robertmodelarz Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 (edytowane) Moel nie jest doskonały, posiada wady zauważone przez forumowiczów w wątku warsztatowym (brak wlotu powietrza na górze kadłuba). Za udzieloną pomoc, dziękuję bardzo wszystkim obserwującym budowę modelu. Zapraszam do oglądania. Edytowane 3 Listopada przez robertmodelarz 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Taki fajny golas. Malowanie i brudzenie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 W prostocie siła. Ogólnie bardzo dobrze wygląda. Robiłeś praktycznie z pudła. Najsłabiej wyglądają zestawowe koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Grille zalane farbą znowu, bieżnik na kołach w dobrą stronę jest skierowany? Cała reszta spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Model piękny. Niedociągnięć nie widzę. Chciałbym tak malować. Jesteś doskonałym modelarzem. Fotografem tylko bardzo dobrym , Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 20 godzin temu, Endrju napisał: Model piękny. Niedociągnięć nie widzę. Chciałbym tak malować. Jesteś doskonałym modelarzem. Fotografem tylko bardzo dobrym , Pozdrawiam Andrzej Dziękuję bardzo. Sklejam jak umie. Z malowaniem to też różnie bywało. W aerograf zainwestowałem dobry tzn. model Infinity firmy Harder & Steenbeck -wersja 2 in 1 CR +. Super psikawka - najlepiej maluje farbami Gunze, Tamiya i lakierami. Z akryli to tylko Vallejo, Hataka to w ogóle odpada, pozostałe tj. AK i AmmoMig jeszcze ujdą. Zdjęcia trzaskam komórką, kupiłem na znanym portalu aukcyjnym w zeszłym tygodniu - komorę bezcieniową za 100 zł. Szału nie ma, ale zajmuje mało miejsca, jest składana i ma oświetlenie LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Cześć! Wygląda dobrze, ale niestety copycat ma rację - opony są założone "bez patrzenia" - jedne dobrze, a jedne "tyłem do przodu". Jest to kwestia świadomości - jeżeli się nie wie, że oponę (albo gąsienice) można założyć "dobrze" albo "źle" to się na to nie patrzy. Ogólnie jeżeli opona ma coś w rodzaju "V" na bieżniku, to patrząc z przodu powinno to być właśnie "V" a nie "^" Chodzi o to, że wóz malepiej hamować niż przyspieszać I wszystkie opony zakładamy po wojskowemu - ****owo, ale jednakowo! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 3 godziny temu, pmroczko napisał: Cześć! Wygląda dobrze, ale niestety copycat ma rację - opony są założone "bez patrzenia" - jedne dobrze, a jedne "tyłem do przodu". Jest to kwestia świadomości - jeżeli się nie wie, że oponę (albo gąsienice) można założyć "dobrze" albo "źle" to się na to nie patrzy. Ogólnie jeżeli opona ma coś w rodzaju "V" na bieżniku, to patrząc z przodu powinno to być właśnie "V" a nie "^" Chodzi o to, że wóz malepiej hamować niż przyspieszać I wszystkie opony zakładamy po wojskowemu - ****owo, ale jednakowo! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Dziękuję bardzo za trafne spostrzeżenia. Rzeczywiście z kołami jest coś nie tak, NOKIANY mają bieżnik kierunkowy i powinny patrzeć "V" do kierunku jazdy. Kilkukrotnie ściągałem koła i je ponownie zakładałem- niestety rutyna mnie zgubiła. W instrukcji do modelu -jak byk napisane jest- opony kierunkowe !!!! Mam w planach następnego Rosomaka już z wieżą- do niego kupiłem już żywiczne koła Panzerart z oponami MICHELIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) Koledzy. Robert wpisuje się w ten sposób w najlepsze tradycje naszych pancerniaków. Spójrzcie na gąsienice tego Shermana z 1 pułku. Można? Można. A poza tym pomyłki lepszym się zdarzają. I zdarzały się od zarania dziejów. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 17 Marca 2021 przez Endrju 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 W dniu 17.03.2021 o 12:41, robertmodelarz napisał: Mam w planach następnego Rosomaka już z wieżą- do niego kupiłem już żywiczne koła Panzerart z oponami MICHELIN. Czekam z niecierpliwością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) Szkoda tylko,że nie kupiłeś kół Eureka XXL. Są w tej samej cenie co Panzerart, a o wieeeeeeeeeleeeee lepsze https://www.mojehobby.pl/products/Sagged-Wheels-for-modern-Polish-KTO-Rosomak.html Edytowane 21 Marca 2021 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) 6 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Czekam z niecierpliwością Na razie kończę MT-LB, potem jest SU-100 Zvezdy -wersja powojenna i może zacznę już TOPAS-a 2AP PanzerShop/Trumpeter (do niego nie mam gąsienic -zestaw friulmodel niestety nigdzie nie jest dostępny). Mam jeszcze jednego Rosomaka wersja afgańska - to może do niego dokupię EUREKĘ XXL. Do krajowego pójdą PanzerArty. Edytowane 21 Marca 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi