zloty Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 Model z demobilu po kąpieli w NaOH. Ograniczyłem się do prototypu , bez insygniów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 Fajny szkrab. Może troszkę przydało by się bardziej go pocieniować , ale i tak fajnie wygląda. Jak oceniasz składalność tej iszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 (edytowane) A może takiego byś zrobił http://www.marceldulong.com/plastics/polikarpov-i16 lub takiego; http://scalemodels.ru/articles/6548-Ark-models-1-48-i-16-tip-24-d-p-panova.html Edytowane 6 Lutego 2021 przez ireneusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Ładnie wygląda w tym malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) 19 godzin temu, neptun1939 napisał: Fajny szkrab. Może troszkę przydało by się bardziej go pocieniować , ale i tak fajnie wygląda. Jak oceniasz składalność tej iszki? Dzięki ,co do składności to chyba nie zły model. Ciężko mi cokolwiek napisać gdyż otrzymałem go już sklejonego. Trochę wyrównałem łączenie na skrzydle , trochę poprawiłem linie itp. @ireneusz zostaje prototyp , taki goły rodzynek Edytowane 7 Lutego 2021 przez zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Głowy nie dam,ale śmigło było chyba drewniane.Poza tym OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 7.02.2021 o 17:25, jarek napisał: Głowy nie dam,ale śmigło było chyba drewniane.Poza tym OK. I-16 typ 24 (nr 24214) prototyp w trakcie prób w CAGI jesienią 1939 r. (latał na nim pilot doświadczalny Stankiewicz), samolot z silnikiem M-63 i zaprojektowanym dla tego silnika kołpakiem śmigła, zamontowanym fotokarabinem PAU-22 i instalacją do podwieszania dodatkowych zbiorników paliwa typu PSB-21 (po 93 litry paliwa każdy) pod skrzydłami. Typ 24 to wersja rozwojowa powstała w oparciu o Typ 18 głównie przez zamontowanie nowego silnika M-63 o mocy 930 – 1100 KM. Prototypy (1 lub 2) testowano z silnikami M-25, M-62 i M-63 i różnymi kołpakami śmigła. Zastosowano nowe, metalowe śmigło AV-1. Badano różnego typu skrzydła - o częściowo sklejkowym pokryciu na górnej powierzchni płata oraz pokryciu sklejką całości płata. W trakcie prób testowano instalację dodatkowych zbiorników paliwa podwieszanych pod płatem oraz wyrzutni pocisków rakietowych RS-82. Na węźle konstrukcyjnym za kabiną pilota (służącym m.in. do prób z podwieszaniem I-16 do bombowca TB-3) montowano fotokarabin, używany potem często w samolotach seryjnych. Samolot posiadał przedział radiostacji z lukiem w prawym boku kadłuba, ale takie wyposażenie radiowe – wraz z masztem antenowym na osłonie silnika - montowano jedynie na samolotach dowódców. Równolegle do I-16 typ 24 zespół Polikarpowa rozwijał samolot I-180 zaprojektowany do silników z podwójną gwiazdą, z którego wywodzi się bardzo dobry samolot myśliwski I-185, który nie wszedł do wielkoseryjnej produkcji jedynie z powodów „zakulisowych”. Rozwój i produkcję I-16 kontynuowano w oczekiwaniu na silnik M-64 o mocy 1200 – 1300 KM, który nie został nigdy ukończony. Edytowane 8 Lutego 2021 przez obłok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 No i człowiek ciągle dowiaduje się nowych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 WitamIszak pierwsza klasa, za mną też od jakiegoś czasu chodził taki model.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 W dniu 6.02.2021 o 15:27, zloty napisał: Dla mnie dwa najlepsze zdjęcia. Wiadomo, tajemnicza niebieska butelka(może bardziej tajemnicze jest co było w środku) i duży plus za kręcące się śmigielo. Ogólnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 4 minuty temu, jmx62 napisał: ... tajemnicza niebieska butelka(może bardziej tajemnicze jest co było w środku...) Tajemnicza Niebieska Butelka (TNB) nie jest pusta , ale sam już nie pamiętam co tam jest. Chyba perfumowana woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Mówisz woda perfumowana Iszak w 72-ce około 13cm rozpiętości, butelka będzie miała że 15-16. Hmmm...ciekawe co to mogła być za woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Butelka pierwsza klasa :)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi