lejgo_inc Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Wygląda na to że ostatnio trochę zmonopolizowałem galerię 144... spokojnie, już powoli widać dno tej szuflady, Zestaw Mikro Mir, bardzo miły, z ostrymi detalami, fajną fakturą powierzchni. Naprawdę nie wiem czy widzałem lepszego szort runa. Pierwsze wrażenie było tak dobre, że ogarnęło mnie zwątpienie czy jest sens dorabiać do tego jakieś blaszki, w końcu jednak zestaw powstał i może się nawet do czegoś przydać. Na początek kilka zdjęć ze Świdnicy które przedstawiają oryginał scenki na której się wzorowałem: A tu model: Wzorowałem się - jak widać - luźno. Dwumiejscowość jaczka rzuca się w oczy. Nie tylko jako nieścisłość z oryginalną scenką ale także z tej prostej przyczyny że Jaków-23UTI z szachownicami zwyczajnie nie było. Ustaliwszy ten podstawowy rozdźwięk z prawdą historyczną łatwiej było mi już przymykać oko na spory rozstrzał wyglądu jaki można zaobserwować na zdjęciach "oryginału" wynikający z postępującej degeneracji eksponatu. Aha, byłbym zapomniał: model składa sie z bardzo dużej ilości małych elementów. Niestety nie policzyłem ile dokładnie, przyjmijmy z grubsza że jakiś milion. Wow, nie? Zdrówka! Leszek Edytowane 21 Stycznia 2021 przez lejgo_inc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 57 minut temu, lejgo_inc napisał: Aha, byłbym zapomniał: model składa sie z bardzo dużej ilości małych elementów. Niestety nie policzyłem ile dokładnie, przyjmijmy z grubsza że jakiś milion. Wow, nie? Zdrówka! Leszek Bardzo podoba mi się ta 'rodzajowa scenka', ale najbardziej "zrobiłeś mi dzień" w/w zwrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Wspaniałe są zdjęcia oryginału. Genialne zwłaszcza to z wozem drabiniastym - cudo! Nie przepadam za malowaniami sf, więc ogólnie powiem, że pomysł ciekawy i nieźle zrealizowany. Pomyśl o figurkach w skali. Dodałyby życia i realizmu. Słabe punkty: - tekturowa podstawka -"Yak" na każdym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 Świetna robota! Nic tylko iść do sklepu i zakupić takiego Jaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Ławeczka rządzi, ale ten ze skrzydłami to na 5 jest a nawet na 05 (0,5? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi