krzychu83 Napisano 9 Stycznia 2021 Share Napisano 9 Stycznia 2021 Cześć Dwa tygodnie temu zacząłem swoją "Szyłkę" Stary Dragon w 1/35 więc pracy trochę było... Jutro podkłady a w przyszłym tygodniu malowanie. Na pewno w barwach LWP, będę próbował z proporcjami żółtej i czarnej. Merytorycznie się nie przykładałem, jedynie dorobiłem z blaszki jeden element z tyłu, który jest chyba na wszystkich maszynach (nie wiem do czego on w realu, ale jest) Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Stycznia 2021 Share Napisano 9 Stycznia 2021 Ta konstrukcja zawsze mi się podobała. Takim kosztem mogłeś wymienić lufy na RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 9 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2021 Wiem, aczkolwiek same lufy nie są tragiczne, tam cały zespół armat kwalifikuje się do zamiany na coś lepszego. Eduard dał same końcówki luf, ale jedna zaginęła i niestety te zestawowe musiałem rozwiercic (chyba że znajdę to zamienię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Stycznia 2021 Share Napisano 9 Stycznia 2021 Dragon czy nie, z blachami czy bez to tak jak koledze powyżej podoba mi się ta pelotka. Jakby Cię naszło to możesz użyć takich luf: https://exito.sklep.pl/pl/p/ABER-35L-213-135-Barrels-for-Russian-ZSU-23-4-Shilka/45193 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Stycznia 2021 Share Napisano 9 Stycznia 2021 Możliwe, że jeszcze w tym roku wystartuję ze swoją Sziłką. Oglądam z zaciekawieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Całkiem ładnie wyszła ta Szyłka. Model Dragona stary, ale jary. Będziesz robił malowanie z szachownicami z przodu i numerem taktycznym na burcie? Czy późniejszą np. tricolore? Tu też są fajne foty: https://www.defencetalk.com/military/photos/zsu-23-4-shilka-anti-aircraft-self-propelled-system-polish-army.15388/ Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Całkiem ładnie wyszła ta Szyłka. Model Dragona stary, ale jary. Będziesz robił malowanie z szachownicami z przodu i numerem taktycznym na burcie? Czy późniejszą np. tricolore? Tak, LWP z szachownicą na froncie. Mam jeszcze współczesne z 10 BKPanc i nad nim też się zastanawiam... Dziś podkłady i wstępne cieniowanie, małe poprawki do poszpachlowania. Pobawiłem się też z kolorem - Jet Black i Signal Yellow z Hataki w różnych proporcjach. Zdjęcie niestety tylko telefonem i musiałem je trochę przerobić aby jak najbardziej odzwierciedlało rzeczywiste kolory (przynajmniej na moim monitorze) Edytowane 10 Stycznia 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) 6 minut temu, krzychu83 napisał: Tak, LWP z szachownicą na froncie. Mam jeszcze współczesne z 10 BKPanc i nad nim też się zastanawiam... Dziś podkłady i wstępne cieniowanie, małe poprawki do poszpachlowania. Pobawiłem się też z kolorem - Jet Black i Signal Yellow z Hataki w różnych proporcjach. Zdjęcie niestety tylko telefonem i musiałem je trochę przerobić aby jak najbardziej odzwierciedlało rzeczywiste kolory Wg mojego oka to proponuję wariant 5 : 3. Edytowane 10 Stycznia 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) będę jeszcze próbował z innym odcieniem czarnego - Nato Black, zawsze to jeszcze jakaś opcja. Spróbuję zrobić lepsze zdjęcia - tzn. lustrzanką i w lepszym oświetleniu, albo w dziennym naturalnym, bo w realu 5:2 i 5:3 jest jednak ciut jaśniejszy na przykład... Edytowane 10 Stycznia 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Ja bym celował w taki kolorek. Zachowany egzemplarz nie był odnawiany. Co prawda stoi z 10 lat pod chmurką, ale jeszcze jest całkiem zielony. Edytowane 29 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Tylko LWP te z 10 brygady to już zmodernizowane do poziomu Biała trzeba by przetabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Niekoniecznie, to raczej zwykła wersja. Kalki Toro Model, 10bkpanc cz.1 Edytowane 11 Stycznia 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Oglądam! Może taka zieleń? Albo chociaż 9 BKPanc? Fotki tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 Przemyśle, kwestia czy te kalki od Toro są jeszcze dostępne. Może ktoś wie, czy osłona radaru zawsze była szara czy malowano w kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Godzinę temu, krzychu83 napisał: Może ktoś wie, czy osłona radaru zawsze była szara czy malowano w kolorze? Były malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 hmmm, 5:3, aczkolwiek na białym podkładzie (a wzornik robiłem na szarym). Prześpię się z tym i zadecyduje, ale mam ochotę jeszcze raz walnąć tylko szary podkład i czarny a rozjaśnienia dać na sam koniec (rozjaśniając baze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) ta sama mieszanka 5:3 na szarym podkładzie + rozjaśnienia (chociaż na zdjęciach są mniej widoczne, nie wiem czemu) na koniec suchy pędzel. JUtro sido. A z kalkami to nadal się nie zdecydowałem, poza tym Toro model w kalkach wz.55 & 76 dało za duże numery (300mm) i wg.mnie są za duże do szyłki Edytowane 12 Stycznia 2021 przez krzychu83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2021 Dziś kalki z zestawu Toro, wz.76 i oznaczenia priorytetu. Kalki dopiero "ruszyły" po płynach Wamodu, zwłaszcza te po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Stycznia 2021 Share Napisano 14 Stycznia 2021 Będziesz go na Friulach stawiał czy zestawowe gęsi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2021 Zestawowe, dziś się właśnie zabieram za nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 Walk z gąskami trwa (każde ogniwo ma ślady po wypychaczu). Pomalowałem narzędzia saperskie, liny, peryskopy itp detale oraz naniosłem wash 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 Gotowy galeria wkrótce... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi