MAREK74 Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Przedstawiam ostatnio sklejony model. W kokpicie wykorzystałem kilka blaszek z zestawu Parta do P.11c oraz dodałem kilka elementów we własnym zakresie. Kupiłem zestaw kalkomanii do malowania węgierskiego ale nie polecam. Po nałożeniu wychodziły białe krawędzie spod czerwonych pasków oraz było widać jakieś pęknięcia w ciemnym kolorze na białych polach. Skończyło się tak, że zdjąłem je i kliny malowałem sam. Tablica Yahu. Kadłub przenitowałem ale chyba trochę za mocno - wydaję mi się, że nity są za bardzo widoczne. Malowany Hataka orange. Zdecydowałem się na średni khaki. Ogólnie bezproblemowy zestaw, tylko szkiełko trochę grube i u mnie zostało w ramce. Zapraszam do oglądania i komentowania. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez MAREK74 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Ładnie i ciekawie Niby zwykła PZLka ale jak widać można zrobić coś wpadającego w oko. Zawsze to coś innego niż "polisz kaki" Mam tylko pytanie - czy te celowniki "kołowe" to aby nie za duże o jeden rozmiar? Bo tak powiem szczerze - walą po oczach i trochę tu nie pasują. Ale za całość daję DUŻY plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 Szczerze mówiąc to nie zastanawiałem się nad rozmiarem celowników. Zamontowałem to co oferował zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Ciekawe i fajne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 plus za galerie P-11a, wg. mnie linie podziału są za bardzo podkreślone(szczególnie te na dole), przy innym świetle może tego tak nie widać, no i w sumie te linie podziału to bardzo indywidualna kwestia, co kto lubi. Okopcenie z wydechu - bardzo przyjemne dla oka, no i nie wiem czemu ale ten żółty dodaje smaczku, także kolejny plus. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Bardzo fajny "polski Madziar" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Jakiej marki te kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 Weikert Decals Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Udał się. Też się przymierzam do tego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Też mi się podoba. Super temat i wykonanie. Duży plus za nitowanie i malowanie oznaczeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi