Mateusz Miarka Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Witam, mój pierwszy lotniskowiec, i pierwsza morska podstawka.Chciałem spróbować swoich sił na wodzie:)Przepraszam za tak mała ilość zdjęć. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez Mateusz Miarka 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Wstydu nie ma Ale fotek to dałbys więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Świetny model duzo się dzieje na pokładzie. tylko zdjęć jakaś małość .... dawaj więcej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmin Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 Witam! Mnie w tym roku też udało się po długich bojach ukończyć Intrepida z Trumpetera w 1/350 z 1967r. Podobnie jak u kolegi Mateusza jest to mój pierwszy lotniskowiec (właściwie pierwszy model morski, bo na co dzień sklejam lotnictwo) i prawdopodobnie ostatni, bo zabrał mi zbyt dużo czasu. Mam świadomość, że jako laik w tym temacie popełniłem całe stado błędów. O części już wiem, o reszcie dowiem się z czasem, ale doświadczenie było ciekawe. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 Oba modele są świetne. Brudzenia fajne. Małe pytanko do obu autorów, lotnictwo i akcesoria lotniskowe są pudełkowe czy to jakiś dodatkowy zestaw. Wydaje mi się że w drugim przypadku jakieś dodatki były w użyciu. Pytanie tylko jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmin Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 Generalnie to podstawą było pudełko. Problem polegał na tym, że samolotów było za mało, w zasadzie "golasy" i na domiar złego z rozłożonymi skrzydłami co miało uzasadnienie jedynie w przypadku egzemplarzy ustawionych na katapultach. Trzeba było je pociąć, przygotować formy silikonowe i odlać z żywicy. Uzbrojenie i osłony podwozia zrobiłem od podstaw i też powieliłem przez odlewanie z żywicy. To samo dotyczy różnych innych akcesoriów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 Cześć! Ja zdjęcia modelu Jacka miałem okazję zobaczyć już wcześniej (jeszcze raz Dzięki Jacku!) i od razu mi się spodobały. Jacek potrafi mocno zaczarować ze swoimi żywicznymi odlewami. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 No fajny, mogłeś pokazać coś tych fotek w trakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 fajnie smacznie i w ogóle super ! podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmin Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Zdjęć z budowy to nie mam za wiele ale proszę bardzo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmin Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 I jeszcze trochę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmin Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 I znowu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmin Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 I to już wszystko. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 no Panie bardzo mi si podoba gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi