barszczo Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Trochę lepszej jakości zdjęcie wypraski z kadłubem Macchiego: I jeszcze takie coś: https://postlmg.cc/jnj4x3sP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bARTZ Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 Tu parę zdjęć całego zestawu Mc.202: https://mab.forumfree.it/m/?t=79514021&st=45#lastpost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Całość wygląda obiecująco,trza brać:).Może linie podziału trochę za głębokie ,ale po Veltro cudownego 21 Century Toys nie robi to na mnie już wrażenia Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maluch116a Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Jak dla mnie jest wszystko co trzeba i już sobie zakupiłem TopDrawings z Kagero, powinno się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 9 godzin temu, maluch116a napisał: Jak dla mnie jest wszystko co trzeba i już sobie zakupiłem TopDrawings z Kagero, powinno się przydać. Jeszcze wczesny wlot powietrza by się przydał do pełni szczęścia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maluch116a Napisano 8 Sierpnia 2023 Share Napisano 8 Sierpnia 2023 Model jest już dostępny na stronie Plastmodel w cenie 354 PLN, trochę mnie ta cena zniechęca. Ktoś już go ma i coś więcej powie o jakości i czy warto wydać tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bARTZ Napisano 8 Sierpnia 2023 Share Napisano 8 Sierpnia 2023 9 godzin temu, maluch116a napisał: Model jest już dostępny na stronie Plastmodel w cenie 354 PLN, trochę mnie ta cena zniechęca. Ktoś już go ma i coś więcej powie o jakości i czy warto wydać tyle. Na FB firmy "pama trade srl" dystrybutora Italeri, można zobaczyć już model w czasie budowy, chociaż trochę amatorskiej niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 W Plastmodel wisi jako preorder od miesiąca,wysyłać będą po 15 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 10 Sierpnia 2023 Share Napisano 10 Sierpnia 2023 Buonasera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Sierpnia 2023 Share Napisano 10 Sierpnia 2023 9 minut temu, lord_karton napisał: Buonasera Szału panie ni ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 10 Sierpnia 2023 Share Napisano 10 Sierpnia 2023 Wygląda jak powiększony z 172 Moja pierwsza myśl była taka: szkoda, że Airfix tego nie zaprojektował. A druga: jak ja się cieszę, że mamy Armę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Sierpnia 2023 Share Napisano 10 Sierpnia 2023 Tamiya to nie jest. Lotki i stery do grubej poprawki. Jakaś niezbyt trafiona interpretacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Sierpnia 2023 Share Napisano 13 Sierpnia 2023 Macchi się robi: https://forum.largescaleplanes.com/index.php?/topic/97746-italeri-macchi-c202-folgore-building-the-cockpit/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 16 Sierpnia 2023 Share Napisano 16 Sierpnia 2023 ..pozostając w temacie włoszczyny - wznowienie nieco starszego zestawu: 1/32 Fiat G.50-II Freccia - Finnish Aces - Special Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 17 Sierpnia 2023 Share Napisano 17 Sierpnia 2023 Macchi odlatuje narazie w przyszłość,preorder w Plastmodel przesunięty na 17.09.2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 16.05.2023 o 20:39, bsnt3k napisał: 550zł za kabinę? To jest jakaś zrzutka na patrioty? kilka zdań w temacie RAAF F-111 Reskit RSK 32-0002, oraz oddzielnie RSF 32-004 https://www.themodellingnews.com/2023/08/review-reskit-132nd-scale-raaf-f-111c.html#more Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maluch116a Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Gdzieniegdzie już dostępny, a podobno bardzo długo powstawał. Mowa o TBD-1 Devastator - Trumpeter. Jakoś przypadkiem zauważyłem, że taki model zaraz wejdzie na rynek. Chyba będzie to hit roku: https://www.scalemates.com/pl/kits/trumpeter-02226-douglas-tbd-1-devastator--102773 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Jeśli wstawisz literkę s przed słówko hit, to na pewno będzie to. W przypadku Trumpetera, zwłaszcza w tej skali, nie należy spodziewać się cudów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Sierpnia 2023 Share Napisano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 23.08.2023 o 13:13, maluch116a napisał: Gdzieniegdzie już dostępny, a podobno bardzo długo powstawał. Mowa o TBD-1 Devastator - Trumpeter. Jakoś przypadkiem zauważyłem, że taki model zaraz wejdzie na rynek. Chyba będzie to hit roku: https://www.scalemates.com/pl/kits/trumpeter-02226-douglas-tbd-1-devastator--102773 ładnie to wygląda z torpedą. Ramki będą pewnie z tego modelu. Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Mama traumę po zliczeniu nitów na torpedzie z tego trumpetera. zapowiada się kolejny wyśmienity model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Lepszy taki niż żaden,zawsze można użyć wlasnej głowy i rąk żeby wyszlo lepiej niż pudło oferuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 9 minut temu, Jaro napisał: Lepszy taki niż żaden Jego żona pewnie też tak myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 5 minut temu, Jaro napisał: Lepszy taki niż żaden,zawsze można użyć wlasnej głowy i rąk żeby wyszlo lepiej niż pudło oferuje. Niby tak, ale czy o to chodzi? Super że Trumpek bierze się za rzadkie tematy. Osobiście mocno cieszyłem się na P-40F, ale rzeczywistość mnie przerosła i jak szybko go kupiłem, tak jeszcze szybciej sprzedałem. Dziwi mnie jak w dzisiejszych czasach, przy takich możliwościach, można opracowywać takie gnioty, np. rodzina Bf109 to jakieś kompletne nieporozumienie. Generalnie na palcach jednej ręki można policzyć tematy które im wyszły, a szczytem szczytów były dla mnie malowania na Hurricane Mk. I w skali 1:48... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 42 minuty temu, barszczo napisał: Dziwi mnie jak w dzisiejszych czasach, przy takich możliwościach, można opracowywać takie gnioty, np. rodzina Bf109 to jakieś kompletne nieporozumienie. Właśnie robię jednego z tej rodziny i uważam, że jest całkiem w porządku i żadnych większych baboli nie zauważyłem. Może kolega się podzieli wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, jarross napisał: Właśnie robię jednego z tej rodziny i uważam, że jest całkiem w porządku i żadnych większych baboli nie zauważyłem. Może kolega się podzieli wiedzą? Popatrz jak wygląda kokpit w Emilu i porównaj z jakimkolwiek zdjęciem z epoki lub choćby dobrymi planami. Cała rodzina kształtem i proporcjami mocno odbiega od oryginałów. Nawet Emil Edka, choć przerośnięty, bardziej przypomina Emila niż Trumpek. Tyle na szybko, z pamięci. Kwiatków jest tam dużo więcej niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi