Kon_Bar Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 W trakcie izolacji udało mi się ukończyć kolejny szybowiec używany w Polsce. Tym razem starałem się odtworzyć jeden z trzech odremontowanych po wojnie szybowców Schleicher Rhönbussard. Wybrałem ten z rejestracją SP-125, bo miałem jedno zdjęcie pokazujące krój i rozmieszczenie liter na kadłubie i skrzydle. Sam model w typowej dla CMR jakości zaskakuje JEDNĄ pułapką - kadłub jest za krótki o 4 mm. Wiem, niby niewiele, ale to nie B747 i w tej skali ten ubytek baaardzo rzuca się w oczy. Ja zauważyłem go już po wstępnym pomalowaniu i przymiarkach (model wyglądał "krótko"). Na szczęście "zgubiony" wymiar był na odcinku płat - ster poziomu i udało się z tego jakoś wybrnąć. Nauczka: od teraz będę uważniej sprawdzał co najmniej główne wymiary modeli PRZED sklejeniem Nie czas jednak na narzekania a na galerię! Model utrzymany w "mojej" konwencji - poruszone wszystkie powierzchnie sterowe i otworzone hamulce oraz malowanie ożebrowania. Mam nadzieję, że model przypadnie Wam do gustu I na koniec zdjęcie "floty" moich szybowców 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Przepięknie wygląda to stadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Genialnie wychodzą ci te szybowce. Co jeden to lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Gdzie piloci a tak na powaznie co kolejny to lepszy fajny przekrój szybowcow uzywanych w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Wszystkie bardzo ładne, fajna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 Bardzo fajne stadko A Kolega w pełni zasłużył na tytuł "Przodownika Szybownika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Fajne te Twoje patyki. Zarówno każdy z osobna jak i wszystkie razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi