Psar77 Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 16.01.2022 o 12:25, Moses napisał: no to teraz wyzwanie, ogarnąć tego małego figuranta aby wyglądał dobrze, a nie jak zalana farbą kukiełka Ano - ale, że dostałem te figurki ReedOaka w prezencie m.in. do tego projektu, to muszę spróbować W dniu 16.01.2022 o 12:32, kozborn napisał: Super, że będzie otwarte. A co do figurki... Po prostu chyba nie lubię figurek Luzik - jedni lubią, drudzy nie Tymczasem prace trwają. Skleiłem skrzydła, trzeba je tu i ówdzie dopiescić. Podobnie ma się sprawa z kadłubem: uzupełnianie ubytków, gdzieś tam za dużo ściąłem to trzeba uzupełnić, dziury załatać i taka tam normalna modelarska robota. Wyprowadzam też na prostą wloty powietrza - nie mogłem zostawić tych dziur bo potem na fotkach wyjdzie taki babol i będzie raził. Edytowane 17 Stycznia 2022 przez Psar77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2022 Dzisiaj przymiarka zasobników z gunem i ammo do niego Muszę jeszcze podcinkować brzechwy ☝ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Fajnie idzie, ale jest trochę rzeźby przy tym modelu jak widzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 Ano jest - znalazłem fotę ile trzeba było wybrać materiału z kadłuba, żeby weszła kabina airesa Ale jakoś tak przyjemnie się rzeźbi Tu dla zmyły planowane podwieszenia pod lewym skrzydłem I tak się zastanawiam czy baniaki na wewnętrznych czy środkowych zaczepach dać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 2 godziny temu, Psar77 napisał: I tak się zastanawiam czy baniaki na wewnętrznych czy środkowych zaczepach dać ? Zrób na zewnętrznych, będzie inaczej. U siebie teraz też bym tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 (edytowane) Popatrz na innych zdjeciach. moze baniaki na zewnetrznych pylonach spowodowane są tym ze Litening jest na wewnetrznym pylonie Edytowane 18 Stycznia 2022 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 5 minut temu, Moses napisał: Popatrz na innych zdjeciach. moze baniaki na zewnetrznych pylonach spowodowane są tym ze Litening jest na wewnetrznym pylonie Faktycznie ! Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi - Litening zawsze jest na prawym wewnętrznym. No to już jasne - zresztą taki układ jakoś bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Nie zawsze Montują tez na zewnetrznych pylonach i pod kadłubem, ale z tego co popatrzyłem do głównie kiedy baniaki są na zewnetrznych pylonach, to podczepiony jest na wewnetrznym litening 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 Toś mi zabił ćwieka Tak czy inaczej - baniaki idą na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Tylko nie wiem czy jak podczepisz dodatkowo Sidewindery to nie przekroczysz masy startowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 15 minut temu, Moses napisał: Tylko nie wiem czy jak podczepisz dodatkowo Sidewindery to nie przekroczysz masy startowej Moses, Ty rzeźniku ! To chociaż jednego !!! Mam kwit !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Jeden jest jak najbardziej koszer. I pojawia sie mój ukochany element, czyli asymetria podwieszeń. Mniodzio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 (edytowane) Asymetria podwieszeń to coś co się w moich modelach pojawia praktycznie zawsze jeśli tylko istnieje taka możliwość więc ja również będę zadowolony I też jestem za zbiornikami na zewnętrznych pylonach - wygląda to znacznie lepiej jak takie baniaki wystają wyraźnie poza obrys skrzydeł. Za to też bardzo lubię MiGa-21, że zbiorniki idą na zewnętrzne. A wracając do asymetrii podwieszeń to zawsze byłem fanem tego zestawu od Włochów: Edytowane 18 Stycznia 2022 przez Matys 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 Rozważałem podwieszenie Mavericków, bo mi się te rakiety zawsze podobały ale u tego Włocha to dodatków jak na pizzy ! Przy tym projekcie jednak uparłem się na zestaw historyczny poprzedzony studiowaniem książki z Ospreya p.t AV-8B Harrier II Units of Operation Iraqi Freedom I-VI Dlatego będą baniaki, Litening, jedna GBU-12 i jeden AIM-9 choć podobno z tym sidewinderem to już później nie latali bo niespecjalnie było jakiekolwiek zagrożenie A-A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Zawsze mogli przesadzić z podwieszeniem. Ludzka rzecz pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Też dorzucę trzy zdjęcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 Powoli do przodu. Zasobniki przyklejone, szpary poszpachlowane, jutro szlifowanie i mam nadzieje uda sie prysnąć wloty białym surfacerem Skrzydła tak jak dawno temu pisał @rudy0007 wchodzą na wcisk i ładnie siedzą Na razie ich nie przyklejam. Długa droga i roboty jeszcze dużo, ale mam nadzieję, że efekt końcowy wynagrodzi włożony trud 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 W dniu 18.01.2022 o 09:09, Psar77 napisał: Czy dobrze widzę? Na tym zdjęciu statecznik baniaka jest w płaszczyźnie pylonu? Producent tak przygotował? Powinien być prostopadle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 W dniu 18.01.2022 o 13:34, Psar77 napisał: Słuszna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2022 6 minut temu, giberes napisał: Czy dobrze widzę? Na tym zdjęciu statecznik baniaka jest w płaszczyźnie pylonu? Producent tak przygotował? Powinien być prostopadle. Dobrze widzisz ale to tylko do fotki ustawione - jeszcze nie sklejone i oczywiście będzie w płaszczyźnie poziomej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 zo podpucha byla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Uff, ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Nastało Piątunio więc wjeżdżamy surfacarem w weekend : Jutro będzie dopieszczanie - najgorzej, że nie bardzo jak jest tam operować wygodnie - czuję, że na tym.etapie bardzo zwolnię .... Edytowane 21 Stycznia 2022 przez Psar77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jl Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 13 godzin temu, Psar77 napisał: Nastało Piątunio więc wjeżdżamy surfacarem w weekend : Jutro będzie dopieszczanie - najgorzej, że nie bardzo jak jest tam operować wygodnie - czuję, że na tym.etapie bardzo zwolnię .... No tak, piątunio, perla, harrier... A kto wam będzie uczył młodzików latać na nich? Nie potrzebujecie może wersji TAV-8B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 5 minut temu, jl napisał: No tak, piątunio, perla, harrier... A kto wam będzie uczył młodzików latać na nich? Nie potrzebujecie może wersji TAV-8B? Panie ! Jak robicie to pewnie, że tak !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi