Kolekcjoner WP Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 1 godzinę temu, _OldMan_ napisał: Ja ci WIERZĘ. Ach ta autokorekta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 Mil Mi-17 Lotnictwo Wojsk Lądowych RP 1/72 Kopro (Kovozavody Prostejov) - pakowany przez kitbazar.cz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Szachownica wygląda jakoś dziwnie. Wydawało mi się, że jest w złej pozycji, ale nie. Nie wiem o co chodzi, ale coś jest nie tak Szkoda, że nie ma nru taktycznego, wygląda goło. Edytowane 28 Lutego 2023 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 5 godzin temu, Wymysl napisał: Szachownica wygląda jakoś dziwnie. Wydawało mi się, że jest w złej pozycji, ale nie. Nie wiem o co chodzi, ale coś jest nie tak Szkoda, że nie ma nru taktycznego, wygląda goło. Numer taktyczny miał być, ale tak się złożyło, że kompletnie zapomniałem zamówić tej kalki A odnośnie szachownicy, to sprawdzałem na kilku zdjęciach jej dokładne rozmieszczenie i przykleiłem ją poprawnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 3 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Numer taktyczny miał być, ale tak się złożyło, że kompletnie zapomniałem zamówić tej kalki A odnośnie szachownicy, to sprawdzałem na kilku zdjęciach jej dokładne rozmieszczenie i przykleiłem ją poprawnie: Tylko że na tej fotce powyżej nie masz Mi-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 58 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: A odnośnie szachownicy, to sprawdzałem na kilku zdjęciach jej dokładne rozmieszczenie i przykleiłem ją poprawnie: Nie do końca. Fotka, którą przedstawiłeś i na której się wzorowałeś nanosząc szachownice to Mi-17-1V. Tymczasem, Twój model to Mi-17, a na tych maszynach szachownice są malowane niżej, o tak: Problem, jak się wydaje, tkwi w tym, że drzwi ładunkowe w modelu górną linię, do której powinna równać szachownica, mają za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 1 Marca 2023 Share Napisano 1 Marca 2023 A sama szachownica nie jest przypadkiem za mała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Marca 2023 Autor Share Napisano 1 Marca 2023 2 godziny temu, Wymysl napisał: A sama szachownica nie jest przypadkiem za mała? Akurat nie miałem pod ręką suwmiarki i Mi-17, żeby zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Marca 2023 Autor Share Napisano 1 Marca 2023 11 godzin temu, Grzes napisał: Nie do końca. Fotka, którą przedstawiłeś i na której się wzorowałeś nanosząc szachownice to Mi-17-1V. Tymczasem, Twój model to Mi-17, a na tych maszynach szachownice są malowane niżej, o tak: Problem, jak się wydaje, tkwi w tym, że drzwi ładunkowe w modelu górną linię, do której powinna równać szachownica, mają za wysoko. Bo ten model, to mydło. Następny śmigłowiec zbuduję z nowego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 Kolejny zdobyczny samolot, tym razem w malowaniu RAF. Testowany na lotnisku Wisley w latach 1945-1947. Z samolotu wymontowano silnik rakietowy i używano jako szybowca, którego ciągnął Spitfire Mk.IX. W 1947 po zbyt twardym lądowaniu i uszkodzeniu płozy, zaniechano testów i złomowano. Model relaksacyjny, sklejony w celu redukcji zapasów. Messerschmitt Me 163 B-1a Testy w RAE, Wisley 1945/47 Hobby Boss 1/72 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 18 Marca 2023 Autor Share Napisano 18 Marca 2023 Do kolekcji trafia pierwszy wodnosamolot. Lublin R-XIII Ter MDLot MW, Puck Aeroplast 1/72 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2023 Kolejny vintage trafia na półkę. SBLim-2 006 Směr ex. Kovozavody Prostejov Bez washa, bo jak washować wypukłe linie i nity. Malowany pędzlem. W tym tygodniu na 99% kupuję aerograf. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 9.04.2023 o 23:34, Kolekcjoner WP napisał: Malowany pędzlem. W tym tygodniu na 99% kupuję aerograf. Ja swój złożyłem po kilku latach zalegania w szafce. Tylko jak sobie przypomnę ile jest przygotowywania dla kilku minut malowania, a potem ile sprzątania, to... chyba schowam go z powrotem. Bardzo ładny staruszek, model znaczy się. Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez Marcin M. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 W dniu 12.04.2023 o 08:13, Marcin M. napisał: Ja swój złożyłem po kilku latach zalegania w szafce. Tylko jak sobie przypomnę ile jest przygotowywania dla kilku minut malowania, a potem ile sprzątania, to... chyba schowam go z powrotem. Bardzo ładny staruszek, model znaczy się. Cieszę się, że się podoba. Ja sklejam modele dla własnej satysfakcji, ale za niedługo wezmę na warsztat jakiś model i zbuduję go typowo "na konkurs". Odnośnie aero, to faktycznie dużo z nim zabawy w czyszczenie i użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Samochód Pancerny wz. 34/I z szerokim kadłubem oraz karabinem maszynowym First to Fight 1/72 Model pomalowany pędzlem niebieską hataką i pobrudzony olejami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2023 I kolejny model udostępniony przez First to Fight na ich facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Maja 2023 Autor Share Napisano 4 Maja 2023 Dziś model czołgu FT-17 w jednobarwnym malowaniu charakterystycznym dla czołgów produkcji CWS, ale również część czołgów francuskich była tak pomalowana. Lata 20. XX w. FT-17 z karabinem maszynowym Lata 20. XX w. Wojsko Polskie First to Fight 1/72 Model pomalowany RAF Dark Green i pobrudzony ciemnonrązową farbą olejną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 Po dwóch miesiącach przerwy wracam z nowym modelem. Sopwith 5F.1 Dolphin z 19 Eskadry Myśliwskiej, który brał udział w obronie Warszawy, oraz w Bitwie pod Radzyminem 13-16 sierpnia 1920. Sopwith 5F.1 Dolphin 19 Eskadra Myśliwska Wojna Polsko-Bolszewicka Kovozavody Prostejov 1/72 Kalki były bardzo kruche i wystające elementy musiałem pomalować na biało i czerwono. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 W dniu 9.04.2023 o 23:34, Kolekcjoner WP napisał: Kolejny vintage trafia na półkę. SBLim-2 006 Směr ex. Kovozavody Prostejov Bez washa, bo jak washować wypukłe linie i nity. Malowany pędzlem. W tym tygodniu na 99% kupuję aerograf. Jaką farbą malowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Po dwóch miesiącach przerwy wracam z nowym modelem. Sopwith 5F.1 Dolphin z 19 Eskadry Myśliwskiej, który brał udział w obronie Warszawy, oraz w Bitwie pod Radzyminem 13-16 sierpnia 1920. Sopwith 5F.1 Dolphin 19 Eskadra Myśliwska Wojna Polsko-Bolszewicka Kovozavody Prostejov 1/72 Kalki były bardzo kruche i wystające elementy musiałem pomalować na biało i czerwono. Tych wystających pipków to nie naciągniesz na żadne kalki. Nawet używając magicznych płynów Bilmodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Lipca 2023 Autor Share Napisano 1 Lipca 2023 4 minuty temu, kopernik napisał: Jaką farbą malowałeś ? Pactrą Ameliniową A na półce czeka Lockheed Electra Lotu, Junkers F.13 AeroLotu i XFY-1 Pogo... Zastanawiam się jaką srebrną farbę w spraju kupić, żeby ich nie zepsuć. Czy zwykła srebrna z Action za 10 zł się nada? Albo przejadę się do Obi/Mrówki/Castoramy i kupię jakąś za 25 zł. Bo niestety, ale malując pędzlem srebrną farbą widać zacieki... A naciągów nie ma, bo póki co próbowałem kilku metod i żadna mnie nie usatysfakcjonowała. Pończocha, nitka, żyłka wędkarska, żyłka elastyczna z pasmanterii... Chyba muszę kupić "Rigging" od A.Mig... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 Kolejny Niemiec do kolekcji. Tym razem Kfz 14 od First to Fight. Kfz 14 Nieznana jednostka SS Polska, wrzesień 1939 First to Fight 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 W dniu 1.07.2023 o 23:02, Kolekcjoner WP napisał: Zastanawiam się jaką srebrną farbę w spraju kupić, żeby ich nie zepsuć. A nie lepiej kupić aerograf i zrobić następny krok do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 9 godzin temu, Xmen napisał: A nie lepiej kupić aerograf i zrobić następny krok do przodu? Żeby raz na miesiąc albo dwa go użyć? Ostatnio mam mało czasu i motywacji do modelarstwa, więc zostaję przy pędzlach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Żeby raz na miesiąc albo dwa go użyć? Też tak kiedyś mówiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi