Pan_na_Zulawach Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2020 Tak @enten masz rację, uciekają mimo tego, że starałem się, aby tworzyły całość. Momentami nie miałem już nerwa, aby poprawiając dalej czegoś nie spie... Z drugiej strony pasy pasty nie zawsze biegły idealnie prosto, więc może jakoś się to obroni. Na drugiej stronie może wyjdzie lepiej. Robię narzędziami AFV Club i Trumpetera- stąd nie wszystkie wzory są równe- pod kołami podtrzymującymi ciężko było podejść narzędziem AFV i ułatwiłem sobie robotę stemplem Trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Pomału do przodu. Zimmerit prawie na wykończeniu i wkrótce powinienem szybciej ruszyć z budową. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 Układ jezdny skończony, jednak tym razem postanowiłem, że od razu go lekko podrasuję, bo nie lubię tego robić po przyklejeniu gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Tak wygląda "wesoły" zimmerit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 Jestem inny @enten i nie kumam Twego poczucia humoru- zimmerit prędzej jest tylko lekko zmęczony i zabłocony- ale już uspokajam, bo zapewne wrzucę jeszcze syfu na podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Ten kolor jakiś dziwny tego podwozia? czym się sugerowałeś w jego doborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 Tylko gustem @patrykd- to moje ulubione czerwone błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Tak, wiem, o gustach się nie rozmawia, ale to błoto nie przemawia do mnie i jestem przekonany, że do większości osób też nie. Teoretycznie, podobno, bo sam tam nigdy nie byłem, taki kolor ma błoto w Wietnamie, ale w Europie nie często występuje taki odcień błota, a pomijając kwestie poprawności ten odcień naprawdę jest brzydki, przesadnie czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 Krzywy, nierówny, skośny o różnych kierunkach i kolorowy = delikatnie mówiąc to nazwałem "wesoły" Takie jest moje zdanie. Poniosła Cię fantazja ale to tylko moje zdanie i może się mylę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Pasta antymagnetyczna nie była kładziona od linijki. A krzywy bo kład ją uczeń Poniżej macie też krzywo ułożony zimmerit z orginalnej fotografii więc się nie czepiajcie. Edytowane 13 Stycznia 2021 przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 Patryku, z całym szacunkiem ale nie rozmawiamy o zimmericie na wieży Tygrysa a zimmericie na kadłubie Brummbara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 Ja tylko dałem przykład ogólny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Widzę, że temat zimmeritu wraca jak bumerang. Nie ma znaczenia, na jakim pojeździe był kładziony- nie zawsze był równy, biegł w tym samym kierunku i tak dalej. To dzieło człowieka, a nie maszyny. Można to zobaczyć na archiwalnych fotkach- dociekliwi znajdą je bez problemu w necie. I to bez znaczenia jaki zimmerit i na jakim pojeździe. @enten daj spokój już, mój zimmerit jest kolorowy...a niby jaki ma być? Czarno-biały? To wszystko po czym pojazd jeździł ma na kadłubie. To tylko baza do dalszego brudzenia, nie efekt finalny. Niektóre efekty biją może trochę po oczach (masz rację, trochę fantazja mnie poniosła), ale jest tak dlatego, że teraz na pierwszym planie jest tylko wanna, bez kół i gąsek, nie mówiąc o całej reszcie. I @enten to nie jest Stupa, a Stug- nie ten wątek, Jeśli już jesteśmy przy Brummbarze, masz rację- tam zawsze pasta była równo kładziona, co widać na fotce poniżej. Pozdrawiam Marek Edytowane 13 Stycznia 2021 przez Pan_na_Zulawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Mozesz @Pan_na_Zulawachtroszke poczytac na temat Zimmeritu tutaj. Kladziony w fabryce byl napewno bardziej prosty, rowny i jednakowego koloru. Kladziony w warunkach polowych to juz inna bajka. A i podobno jak sie nie utwardzil to byl latwo palny. https://tankmuseum.org/tank-nuts/news-and-articles/zimmerit/ Co do kolorow i blota no to kolejny twoj model ktory robisz tak na brazowo. Kwestia gustu ale jakos to sie ma nijak do rzeczywistosci Edytowane 13 Stycznia 2021 przez kzugaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 Prace przy brzdalu pomału dobiegają końca. Pozostały detale i wymiana lufy na metalową- z zestawu trafiła się tym razem lekko zdeformowana. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) A ślady po wypychaczach na jarzmie ? Nue zapomnij dokleić i obspawać klina pod kopułą dowódcy. Edytowane 25 Stycznia 2021 przez gustlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 Baza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Będzie jakaś modulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 W dniu 24.01.2021 o 21:42, gustlik napisał: Nue zapomnij dokleić i obspawać klina pod kopułą dowódcy. Jaka przyczyna przyczyna braku osłony kopuły D-cy? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 Zaraz to Krzysztof naprawię, zapomniałem, mimo, że przypominano mi wcześniej. @patrykd bez modulacji- nie bawię się w wodotryski. Kolor bazy jest znacznie jaśniejszy i bardziej nasycony- fotka robiona na warsztacie. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 Kopuła dołożona, kamo położone. Nie jestem mistrzem malarstwa, ale z efektu jestem w sumie zadowolony, zawsze mogło być gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 I ostatnia aktualizacja dzisiaj. Kolory stłumione, zabrałem się też za usuwanie maskola z powierzchni uszkodzonego zimmeritu. Kolejna aktualizacja po doprowadzeniu do porządku uszkodzonych powierzchni, bo miejscami nie wgląda to tak, jakbym tego sobie życzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Trochę zabawy olejami, a teraz czas na C-Z-E-R-W-O-N-E B-Ł-O-T-O Fotki parapetowe na szybko. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 zadbaj o jednorodne, nieodwracające uwagi tło i odpowiednie doświetlenie bo straszne mleko się zrobiło. Nic z tych fotek nie widać poza bryłą pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 5 godzin temu, patrykd napisał: zadbaj o jednorodne, nieodwracające uwagi tło i odpowiednie doświetlenie bo straszne mleko się zrobiło. Nic z tych fotek nie widać poza bryłą pojazdu Nawet ulubionego przez Ciebie czerwonego błota.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi