Skocz do zawartości

M4A3E2 "JUMBO 1:35 Meng

MichalZ

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, bulik58 napisał:

martinello  Cobra King - nazwa własna nadana przez załogę , ... Z nazwa King Cobra spotkalem sie parokrotnie i mialo to odniesienie do tej wersji Shermana ,podobnie jak Jumbo . Ta ostatnia sadze ma zwiazek z przednia oslona wiezy i wystajaca armata

To tylko chaos informacyjny :)

"Cobra King" to nazwa własna pojazdu -> https://en.wikipedia.org/wiki/Cobra_King_(tank)

A tu trochę po polsku -> https://rykoszet.info/2017/06/16/profil-maszyny-m4a3e2-jumbo-cobra-king/

Edytowane przez martinello

2 godziny temu, TAW napisał:

ale trzeba będzie podjechać trochę wyżej tym suchym brudem.

Dlaczego? Pojazd działał w warunkach zimowych, wysoce prawdopodobne, że po przejechaniu kilkuset metrów podwoziowe i boki wanny kadluba były całe mokre, tak więc ustalenie lini gdzie powinno być suche, a gdzie mokre wydaje mi się trochę naciągane.

12 minut temu, michal0281 napisał:

Dlaczego? Pojazd działał w warunkach zimowych

Racja. Zapomniałem, że to zima :glupek:. Nie było kurzu i pyłu... Wycofuję się z drugiej części mojej wypowiedzi jeszcze bardziej podtrzymując pierwszą.

• Haha 1

Prac ciąg dalszy, wykonałem gąsienice (techniką tą samą co podwozie), doszły  również dodatki,hełmy ,skrzynki,karton ...kanistry....  antena  :) 

IMG_20201007_141017.jpg

IMG_20201007_142817.jpg

IMG_20201007_151521.jpg

IMG_20201007_184654.jpg

IMG_20201007_184702.jpg

IMG_20201007_193549.jpg

IMG_20201007_193601.jpg

IMG_20201007_193614.jpg

IMG_20201007_211551.jpg

• Like 2

2 minuty temu, Spotter napisał:

Te narzędzia to na gotowo? Bo trzonki strasznie jasne się wydają, wręcz walą po oczach. Dodatki zestawowe, czy jakieś kupne?

Resztki z firmy Legend od M4A3E8, narzędzia na gotowo z tym że na zdjęciach wyszły straszne żółte.... 😕

Myślę że, przed ostatnia aktualizacja w warsztacie, zmieniłem ustawienie lin (nie są elementem statycznym ),otworzyłem właz  , i szykuje się do walki z pancerniakiem ...(nie nastawiajcie się na nic super... figurki to tematyka wciąż zgłębiana przeze mnie 😉 ) .

IMG_0472.JPG

IMG_0474.JPG

IMG_0476.JPG

IMG_0477.JPG

3 minuty temu, Spotter napisał:

Z czego zrobiona jest ta linka? Czy może jakiś gotowy produkt?

To również pozostałość po żywicznych dodatkach do Shermana  "Furia", oryginalnie sznurek był czarny, został pomalowany kolorem khaki oraz zbrudzony ciemnym brązem z oilbrusha ammo. 

Moim zdaniem trzonki są za jasne i za żółte i można je poprawić w tak idealnym modelu bo troszkę psują odbiór. Drewno po 1 -2 miesiącach, wystawione na działanie warunków atmosferycznych jest po prostu szare...i niestety nie efektowne.

• Like 1

1 godzinę temu, jarross napisał:

Moim zdaniem trzonki są za jasne i za żółte i można je poprawić w tak idealnym modelu bo troszkę psują odbiór. Drewno po 1 -2 miesiącach, wystawione na działanie warunków atmosferycznych jest po prostu szare...i niestety nie efektowne

W rzeczywistości takie nie są... pisałem już o tym...,  ale prawdopodobnie doczekają się przemalowania :) 

Pancerniak dostał kolory .... miała być już galeria, ale  tak jak wyżej wspomniałem, waham się nad trzonkami od narzędzi , co z nimi zrobić 😉

IMG_0499.JPG

IMG_0500.JPG

IMG_0501.JPG

IMG_0502.JPG

IMG_0504.JPG

Edytowane przez MichalZ
  • Like 1

Teraz, Spotter napisał:

Czym brudziłeś układ jezdny? Załogant bardzo fajnie wyszedł. I imponujące tempo. Zazdroszczę, że masz tyle wolnego czasu. No chyba, że prze kwarantanne, to już mniej zazdroszczę 😉

Układ jezdny był brudzony przez wtapowanie suchych pigmentów dark Earth, a później Europe Earth, mokrą bazą był "nature effect" earth+ splashess ammo wet ground (mieszane) ,  czas jest gdyż.... wydarzył się wypadek i.... złamałem rękę, co siłą rzeczy zmusiło do pozostania w domu 😉