Jacorro Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Polecacie może jakiś klej co by kleił części fototrawione i linki? I dobrze by taki klej za mocno nie śmierdział by reszta domowników się nie wkurzała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 https://www.mojehobby.pl/products/ULTRA-GLUE-FOR-ETCH-CLEAR-PARTS-MORE.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 dzieki ale napewno bedzie kleil linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 czym dla ciebie są linki? Jakie modele? samoloty, statki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 8 minut temu, Qz9 napisał: czym dla ciebie są linki? Jakie modele? samoloty, statki? chodzi mi o naciągi do samolotów z 1 wojny światowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Tylko normalny klej CA , akrylowy się do tego po prostu nie nadaje, zasycha godzinami. A jaki? Taki na który cię stać, jak najświeższy, żeby nie był gęsty i żeby nie było po tym zgrubień czyli śladów po jego nakładaniu na nitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 4 godziny temu, Qz9 napisał: Tylko normalny klej CA , akrylowy się do tego po prostu nie nadaje, zasycha godzinami. A jaki? Taki na który cię stać, jak najświeższy, żeby nie był gęsty i żeby nie było po tym zgrubień czyli śladów po jego nakładaniu na nitce. Żeby wygodnie można było przyklejać nitki, czyli chyba żeby w miarę szybko zasychał ale też nie za szybo bo też zaawansowanym modelarzem to nie jestem. na cene raczej nie patrzec, bo nie chce wierzyć ze jakiś klej może kosztować 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Bondic UV starter set... z 8 dyszek i przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 (edytowane) 14 godzin temu, Jacorro napisał: Żeby wygodnie można było przyklejać nitki, czyli chyba żeby w miarę szybko zasychał ale też nie za szybo bo też zaawansowanym modelarzem to nie jestem. na cene raczej nie patrzec, bo nie chce wierzyć ze jakiś klej może kosztować 100zł Zacznij od zwykłego super glue w tubce z Pudzianem za kilka złotych ... ważne tylko, żeby nie był gęsty bo będą się brzydkie zgrubienia robić. Nakładasz maleńką kropelkę z cienkiego drucika punktowo tam gdzie chcesz przykleić, czekasz chwilę i gotowe. Edytowane 28 Października 2020 przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 Ja dodatkowo wiercę otwór, powierzchniowo nie zawsze chce trzymać wystarczająco dobrze. No i nie na farbę - bo może oderwać razem z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Kleję "budżetowo" zwykła "Kropelką", linki z żyłki wędkarskiej lub ciągnionego plastiku. Czasami "na lico", czasami wiercę otwór i jakoś się nie urywa. No chyba, że ktoś będzie za to łapał, to wtedy choćby gwoździem przybił to nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) Witam Ja osobiście używam do wszystkich klejów CA (rzadkich, średnich i gęstych) z reguły najtańszych typu BOND - specjalnych aplikatorów. Kłopot jest w precyzyjnym dozowaniu kleju, a nie w marce i cenie kleju. Z reguły CA klei wszystko co jest dookoła, a nie sklejany element (najlepiej palce). Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 1 godzinę temu, DTG napisał: Polecam mój very special applicator, zrobiony z igły krawieckiej: Też sobie zrobiłem takie Kapátko z igły krawieckiej i nakłada się tym CA bardzo wygodnie. Czyszczę przy pomocy zapalniczki Jak się rozhartuje, to zawsze można następne zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi