abtb Napisano 21 Lutego 2021 Autor Napisano 21 Lutego 2021 2 minuty temu, tomekk napisał: Czy dając preshading pod wszystko co NIE jest "srebrem" maskujesz sąsiadujące pola na modelu, czy też z ręki, tak mniej więcej ? Bo można trochę obsikać tę część która będzie "srebrem". Nie, nic nie maskuję. Maskuję tylko gotowe już wymalówki. 3 minuty temu, tomekk napisał: Z dużych, ale nie za wielkich to mnie to korci Ił-14 Trochę nad tym klamotem podziałałem ale w 1/72 z Amodelu. Może któregoś dnia weźmie mnie chcica i go dokończę 4 minuty temu, tomekk napisał: Czy możesz napisać jaka farba, ta stalowa do malowania modelu ? Baza do mieszanki to C28 Gunze czyli stal ale w czystej postaci jest bardzo ciemna. Dlatego robię mieszankę C28 i C8 (srebrna) a potem dodaję coraz więcej srebrnej i wypsikuję rozjaśnienia i przebarwienia. Cytuj
tomekk Napisano 21 Lutego 2021 Napisano 21 Lutego 2021 Baza do mieszanki to C28 Gunze czyli stal ale w czystej postaci jest bardzo ciemna. Dlatego robię mieszankę C28 i C8 (srebrna) a potem dodaję coraz więcej srebrnej i wypsikuję rozjaśnienia i przebarwienia.WitamDzięki. Też używam Gunza, używałem też inne i co prawda doświadczenie mam marne, ale ta firma jest najlepsza. Im bardziej śmierdzi farba, tym lepsza.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
abtb Napisano 21 Lutego 2021 Autor Napisano 21 Lutego 2021 Kalkowanie rozpoczęte: Kalki niestety trochę drewniane (i to takie bardziej dębowe) więc z tydzień zleci 1 Cytuj
abtb Napisano 26 Lutego 2021 Autor Napisano 26 Lutego 2021 W dniu 21.02.2021 o 23:15, abtb napisał: tydzień zleci Zgodnie z planem 2 Cytuj
giberes Napisano 27 Lutego 2021 Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) Mnie się bardzo podobasie. Powiedz jakiej wielkości jest mata - A4 czy A3, da mi to pojęcie o wielkości maleństwa. Drewniane kalki, to może Autentic Decal robił. Edytowane 27 Lutego 2021 przez giberes Cytuj
_OldMan_ Napisano 28 Lutego 2021 Napisano 28 Lutego 2021 10 godzin temu, giberes napisał: Powiedz jakiej wielkości jest mata - A4 czy A3, da mi to pojęcie o wielkości maleństwa. Przecież widać siatkę centymetrową na macie. Cytuj
abtb Napisano 5 Marca 2021 Autor Napisano 5 Marca 2021 Pora kończyć flaszkę i brać na warsztat kolejny temat Aha, bym zapomniał Jeszcze jakaś maruda prosiła o zdjęcie ze "śledziem" więc proszę bardzo: Galeryja będzie jak się fachman od fotek obrobi czyli może wyda na drugą połowę łykendu. A teraz pora trochę poMiGaczyć po kubańsku 4 Cytuj
Xmen Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 8 godzin temu, abtb napisał: Jeszcze jakaś maruda prosiła o zdjęcie ze "śledziem" Co za niegodziwiec. 1 Cytuj
Matys Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 Model skończony, niedziela, godzina 8.36 a galerii do kawy nie ma I któryż to MiG będzie w kubańskich znakach? Sam planuję MiGa-21R, ale czekam, aż mi go Eduard łaskawie wyda 1 Cytuj
Xmen Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 5 minut temu, Matys napisał: niedziela, godzina 8.36 Sobota? 1 Cytuj
abtb Napisano 6 Marca 2021 Autor Napisano 6 Marca 2021 (edytowane) 8 minut temu, Matys napisał: Model skończony, Potwierdzam - skończony 8 minut temu, Matys napisał: niedziela, godzina 8.36 a galerii do kawy nie ma Przepraszam bardzo, a co wy "wciągacie" w tych Gliwicach, że u was jest już niedziela? Chociaż może i na Wiśle zaczyna się druga strefa czasowa. Ale żeby tak od razu o 24 godziny do przodu 8 minut temu, Matys napisał: I któryż to MiG będzie w kubańskich znakach? MiG 15bis Henrego Pereza Warsztat na sąsiednim forum Edytowane 6 Marca 2021 przez abtb Cytuj
Matys Napisano 6 Marca 2021 Napisano 6 Marca 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Przepraszam bardzo, a co wy "wciągacie" w tych Gliwicach, że u was jest już niedziela? A bo jednak było rano i jednak człowiek nie do końca rozbudzony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi