Adams M1A1 Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Na Armoramie ukazała się informacja że AFV planuje wydanie pojazdu amfibijnego USMC AAV7A1 w skali 1/35 z pełnym wnętrzem. Wygląda na to , że ta nowa amfibia powstanie w kooperacji z chińskim Hooby Bossem , a leciwe wydania Tamki i Academy nie będą dla niej żadną konkurencją , o tak to wygląda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Października 2023 Autor Share Napisano 11 Października 2023 https://armorama.com/news/afv-club-m107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Października 2023 Share Napisano 12 Października 2023 I po co ja kupowałem Italerkę? Jeszcze zaraz wydadzą M578 (tego z dźwigiem!)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Października 2023 Share Napisano 12 Października 2023 5 godzin temu, pmroczko napisał: I po co ja kupowałem Italerkę? Jeszcze zaraz wydadzą M578 (tego z dźwigiem!)... A ja robiłem rzeźbę w gównie budując M110A2 i dorabiając od podstaw wszystko . Zapewne tak podwozie już mają .Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 AVF Club ma już opracowanie podwozie i części do M3 Halftrack i nie zawaha się go użyć był M16 potem M34 z 40-to milimetrowym Boforsem z wojny koreańskiej teraz a teraz nadciąga M15 "Specjal" z II Wojny Światowej też z wyposażony w 40-to milimetrowego Boforsa wykonany w polowych warsztatach na Filipinach , od "zwykłego " M15 różni się typem zamontowanego działa kal. 37mm i brakiem 2-ch wkm Browning M2 chłodzonymi wodą a i laweta tego działa jest całkiem inna jak w typowym M15, powoli jak widać AFV Club wprowadza modele Halftracka których nie wydał Dragon : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Kolejna nowość ze stajni AFV, tym razem przeciwpancerny holenderski YPR 765 PRAT trochę podobny do amerykańskiego M901 ciekawe czy na wojnie w Ukrainie takie stosują: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Dla mnie największym newsem jest to: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Godzinę temu, pmroczko napisał: Dla mnie największym newsem jest to: No Paweł tym newsem rozbiłeś bank , ach żeby tak ktoś wydał M929 albo M930 to byłbym szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) W dniu 11.01.2024 o 12:48, Adams M1A1 napisał: ciekawe czy na wojnie w Ukrainie takie stosują: Tak, nawet Star decol zrobił już kalki, ale do innej wersji. Tej nie ma tam, chyba. Nie oklepany model, już mi się podoba. Jest jakiś artykuł angielski, ponoć współpracują z polskimi T72M1 Edytowane 17 Stycznia przez copycat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Kolega ze Stanów takiego robi: https://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/3/t/192991.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego W dniu 11.01.2024 o 13:48, Adams M1A1 napisał: Kolejna nowość ze stajni AFV, tym razem przeciwpancerny holenderski YPR 765 PRAT trochę podobny do amerykańskiego M901 ciekawe czy na wojnie w Ukrainie takie stosują: Więcej informacji na temat tej nowości: https://armorama.com/news/ypr-765-prat-from-afv-club Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Blisko coraz bliżej do wydania M51A2 czyli wywrotki na podwoziu M54 trzeba przyznać że wygląda naprawę smakowicie. Pomroczko szykuj kasę bo to kolejny pojazd z Wietnamu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego W dniu 11.01.2024 o 20:30, Adams M1A1 napisał: ... ach żeby tak ktoś wydał M929 albo M930 to byłbym szczęśliwy Kiper wydaje się ten sam, więc zawsze można pożenić z zestawem innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 18 godzin temu, Rafał B napisał: Kiper wydaje się ten sam, więc zawsze można pożenić z zestawem innej firmy. Po wnikliwej obserwacji wychodzi na to że nie tylko kiper ale też rama, hydraulika i zamocowanie zbiorników paliwa są takie same , te pojazdy wg. mnie różnią się silnikiem ( w M51 jest benzyniak a w M929/930 jest diesel) który i tak jest niewidoczny i kabiną którą posiadam z zestawu Italeri i kilkoma różnymi innymi szczegółami jak rura wydechowa i kosz na koło zapasowe ale to jest pikuś, także jakby co to i tak wyjdzie taniej niż konwersja z czeskiego Real Modela za 40 ojro + wysyłka i do tego kłopoty z jakością.Pozdr. A. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Maja Autor Share Napisano 10 Maja Australian Army M113A1 LRV 1980 Transitional Model 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja (edytowane) W dniu 11.01.2024 o 19:10, pmroczko napisał: Dla mnie największym newsem jest to: W dniu 20.02.2024 o 13:30, Adams M1A1 napisał: trzeba przyznać że wygląda naprawę smakowicie. coś więcej : EDIT --------------------------- Edytowane 24 Maja przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi