Grigori82 Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Witam wszystkich forumowiczów chciałem przedstawić swój wykon takiego oto latadła, jest to moja pierwsza wstawka w galerii proszę o opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Wykon, latadło, wstawka... . Model nie zaskakuje, wpisuje się w opis. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 22 minuty temu, greatgonzo napisał: Model nie zaskakuje Mnie zaskoczył WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Chciałbym tak umieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Gratuluję ukończenia. Gratuluję techniki malowania śladów eksploatacyjnych . Patrząc jednak na całość - nie wygląda mi to Uważam, że gdyby otarcia były tylko na częściach stykających się z wodą byłoby znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 3 godziny temu, Xmen napisał: Chciałbym tak umieć. Po co ten sarkazm kolego nie wszystko wszystkim musi się podobać. 3 godziny temu, abtb napisał: Mnie zaskoczył WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 2 godziny temu, Kon_Bar napisał: Gratuluję ukończenia. Gratuluję techniki malowania śladów eksploatacyjnych . Patrząc jednak na całość - nie wygląda mi to Uważam, że gdyby otarcia były tylko na częściach stykających się z wodą byłoby znacznie lepiej. Szanuję opinie konstruktywna krytyka zawsze w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 3 godziny temu, greatgonzo napisał: Wykon, latadło, wstawka... . Model nie zaskakuje, wpisuje się w opis. O.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 4 minuty temu, Grigori82 napisał: Po co ten sarkazm Jaki sarkazm? Naprawdę chciałbym tak umieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Poniżej zdjęcie, które mogłoby sugerować podobne zużycie. Widać jednak na nim dość dobrze, że zlokalizowane jest to głównie z przodu kadłuba i w okolicach silników, minimalne na pływakach. Zdjęcie w celach poglądowych Wykonanie modelu sugeruje, że ten egzemplarz bardzo ciężko zapracował na swój wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 22 minuty temu, Rafał B napisał: Poniżej zdjęcie, które mogłoby sugerować podobne zużycie. Widać jednak na nim dość dobrze, że zlokalizowane jest to głównie z przodu kadłuba i w okolicach silników, minimalne na pływakach. Zdjęcie w celach poglądowych Wykonanie modelu sugeruje, że ten egzemplarz bardzo ciężko zapracował na swój wygląd Dokładnie w głównej mierze końcowy zamysł był taki żeby go ostro styrać w końcu sól wodna robi swoje i inne morskie nieprzewidywalne warunki pogodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 4 godziny temu, Kon_Bar napisał: Gratuluję ukończenia. Gratuluję techniki malowania śladów eksploatacyjnych . Patrząc jednak na całość - nie wygląda mi to Uważam, że gdyby otarcia były tylko na częściach stykających się z wodą byłoby znacznie lepiej. Była to łódz latająca patrolowa także co za tym idzie często i gęsto eksploatowana i w cieżkich warunkach pogodowych, nie można jednoznacznie określić gdzie co do milimetra były dane otarcia i zabrudzenia od soli morskiej. 5 godzin temu, Kon_Bar napisał: Gratuluję ukończenia. Gratuluję techniki malowania śladów eksploatacyjnych . Patrząc jednak na całość - nie wygląda mi to Uważam, że gdyby otarcia były tylko na częściach stykających się z wodą byłoby znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 27 Marca 2021 Share Napisano 27 Marca 2021 Według mnie za mocno poprzecierane, odwraca uwagę od całej reszty. Zrobił się taki mocny kontrast przez to. Najfajniej moim zdaniem zrobione są pływaki, gdzie te przetarcia są delikatniejsze mimo wszystko. Fajna rdza. W ogóle jest to wg męczące dla oka malowanie. Jeden kolor nie porywa a utrudnia. Sądzę, że to naprawdę nie lada umiejętności wymaga, by dobrze pomalować samolot jednym kolorem Ale głowa do góry, w linku w opisie znajdziesz galeryjkę mojego ostatniego F4U i ja tam też dostałem po łbie za przetarcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grigori82 Napisano 27 Marca 2021 Autor Share Napisano 27 Marca 2021 8 godzin temu, kozborn napisał: Według mnie za mocno poprzecierane, odwraca uwagę od całej reszty. Zrobił się taki mocny kontrast przez to. Najfajniej moim zdaniem zrobione są pływaki, gdzie te przetarcia są delikatniejsze mimo wszystko. Fajna rdza. W ogóle jest to wg męczące dla oka malowanie. Jeden kolor nie porywa a utrudnia. Sądzę, że to naprawdę nie lada umiejętności wymaga, by dobrze pomalować samolot jednym kolorem Ale głowa do góry, w linku w opisie znajdziesz galeryjkę mojego ostatniego F4U i ja tam też dostałem po łbie za przetarcia No to jednym słowem sam wiesz jak to jest na pewny etapie końcowym danego projektu myślisz że coś można było zmienić lub dodać a wyszło jak wyszło, a jeśli chodzi o Cataline to pod koniec uwierz mi to była najlepsza z możliwych opcji wykończeniowych przy tego typu samolocie , ale odbijając od tematu głównego swojego A-10 Thunderbolta zrobiłeś naprawdę dobrze (swoją drogą już lata temu miałem na niego chrapkę w skali 1:48) , ale Corsaira to zdecydowanie przedobrzyłeś z zabrudzeniami bez dwóch zdań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 11 godzin temu, Grigori82 napisał: No to jednym słowem sam wiesz jak to jest na pewny etapie końcowym danego projektu myślisz że coś można było zmienić lub dodać a wyszło jak wyszło, a jeśli chodzi o Cataline to pod koniec uwierz mi to była najlepsza z możliwych opcji wykończeniowych przy tego typu samolocie , ale odbijając od tematu głównego swojego A-10 Thunderbolta zrobiłeś naprawdę dobrze (swoją drogą już lata temu miałem na niego chrapkę w skali 1:48) , ale Corsaira to zdecydowanie przedobrzyłeś z zabrudzeniami bez dwóch zdań. No pain no gain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi