Tazman79 Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 (edytowane) Dawno temu zacząłem prace nad Boeingiem 747-400 Transaero. Niestety jakość modeli które udało mi się zdobyć trochę mnie załamały i odłożyłem prace nad niewiadomo kiedy, głównym problemem był powichrowany kadłub w modelu Revella. Udało mi się kupić kolejny zestaw w którym kadłub okazał się prosty ale skrzydła dają wiele do życzenia. Ale skrzydła mogę wziąć z poprzednich zestawów więc nie ma problemu. Największym wyzwaniem będzie położenie kalki z głową tygrysa, ponieważ producent kalkomanii zrobił ją jako całość, ale mam drugi zestaw mam w zapasie Mam nadzieję że uda mi się doprowadzić ten projekt do końca, trzymajcie kciuki Edytowane 27 Września 2020 przez Tazman79 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 Na obecną chwilę kadłub sklejony, okna zaszpachlowane i oszlifowane. Na kadłubie położona szpachla schnąc, czeka na szlifowanie. Następnie odtworzenie linii podziału... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 57 minut temu, Tazman79 napisał: trzymajcie kciuki Ja trzymam bo położenie tej kalki będzie wyzwaniem. Tygrys od przodu wygląda rewelacyjnie, z boku trochę traci na urodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Wreszcie ktoś się zabrał za Królową. Super! Te kalki bardzo ładnie siadają .https://karopka.ru/community/user/18236/?MODEL=559513 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Września 2020 Autor Share Napisano 28 Września 2020 Szlifowanie kadłuba wciąż trwa, w międzyczasie dotarły dodatki do Tigera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 Bardzo ciekawy temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 pasażery nie moja bajka ale ten tygrys wygląda tak że strach się bać powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Zapomniałem zapytać, te blaszki to gdzie nabyłeś, jestem ciekawy tych kalek PAS-decals, miał ktoś z nimi do czynienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 6 godzin temu, smialus napisał: Zapomniałem zapytać, te blaszki to gdzie nabyłeś, jestem ciekawy tych kalek PAS-decals, miał ktoś z nimi do czynienia?? Blaszki na Ebayu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 (edytowane) W dniu 30.09.2020 o 11:25, smialus napisał: jestem ciekawy tych kalek PAS-decals, miał ktoś z nimi do czynienia?? Używałem kalek Pas-Decals do Embraera-170 LOTu z motywem z bajki samoloty i muszę przyznać że są dobre. Dobrze się kładą i reagują na płyny Edytowane 1 Października 2020 przez Tazman79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi