kuki Napisano 3 Grudnia 2020 Share Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Witajcie, Przedstawiam moje ostatnie wypociny. Pokusiłem się treningowo na zestaw MiG-21UM w 1/72 z KP. Na pudełku czytamy "Nove formy" a w realu jest jak jest, sporo szpachlowania, poprawek, szczególnie tylna część kadłuba. Spaprałem wlot powietrza przy odchudzaniu, więc dorabiany. Dodałem trochę elementów w kokpicie, aby wypełnić te biedę zestawową. Wnęki podwozia, koła, fotele - Pavla, pitot - Master. Usunąłem czujnik kąta natarcia, stożek wlotowy mocno zmodelowałem i oto wyszła wersja US Malowanie AK polished alu, dark i dural, kalki Modelmaker. Szału nie ma, ale sprawdzi się jako zapełniacz domowej kolekcji w drugim rzędzie. Zatem: MiG-21US, nr boczny 4503 z 9 PLM w Debrznie, rok ca. 1970. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez kuki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 3 Grudnia 2020 Share Napisano 3 Grudnia 2020 Sprytny Miguś! Podoba się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Grudnia 2020 Share Napisano 3 Grudnia 2020 Świetnie wygląda, imho super dobrane kolory poszycia (coś więcej?) wygląda bardzo autentyczne, gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Grudnia 2020 Share Napisano 3 Grudnia 2020 Co Wy macie z tym ciemnym washem? Model bardzo fajny, mimo tych mankamentów, tylko ten czarny wash nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 3 Grudnia 2020 Share Napisano 3 Grudnia 2020 No wyszedł świetnie, pomimo niedociągnięć modelu. Super, że to 9 PLM. Nie często widzimy modele w barwach tej jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 9 godzin temu, floggerFAN napisał: No wyszedł świetnie, pomimo niedociągnięć modelu. Super, że to 9 PLM. Nie często widzimy modele w barwach tej jednostki. Będzie ich coraz więcej Plan jest taki, że zrobię wszystkie typy, jakie były używane za czasów 11 i 9PLM w Debrznie (1954-1989), czyli... 18 sztuk . Czeka mnie jeszcze poważniejsza przeróbka, na wersję U-600, ale tym razem skoryguję wszystko z planami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 Fajnie wygląda, choć ja bym dał szarego łosza, a czarnego może w niektórych miejscach. Ale to tylko moje zdanie, a model fajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 Możesz napisać co dałeś na metalizer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki Napisano 4 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2020 AK Xtreme Metal, najpierw polished aluminium na czarny połysk Mr Hobby GX2, panele dark aluminium i duraluminium, shine enhancer na wykończenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi