Marudek Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Witam, Prezentuję swój najnowszy model (który udało mi się skończyć ). Docelowo stanie na podstawce z czymś większym. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Miałem takie w łączności. Ciągle z tego paliwo kradli. Fajny sprzęt Ci wszedł. Nie zapomnij o uziemieniu jak będziesz go odpalał...... Gratulacje za pomysł i wykonanie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Do du....szy z taką robotą. Ledwo zaczął już skończył. Nic się nie dał nacieszyć procesem tworzenia. Podpiąć pod PSŁ-ke na pszczółce i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) Fajniutki podoba mi sie pomysl i wykonanie Od podstaw robiles czy jakis polfabrykat Edytowane 8 Listopada 2020 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Listopada 2020 Autor Share Napisano 9 Listopada 2020 (edytowane) Hej, Przepraszam, że nie prowadziłem relacji na bieżąco. Ale ostatnio więcej modeli zaczynam niż kończę. Po prostu nie ch iałem zaczynać relacji nie mając pewności czy model będzie skończony w rozsądnym czasie. Model został wykonany od podstaw. Jedynie koła i elementy silnika to odlewy żywiczne. Kalki Toro Models. W sekcji: Pojazdy wojskowe / warsztat - pokazałem krótką relację zdjęciową z budowy, a w niej min. to jak zrobiłem światła - może się komuś przyda Edytowane 9 Listopada 2020 przez Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 9 Listopada 2020 21 godzin temu, robertmodelarz napisał: Miałem takie w łączności. Gdzie służyłeś? U nas był w jednostce taki. Jak którejś nocy po burzy padło zasilanie, ten agregat zasilał centrum odbiorcze. Model fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 bardzo cieszy oko a ja się dodatkowo ciesze na tą zapowiedź "czegoś większego" bo jest szansa na jakąś radarową panienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 3 godziny temu, jawkers napisał: Gdzie służyłeś? U nas był w jednostce taki. Jak którejś nocy po burzy padło zasilanie, ten agregat zasilał centrum odbiorcze. Model fajnie wyszedł. JW 2474 9 Pułk Łączności WOW Białobrzegi (nazywany 9 Dzikim Pułkiem Szoku i Paniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 9 Listopada 2020 Ja służyłem w JW 3411 "1 Ośrodek Radioelektroniczny" w Grójcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 Hej, Panowie, dziękuję za miłe słowa. Model - jak każdy u mnie niestety nie jest jeszcze idealny Ale każdy kolejny będzie jeszcze lepszy. M.A.V. niestety muszę Cię rozczarować... Agregat nie będzie elektryzował żadnej radarowej panienki. To zwykła KROWA będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Bardzo ładny, świetne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 14 godzin temu, Marudek napisał: To zwykła KROWA będzie na bezrybiu i rak ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihuszek Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Model fajny, ale ta kalka na tyle i brudzenie takie średnie bym powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 W dniu 10.11.2020 o 07:23, Marudek napisał: To zwykła KROWA będzie Posiłkujesz się modelem GPM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 Hej, niestety kalki nie położyły się najlepiej. Miże to dlatego że nie wyciąłem ich dokładnie i jedna kalka nachodzi na drugą. Po prostu tych białych liter nie widać na jasnym papierze więc wycinałem je "na oko". Mam laserowo cięty model GPM bo planowałem wykorzystać z niego co najmniej budę. Kupiłem też Stara 266 z seri "kultowe auta PRL" rozłożyłem go na części i odlałem z żywicy kabinę. Ale w międy czasie zaprojektowałem i wydrukowałem kalki i tak z rozpędu teraz rysuję całego Stara 266 do druku 3d więc modelu kartonowego ani trgo odlewu pewnie nie użyję do swojej Krasuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi