abtb Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 2 minuty temu, tomekk napisał: Czy dając preshading pod wszystko co NIE jest "srebrem" maskujesz sąsiadujące pola na modelu, czy też z ręki, tak mniej więcej ? Bo można trochę obsikać tę część która będzie "srebrem". Nie, nic nie maskuję. Maskuję tylko gotowe już wymalówki. 3 minuty temu, tomekk napisał: Z dużych, ale nie za wielkich to mnie to korci Ił-14 Trochę nad tym klamotem podziałałem ale w 1/72 z Amodelu. Może któregoś dnia weźmie mnie chcica i go dokończę 4 minuty temu, tomekk napisał: Czy możesz napisać jaka farba, ta stalowa do malowania modelu ? Baza do mieszanki to C28 Gunze czyli stal ale w czystej postaci jest bardzo ciemna. Dlatego robię mieszankę C28 i C8 (srebrna) a potem dodaję coraz więcej srebrnej i wypsikuję rozjaśnienia i przebarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 Baza do mieszanki to C28 Gunze czyli stal ale w czystej postaci jest bardzo ciemna. Dlatego robię mieszankę C28 i C8 (srebrna) a potem dodaję coraz więcej srebrnej i wypsikuję rozjaśnienia i przebarwienia.WitamDzięki. Też używam Gunza, używałem też inne i co prawda doświadczenie mam marne, ale ta firma jest najlepsza. Im bardziej śmierdzi farba, tym lepsza.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Kalkowanie rozpoczęte: Kalki niestety trochę drewniane (i to takie bardziej dębowe) więc z tydzień zleci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lutego 2021 Autor Share Napisano 26 Lutego 2021 W dniu 21.02.2021 o 23:15, abtb napisał: tydzień zleci Zgodnie z planem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Lutego 2021 Share Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) Mnie się bardzo podobasie. Powiedz jakiej wielkości jest mata - A4 czy A3, da mi to pojęcie o wielkości maleństwa. Drewniane kalki, to może Autentic Decal robił. Edytowane 27 Lutego 2021 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 10 godzin temu, giberes napisał: Powiedz jakiej wielkości jest mata - A4 czy A3, da mi to pojęcie o wielkości maleństwa. Przecież widać siatkę centymetrową na macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 Mata jest formatu A3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Marca 2021 Autor Share Napisano 5 Marca 2021 Pora kończyć flaszkę i brać na warsztat kolejny temat Aha, bym zapomniał Jeszcze jakaś maruda prosiła o zdjęcie ze "śledziem" więc proszę bardzo: Galeryja będzie jak się fachman od fotek obrobi czyli może wyda na drugą połowę łykendu. A teraz pora trochę poMiGaczyć po kubańsku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 8 godzin temu, abtb napisał: Jeszcze jakaś maruda prosiła o zdjęcie ze "śledziem" Co za niegodziwiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 Model skończony, niedziela, godzina 8.36 a galerii do kawy nie ma I któryż to MiG będzie w kubańskich znakach? Sam planuję MiGa-21R, ale czekam, aż mi go Eduard łaskawie wyda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 5 minut temu, Matys napisał: niedziela, godzina 8.36 Sobota? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Marca 2021 Autor Share Napisano 6 Marca 2021 (edytowane) 8 minut temu, Matys napisał: Model skończony, Potwierdzam - skończony 8 minut temu, Matys napisał: niedziela, godzina 8.36 a galerii do kawy nie ma Przepraszam bardzo, a co wy "wciągacie" w tych Gliwicach, że u was jest już niedziela? Chociaż może i na Wiśle zaczyna się druga strefa czasowa. Ale żeby tak od razu o 24 godziny do przodu 8 minut temu, Matys napisał: I któryż to MiG będzie w kubańskich znakach? MiG 15bis Henrego Pereza Warsztat na sąsiednim forum Edytowane 6 Marca 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Marca 2021 Share Napisano 6 Marca 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Przepraszam bardzo, a co wy "wciągacie" w tych Gliwicach, że u was jest już niedziela? A bo jednak było rano i jednak człowiek nie do końca rozbudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi