Liinc Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Witam. Jestem poczatkujacym modelarzem. Sklejam samochody. Pytanie brzmi jak pomalowac akrylami bez sladow po pedzelku? Moze ma ktos jakies rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 13 minut temu, Liinc napisał: Witam. Jestem poczatkujacym modelarzem. Sklejam samochody. Pytanie brzmi jak pomalowac akrylami bez sladow po pedzelku? Moze ma ktos jakies rady Po pędzelku na większych powierzchniach zawsze zostaną ślady. Jak Kolega nie ma aerografu To można psiknąć lakierem w sprayu ,ale wcześniej trzeba psiknąć podkładem w sprayu do plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Pędzel jest dobry do niewielkich powierzchni - nadwozie obowiązkowo lakierem w sprayu jeżeli nie masz aerografu. Farba w sprayu, to jest minimum, by uzyskać w miarę ładną i jednolitą powierzchnię bez smug i zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 Sprayem to nie bedzie juz to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 37 minut temu, Liinc napisał: Sprayem to nie bedzie juz to samo... Owszem nie będzie tak samo, tylko lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 No chyba, że oryginał też był maziany z pędzla :).... Jak psikniesz sprayem z Tamki to na upartego dasz radę bez podkładu, ale bezwarunkowo plastik musi być dobrze myty i odtłuszczony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Kiedys modelarze raczej nie uzywali farb w sprayu. Chyba sam rozkminie jak ladnie pomalowac bez sladow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 A gdybym tak rozcienczyl akwarele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 1 minutę temu, Liinc napisał: Kiedys modelarze raczej nie uzywali farb w sprayu. Chyba sam rozkminie jak ladnie pomalowac bez sladow Swoją przygodę z modelarstwem zacząłem w połowie lat 90-tych i wtedy używałem farb w sprayu zanim zakupiłem pierwszy aerograf. Życzę powodzenia z pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 6 minut temu, cayman napisał: Swoją przygodę z modelarstwem zacząłem w połowie lat 90-tych i wtedy używałem farb w sprayu zanim zakupiłem pierwszy aerograf. Życzę powodzenia z pędzlem. Dziekuje. Wlasciwie pierwszy model schelby nie wyszedl tragicznie. W sumie to jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 1 minutę temu, Liinc napisał: Dziekuje. Wlasciwie pierwszy model schelby nie wyszedl tragicznie. W sumie to jestem zadowolony Chętnie zobaczę w galerii ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Teraz, toled napisał: Chętnie zobaczę w galerii ten model Zrobie fotke i wyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Liinc napisał: A gdybym tak rozcienczyl akwarele? Jeśli chodzi o akwarele do dużo wody i specjalny papier do nich. Ale modeli się absolutnie nie nadają. @Elefant malował z pędzla, wyglądało to nawet nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 17 godzin temu, toled napisał: Chętnie zobaczę w galerii ten model Schelby gt350H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Jak na model malowany pędzlem to nieźle, tragedii wielkiej nie ma. Aczkolwiek nadal do malowania nadwozia zalecam farby w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, toled napisał: Jak na model malowany pędzlem to nieźle, tragedii wielkiej nie ma. Aczkolwiek nadal do malowania nadwozia zalecam farby w sprayu. Dzieki. Uwazam ze jak na pierwszy model to w ogole jest git zloze chevy z 56 to sie pochwale. Zostaje na razie przy pedzelku Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Liinc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 14 Września 2023 Share Napisano 14 Września 2023 Wiem, że temat stary ale wpiszę dla potomnych. Ja maluję pędzlem i jest ok ale dla małych powierzchni... Pomalowanie auta 1/24 będzie wymagało wprawy i testów Poniżej poradnik wg , którego wykonywałem model motocykla. Zalecam kupno także opóźniacza do farb - pozwala malować większe powierzchnie bo farba tak szybko nie schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi