kuki Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 (edited) Witajcie, Przedstawiam moje ostatnie wypociny. Pokusiłem się treningowo na zestaw MiG-21UM w 1/72 z KP. Na pudełku czytamy "Nove formy" a w realu jest jak jest, sporo szpachlowania, poprawek, szczególnie tylna część kadłuba. Spaprałem wlot powietrza przy odchudzaniu, więc dorabiany. Dodałem trochę elementów w kokpicie, aby wypełnić te biedę zestawową. Wnęki podwozia, koła, fotele - Pavla, pitot - Master. Usunąłem czujnik kąta natarcia, stożek wlotowy mocno zmodelowałem i oto wyszła wersja US Malowanie AK polished alu, dark i dural, kalki Modelmaker. Szału nie ma, ale sprawdzi się jako zapełniacz domowej kolekcji w drugim rzędzie. Zatem: MiG-21US, nr boczny 4503 z 9 PLM w Debrznie, rok ca. 1970. Edited December 3, 2020 by kuki 6 Quote
wuwumaster Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Świetnie wygląda, imho super dobrane kolory poszycia (coś więcej?) wygląda bardzo autentyczne, gratki! Quote
Moses Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Co Wy macie z tym ciemnym washem? Model bardzo fajny, mimo tych mankamentów, tylko ten czarny wash nie pasuje Quote
floggerFAN Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 No wyszedł świetnie, pomimo niedociągnięć modelu. Super, że to 9 PLM. Nie często widzimy modele w barwach tej jednostki. Quote
kuki Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 9 godzin temu, floggerFAN napisał: No wyszedł świetnie, pomimo niedociągnięć modelu. Super, że to 9 PLM. Nie często widzimy modele w barwach tej jednostki. Będzie ich coraz więcej Plan jest taki, że zrobię wszystkie typy, jakie były używane za czasów 11 i 9PLM w Debrznie (1954-1989), czyli... 18 sztuk . Czeka mnie jeszcze poważniejsza przeróbka, na wersję U-600, ale tym razem skoryguję wszystko z planami... Quote
kowal76 Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 Fajnie wygląda, choć ja bym dał szarego łosza, a czarnego może w niektórych miejscach. Ale to tylko moje zdanie, a model fajny. 1 Quote
kuki Posted December 4, 2020 Author Posted December 4, 2020 AK Xtreme Metal, najpierw polished aluminium na czarny połysk Mr Hobby GX2, panele dark aluminium i duraluminium, shine enhancer na wykończenie 1 Quote
Recommended Posts