Bzdura Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 Ten syf na dachu wieży się całkiem dobrze broni. Rozmyj jeszcze przejście między brudem a czystym pancerzem jakimś pigmentem/oilbrusherem i będzie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 Ta wżarta farba przy kopule wygląda dość naturalnie, spoko jest, wygląda jak brud, nie widać że to mała wtopa, swoją drogą ten Megatron to wygląda trochę jak jakiś transformers, ale taki już urok tych nowoczesnych czołgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2021 9 godzin temu, Bzdura napisał: Ten syf na dachu wieży się całkiem dobrze broni. Rozmyj jeszcze przejście między brudem a czystym pancerzem jakimś pigmentem/oilbrusherem i będzie spoko. Spróbuje coś tam jeszcze delikatnie ruszyć ale wszelkie próby rozmywania tego wcześniej kończyły się dokładaniem kolejnej warstwy farby do tej już wcześniej wżartej a dookoła się zmywało. Najpierw zabezpieczę matem i zobaczę jak to będzie wyglądać i zdecyduję czy farbą czy pigmentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2021 Pobrudziłem tył i boczny pancerz. Metoda Jimeneza na chipping fluid i emalie kurzowe przynajmniej w moich rękach wyszła bardzo biednie i musiałem się wspierać white spiritem w zmywaniu. Chciałem mieć go mocno ścioranego, jednak teraz poszedłbym w bardziej czyste wykonanie. Jest jak jest i to już końcowy wygląd głównej bryły. Model jest już po lakierze matowym, do zdjęć założony tylko lewy bok bo trzymał się na wcisk bez kleju. Soczewka w wieżyczce KMu też już pomalowana. Przy odpowiednim padaniu światła daje fajne refleksy (ostatnie zdjęcie). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 10 Czerwca 2021 Share Napisano 10 Czerwca 2021 Fajnie przykurzony nie ma na co narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2021 Wiem, że zakurzony też się ostatecznie obroni ale myślę, że jakbym się ograniczył do washa i prostej biedronki to jako model chyba wyglądałby lepiej. No ale trzeba jechać dalej z tematem. Kolejny pracochłonny etap za mną - malowanie gumowych nakładek na gąskach. W paru miejscach mogło być lepiej ale ciężko pomalować te nakładki po wewnętrznej stronie. Ostatecznie gąsienice są w tym modelu mocno schowane a do tego jeszcze dojdzie brudzenie więc zrobiłem dość kompromisowo. Zmieniła mi się tez koncepcja i całkiem nowe gąsienice przepsikałem mgiełką rotbraun i zmieniłem na "lekko chycone". Powinny lepiej pasować do skurzonego pojazdu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2021 Model skończony, zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi