Dorotka Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Teraz, Bartas89 napisał: Bardzo oryginalne podejście. Po 40 latach w tym sporcie też sobie będziesz mógł pozwolić na ekstrawagancję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 4 minuty temu, Dorotka napisał: Po 40 latach w tym sporcie też sobie będziesz mógł pozwolić na ekstrawagancję Ja jestem ekstrawagancki przy lakierze xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilloW Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 W dniu 16.01.2021 o 10:18, tombie01 napisał: Z flocka faktycznie to nie wyjdzie - tutaj na desce mamy drobny zamsz - widziałem taką deskę wykonaną z użyciem czarnej farby strukturalnej Zero Paints efekt był bardzo zbliżony do tego co na zdjęciu @tombie01dobrze pisze z tą farbą od ZP, to będzie rozwiązanie chyba najbardziej oddające fakturę tego materiału - alcantara? Tutaj deska pomalowana tą farbą strukturalną w moim wykonaniu, zostaje fajna i delikatna faktura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Faktura to raczej na fotele. Ja bym jakimś mocnym matem spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Mat od Tamki potrafi tak wyglądać. Ja go używam w skrajnych przypadkach, bo jest dla mnie 'zbyt matowy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Też myślę, że XF-1 z odrobiną białego będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 30 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2021 Żeby poudawać, że coś się dzieję, założyłem kamerę na mój łeb i nakręciłem chociaż Inboxa. A z budową realnie planuję wystartować gdzieś za tydzień. Całkiem obfity w części ten zestaw jak i dość fajnie pomyślany w montażu. Jakość również na wysokim poziomie, nie licząc kloszy tylnych lamp - mają drobne nadlewki + jakieś tam rzeczy do wyszlifowania na kaście. Silnik będzie wymagał gruntownej zabawy w waloryzację, a carbon będzie śnił mi się po nocach, mnóstwo rzeczy będzie trzeba tam "ocarbonić". A na rynku kalek brak, w zestawie też nie ma, więc będzie wycinanie szablonów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Stycznia 2021 Share Napisano 30 Stycznia 2021 I ....do boju czas najwyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 Manicure nie zrobiłem, ale dłubać zacząłem. Chociaż to bardzo wielkie słowo. Wyciąłem kilka elementów z 3-4 pierwszych kroków i elementy "pseudo" chromowe wyciepałem do kąpieli w Cleanluxie. Oglądam sobie tak tę instrukcję i myślę - kurczę, na PZP ten model jest super, prosty, niewiele kroków, całkiem przyjemny detal. Ale potem przechodzę na tryb myślenia "PRO" - ło matko ile przy nim będzie roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 17 minut temu, toled napisał: Manicure nie zrobiłem, ale dłubać zacząłem. Chociaż to bardzo wielkie słowo. Wyciąłem kilka elementów z 3-4 pierwszych kroków i elementy "pseudo" chromowe wyciepałem do kąpieli w Cleanluxie. Oglądam sobie tak tę instrukcję i myślę - kurczę, na PZP ten model jest super, prosty, niewiele kroków, całkiem przyjemny detal. Ale potem przechodzę na tryb myślenia "PRO" - ło matko ile przy nim będzie roboty Ło matko , i tak ma być a nie iść na łatwiznę w PZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 2 minuty temu, cayman napisał: Ło matko , i tak ma być a nie iść na łatwiznę w PZP. Jako, że dzisiaj byłem w pracy, to wiesz gdzie jest telefon, znów dostałem powiadomienie o niespełnionej randce telefonicznej No ba! Trza być twardym, a nie mietkim. Ale mimo wszystko czuję, że ten model da mi ogromną przyjemność i satysfakcję z roboty Jeszcze tylko muszę pozmieniać ustawienie kamery przy nagrywaniu, bo to "sportowa" i ostrością nie grzeszy na tak krótkim dystansie. Jakby ktoś chciał kupować - Lamax X10.1 - do chodzenia na zewnątrz polecam, do wewnątrz pomieszczeń nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 Dobra ,dobra, kalka carbonowa leży u mnie ale czekam na przesyłkę z HE ,żeby wysłać wszystko razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Lutego 2021 Autor Share Napisano 6 Lutego 2021 25 minut temu, cayman napisał: Dobra ,dobra, kalka carbonowa leży u mnie ale czekam na przesyłkę z HE ,żeby wysłać wszystko razem. Spokojnie Panie kolego. Tutaj presji nie ma, zanim ja dojdę do tych carbonów, to zdąży trzy razy dojść. W przyszłym tygodniu powinny mi dotrzeć farby, w tym strukturalna od Zero Paints. W tym roku modelarstwo mam pod znakiem pełen relaks i luz. Chcę ogarnąć Lambo i H2R. Nie pogardzę też Lancią Delta 1/12 z Italeri jak w końcu się pojawi. Korcić mnie pewnie będzie jeszcze BMW 2002 z Hasegawy, pomimo, że je już raz robiłem, to teraz dostanie kolor Bali Green z palety VW W magazynie też leży Garbus, którego dostałem w prezencie i będzie to mój 4 taki model (jak to się stało - nie wiem - ale pewnie dam mu jakiś extra kolor, może Midnight Purple od Skyline`a, albo coś luminescencyjnego) A już totalnie bym odleciał, jakby dobry skrzat podarował mi Jaguar Mk.II Saloon z Tamiyi. Chodzi za mną jak smród po gaciach, jak byłem gówniakiem-amatorem, miałem możliwość kupienia za 130zł - stwierdziłem, że dla mnie za drogo Błędy młodości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 19 minut temu, toled napisał: Spokojnie Panie kolego. Tutaj presji nie ma, zanim ja dojdę do tych carbonów, to zdąży trzy razy dojść. W przyszłym tygodniu powinny mi dotrzeć farby, w tym strukturalna od Zero Paints. W tym roku modelarstwo mam pod znakiem pełen relaks i luz. Chcę ogarnąć Lambo i H2R. Nie pogardzę też Lancią Delta 1/12 z Italeri jak w końcu się pojawi. Korcić mnie pewnie będzie jeszcze BMW 2002 z Hasegawy, pomimo, że je już raz robiłem, to teraz dostanie kolor Bali Green z palety VW W magazynie też leży Garbus, którego dostałem w prezencie i będzie to mój 4 taki model (jak to się stało - nie wiem - ale pewnie dam mu jakiś extra kolor, może Midnight Purple od Skyline`a, albo coś luminescencyjnego) A już totalnie bym odleciał, jakby dobry skrzat podarował mi Jaguar Mk.II Saloon z Tamiyi. Chodzi za mną jak smród po gaciach, jak byłem gówniakiem-amatorem, miałem możliwość kupienia za 130zł - stwierdziłem, że dla mnie za drogo Błędy młodości Hmmm, Lancia Delta to na pewno fajny temat i skala , ale tego nie można zrobić w PZP czyli śrubki pupki, przewody, kable... , trzeba będzie zebrać dokumentację zdjęciową czy Italierii nie zrobiło błędów . Zainteresował mnie ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Przylazło parę gratów z Banzai. To już wiecie jaki kolor będzie miało BMW 2002 A teraz wybaczcie - Lambo samo się nie sklei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Strasznie się napracowałem Podwozie w podkładzie, blok silnika również. Ten drugi detalem aż tak bardzo nie grzeszy, więc trochę roboty przy nim będzie. Za to chromy Aoshimka ma pancerne, 8 dzień w Cleanluxie i ledwo co ruszone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 1 godzinę temu, toled napisał: Strasznie się napracowałem Podwozie w podkładzie, blok silnika również. Ten drugi detalem aż tak bardzo nie grzeszy, więc trochę roboty przy nim będzie. Za to chromy Aoshimka ma pancerne, 8 dzień w Cleanluxie i ledwo co ruszone. To wrzuć do Kreta z wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Kret ściąga chrom w 2 minuty i nie osłabia plastiku. Nie wiem, po co się męczyć kilka dni z jakimś innym preparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 7 minut temu, Bartas89 napisał: Kret ściąga chrom w 2 minuty i nie osłabia plastiku. Nie wiem, po co się męczyć kilka dni z jakimś innym preparatem. Napisał facet, który tydzień męczył się ze zmyciem kasty, którą później wyrzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 1 minutę temu, Dorotka napisał: Napisał facet, który tydzień męczył się ze zmyciem kasty, którą później wyrzucił A co ma piernik do wiatraka? Nie widzisz różnicy między ściągnięciem chromu, a zmyciu lakieru? Wypowiedziałem się o chromie, którego kretem ściągałem bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Teraz, Bartas89 napisał: A co ma piernik do wiatraka? Nie widzisz różnicy między ściągnięciem chromu, a zmyciu lakieru? Wypowiedziałem się o chromie, którego kretem ściągałem bez problemów. Wyluzuj, piernik i wiatrak łączy mąka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 3 godziny temu, Bartas89 napisał: Kret ściąga chrom w 2 minuty i nie osłabia plastiku. Nie wiem, po co się męczyć kilka dni z jakimś innym preparatem. Bez obaw, żadnego męczeństwa nie było, wrzuciłem w niedzielę, dzisiaj jak miałem czas to odwiedziłem modelarnie i okazało się, że nie zeszło Nie stałem nad tym całe dnie Aczkolwiek Cleanlux do tej pory dawał sobie z każdym chromem radę w +/- 1-2 dni. Nie przepadam za produktami kretowymi, ale jak mus to mus Nie będę eksperymentował, bo po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Co by nie było, że wszystko wiem - z czego zrobić osłony termiczne uwzględniając fakt, że nie mam dostępu do tych papierków z fajek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Godzinę temu, toled napisał: Co by nie było, że wszystko wiem - z czego zrobić osłony termiczne uwzględniając fakt, że nie mam dostępu do tych papierków z fajek Masz folię samoprzylepną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 No mam;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi