wheelmaster Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Witam wszystkich z Ukrainy. Zacząłem od zaprojektowania nowego modelu, Austina 3 Series. Do stworzenia modelu używam zestawu 39005 Austin Armored Car 3rd Series Ukrainian, Polish, Georgian, Romanian Service Z góry przepraszam za błędy w języku polski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 Jako prototyp mojego modelu wybrałem kamuflażowy samochód pancerny Wojska Polskiego w Krakowie w 1922 roku. W tej chwili szukam poprawnego numeru tego samochodu pancernego, podczas gdy widzę tylko pierwsze 2 cyfry: 42 ** 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 Do tej pory zmontowałem górną część kadłuba i podwozia samochodu pancernego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 są też zdjęcia polskich Austynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 11 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2021 jest też przykład kamuflażu polskiego samochodu pancernego, podobnego do tego, który zrobię 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć. Pierwsze dwie cyfry to 42 (o ile nie myli mnie wzrok). Powodzenia w budowie. Zgodnie z podpisem, wóz należał do 5 Dywizjonu Samochodowego w Krakowie. Edytowane 11 Stycznia 2021 przez zaruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 samochód pancerny jest gotowy do malowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 trzymam kciuki za ten kamuflaż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Piękny model i czysto sklejony. Pozdrawiam i czekam na malowanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Miło że robisz w polskim malowaniu. Choć nawet gdybyś zrobił w ukraińskim to tak samo miło że na forum relacjonujesz budowę. Będę zaglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 Witam wszystkich, postęp w malowaniu modelu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2021 postęp w malowaniu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Hmm, bardzo kolorowy wyszedł. Nie za bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Czym robisz czarne linie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Według mnie jest OK Dojdzie chemia i wszystko trochę wyblaknie, nabierze „realizmu” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 12 godzin temu, zaruk napisał: Hmm, bardzo kolorowy wyszedł. Nie za bardzo? Tak, wygląda bardzo jasno. Na oryginalnych zdjęciach mam 5 różnych kolorów, Ale po dalszych operacjach powinno być bardziej realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 11 godzin temu, piotrkur napisał: Czym robisz czarne linie?? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 1 godzinę temu, wheelmaster napisał: Tak myślałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 25 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2021 wykonane kalkomanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 W sumie to należą się podziękowania Ukraińskiej firmie za wypust jednego z kultowych samochodów pancernych z okresu Wielkiej Wojny , w tym z wojny 1920 . Super że jest relacja ,bo można podpatrzeć jak się go skleja . Co do kamuflażu i kolorów to wydaje mi się że jest trochę dyskusyjny , no ale skoro tak to widzisz to musi tak zostać . Zaś jeśli chodzi o samochód o numerze bocznym 4434 to podwozie pochodzi od samochodu Withe . W kamuflażu był też Austin o nazwie własnej Antek . Był nieco odmienny od Twojego , podobny on był bardziej do tego stosowanego na naszej pancerce Tańskiego F-tb. Zresztą nie ma co się rozpisywać wszystko ładnie podane jest na tej stronie . http://derela.pl/austinpl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Moim zdaniem te czarne linie są odrobine za grube. Jestem ciekaw jak to wyjdzie po "urealistycznieniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 2 Marca 2021 Autor Share Napisano 2 Marca 2021 Cześć wszystkim, Skończyłem Austina 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Dmytro, piękny model. Czekam na następny Twój model. Mam nadzieję, że pokażesz nam coś jeszcze. A gdzie znalazłeś cały numer tego pojazdu? Czym zrobiłeś filtrowanie? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi