Thalgonis Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Panzerkampfwagen I Ausf. F [VK 18.01] – Hobby Boss, 1:35 Ta odmiana Panzer „jedynki” zaprojektowano jako czołg wsparcia piechoty i w związku z tym miał znacznie pogrubiony pancerz. A to z kolei powodowało znaczny wzrost masy pojazdu, z tego powodu wyposażono go w wyjątkowo szerokie gąsienice. Sam modelik jest rewelacyjny, wręcz samoskładalny! Zdecydowanie polecam początkującym - zapewnia super fun z budowy Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Thalgonis 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Fajowy Tygrysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 8 minut temu, Seb napisał: Fajowy Tygrysek A mówili: „nie kupuj modeli po pijaku”, no i pacz Pan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Niezly ale chociaz powiedz ze lufy i wydech przewierciles, chociaz po pijaku balbym się wiercic Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 Fajnie wyszedł, najgorsze w tym modelu to chyba dopasowanie gąsienic ale Tobie nawet całkiem wyszły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 Dzięki Chłopaki Evil, właśnie nie! Gaski w tym modelu są wręcz dziecinnie proste! Sam miałem piera, bo pamiętam jak się naużerałem z nimi przy Marderze III też od HB, tam to była masakra... Może dlatego tutaj tak poszło ponieważ HB dało te gęsi tak jak tamka w niektórych modelach - odcinki dłuższe albo krótsze, ale proste, są w jednym kawałku, a pojedyncze ogniwa właściwie tylko na kołach napędowych/napinających i zwisach. A tak w ogóle, to gdzieś na FB pisałem, że może to najbardziej udany model od HB, ale spasowanie i składalność wręcz „przysłowiowa tamkowa”. Podobne odczucia miałem przy Me262 od HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 @Thalgonis, przyzwyczaiłeś do modeli, także latających, które mogą się podobać. Nie wiem, może ja jestem inny, ale ten model totalnie mi nie pasuje. Sprawia wrażenie zrobionego i wykończonego na szybko, bez żadnego pomysłu, z fatalnym brudzeniem. Bardziej to przypomina model początkującego modelarza niż inne wykonane przez Ciebie. Przykro mi, ale nie mogę posłodzić, oby podobnych modeli było jak najmniej. Pozdrawiam Marek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 Pytanie początkującego - czy kaemy nie powinny być pomalowane? Poza tym spoko (może antena nieco grubaśna, ale pewnie taką na fabryce zrobili). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2020 Kaemy są pomalowane - nie wiedzieć czemu na którymś już modelu z rzędu, farbka Gun metal od Hataki (niebieska, pod pyndzel) kompletnie nie jest widoczna na fotkach... A nie będę malował na czarno tylko po to, żeby wyszło „fotogenicznie” Musicie mi wierzyć na słowo: są maźnięte Gun metalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 Wierzę. Swoją drogą ciekawe jakim kolorem malować lufy? Ty piszesz o niebieskim i gunmetalu, ja dotychczas raczej na ciemnoszaro z przecierką gunmetalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 (edytowane) 36 minut temu, zaruk napisał: Wierzę. Swoją drogą ciekawe jakim kolorem malować lufy? Ty piszesz o niebieskim i gunmetalu, ja dotychczas raczej na ciemnoszaro z przecierką gunmetalem. Mu chodziło o serię farb hataki, a nie o dosłownie kolor niebieski, są zaprojektowane pod ,,pyndzel”.Jeżeli źle zrozumiałem to co napisałeś to sorki. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2020 (edytowane) To ja sorka - tak jak fan napisał: miałem na myśli serię niebieską od Hataki Jeszcze raz przepraszam za skrót myślowy. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 30 minut temu, fanpancerki napisał: Jeżeli źle zrozumiałem to co napisałeś to sorki. Dobrze zrozumiałeś, że źle zrozumiałem. Czyli był gunmetal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 9 godzin temu, zaruk napisał: Ty piszesz o niebieskim i gunmetalu, Przeczytaj jeszcze raz co napisał Podpowiem, że koledze chodziło o niebieską hatakę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Tak, zrozumiałem i to nawet wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Ja to widzę tak - w niektórych miejscach jedt ładnie w niektórych słabo. Rzekłbym - 4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 W dniu 23.12.2020 o 20:28, Thalgonis napisał: Sam modelik jest rewelacyjny, wręcz samoskładalny! Zdecydowanie polecam początkującym - zapewnia super fun z budowy Ładny. Lubię taki styl tj. matowy, przypruszony, nieprzesadzony. Ja też planuję w przyszłości takiego zbudowac z hobbybosa ale wersję wcześniejszą. Mam już nawet ogniwka friulmodel . Powiedz mi: czy użyłeś jakiś elementów fototrawionych, czy to są zestawowe gąsienice czy dokupowane, czy coś szpachlowałeś, czy dużo naddatków, czy formy nieprzesunięte. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 Dziękuję Chilar. Jak pisałem już wyżej - ku mojemu zaskoczeniu (mając takie sobie doświadczenia z Marderem III od HB) ten zestaw jest naprawdę świetny. W końcu trochę tych modeli skleiłem więc wiem co mówię W modelach od kilku różnych firm nie miałem tak dobrego spasowania. Elementy fototrawione są w zestawie - poniżej masz fotkę tychże., Ponieważ ten zestaw HB pozwala na zrobienie kilku wersji Jedynki, to trochę tych blaszek mi zostało Gaski zestawowe - nie dam złego słowa o nich powiedzieć. Formy: idealne, zero nadlewek! Naprawdę. Robiłem już kilka modeli od HB ale ten to (IMHO) absolutny tip-top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi