_OldMan_ Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Beee. Ochyda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: Beee. Ochyda ! Tym lepiej, że nie wszystkim się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 A kółka boczne masz do niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 5 minut temu, _OldMan_ napisał: A kółka boczne masz do niego ? Zamówiłem na Wielkanoc i już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 Piękna sztuka. Ja już zakończyłem ten przedział a lata temu miałem Suzuki Intrudera 750 przerobionego na Customa przez firmę w Dojczlandowie. Muszę odszukać fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Teraz, cayman napisał: Piękna sztuka. [...] Muszę odszukać fotki. Dzięki! Znajdź koniecznie i poka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Ja tylko 22-letnią Yamahą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) ,,Koszmar nocy letniej " czyli górna półka ze zbiorniczkami płynów hydraulicznych. Dość świeża produkcja Tamki a tu pełna porażka ,ale no cóż. To coś poszło pod nóż. a to oryginał ,,Operacja na otwartym sercu'' zbiorniczki odcięte i dorobione mocowania przymiarka na sucho Siłownik wspomagania kierownicy też poszedł pod nóż próbny montaż i nawet działa Dziękować , wszystko się spasowało. Ufff Edytowane 28 Grudnia 2020 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 Temat górnej półki, klamek i manetek uważam za zakończony. Dziękować, bez większych problemów złożyłem całość, jak to mówią niemce zusammen do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Fajnie wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 Mocowania zbiorniczków nie do końca zgodne z oryginałem ale wyglądają lepiej niż te odlewy Tamki. Niestety nie nauczyłem się do tej pory fototrawienia , ale jak to moja ,,stara" mawia,nie można umieć wszystkiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Kolega Toled idzie jak burza,to i ja pociągnąłem z robotą. Tylny wahacz uzbrojony w śrubki-pupki i przewody a z rurki stalowej dorobiona ośka tylnego koła tak aby wyeliminować zestawową śrubkę . Edytowane 2 Stycznia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Otrzymałem ten model na urodziny. Byłem pod wielkim wrażeniem. Dlatego też chętnie będę podglądał ten warsztat. Siłownik wspomagania kierownicy? To nie jest po prostu amortyzator skrętu? Czekam na dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 9 godzin temu, GTiStyle napisał: Siłownik wspomagania kierownicy? To nie jest po prostu amortyzator skrętu? Oj tam, oj tam... To wszak zwykły steering damper jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Ja mam H2R, ale nie ruszam go, niech Cayman się najpierw namęczy z nim, ja potem zerżnę pomysły od niego i gotowe Dzisiaj planuję iść z moją Suprą jak burza! Mam wolne 4 godziny, więc może dywaniki zrobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 4 minuty temu, toled napisał: Mam wolne 4 godziny, więc może dywaniki zrobię Chyba 4 minuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 42 minuty temu, cayman napisał: Chyba 4 minuty. Ty się lepiej prawidłowego nazewnictwa naucz, bo nawet nie wiesz co kleisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) ,,Wszak siłownik to to jest ". Jak to zwał tak to zwał, a i tak Toled pomysł zerżnie , a i mi pomysł dał to zrobię to samo z moją ,,starą". Edytowane 3 Stycznia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 1 minutę temu, cayman napisał: ,,Wszak siłownik to to jest ". Jak to zwał tak to zwał, a i tak Toled pomysł zerżnie a i mi pomysł dał to zrobię to samo z moją ,,starą". Siłownik – urządzenie wykonawcze, w którym energia czynnika roboczego jest zamieniana na energię mechaniczną ruchu postępowego, kątowego lub krzywoliniowego, nazywanego skokiem. Ruch kątowy w siłowniku jest rozumiany jako powtarzalny obrót, nieprzekraczający najczęściej 360° 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) A ja myślałem , że to ruchy posuwisto wzdłużne ,ale nie wiem czy w siłowniku czy ..... z moją ,,starą" Edytowane 3 Stycznia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 1 minutę temu, cayman napisał: A ja myślałem , że to ruchy posuwisto wzdłużne ,ale nie wiem czy w siłowniku czy ..... z moją ,,starą" Ważne, żeby sprawne było "urządzenie wykonawcze" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Silnik o śrubkowany , okablowany i gotowy do montażu w ramę.Lekkiej modyfikacji poddane zostały linki gazu razem z rolką otwierającą przepustnice gaźnikowe. Takie małe ,,cóś" , a cieszy oko . Tamiya zaproponowała decal do naklejenia z napisem Super Charged a w zestawie Top Studio znalazła się fototrawiona blaszka , tyle że do pomalowania. Najpierw psiknąłem blaszkę czarnym surfacerem 1500 a następnie z pomocą pięciu par okularów skalpelem wyskrobałem wszystko to co powinno być w kolorze srebrnym. Na koniec poszedł clear a po wyschnięciu znalazła się na swoim miejscu. Uwielbiam takie operacje. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Fajnie wyszło. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Mam na czym się wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Rama ,silnik i tylny wahacz razem z upchniętą biżuterią . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi