tlb Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Witajcie, skończyłem zmagania z Typhoonem, można brać się za kolejny model ;-). Warsztat jest dostępny --> tutaj. PZDR 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Bardzo ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Elegancko wyszedł a tyle marudziłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Malowanie spoko chociaż widzę że miałeś problem z kalkami ale czasami nie bardzo możemy poradzic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Super że go skończyłeś, wygląda całkiem, całkiem. Kalki Hasegawy potrafią wyciąć niezły numer, tak że nie jesteś jedyny. Rury tylko do ubrudzenia i kopcia trochę więcej, za kabina dorób antenę prętową z kawałka rozciągniętej ramki i szlus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 Ciekawy model. Trzy pytania. 1.Czy lufy działek w prawym skrzydle są prawidłowo wklejone bo każde wygląda inaczej? 2.Czy ta wersja Typhoona miała działka bez osłon na lufach? 3.Czy faktycznie kolor zielony kamuflażu z prawej strony kadłuba przy literach kodowych tak wysoko się kończył nie zachodząc pod usterzenie poziome. Chyba że tak było w instrukcji to sprawa załatwiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2021 @Xmen 1. Myślałem, że nikt tego nie zauważy pomimo, że walo po oczach. 2. No właśnie, teraz sprawdziłem na zdjęciu pudełka, że malunek w tej wersji jest z osłonkami. Kurde, łajza ze mnie, ale to nie jedyna rzecz, którą spierdzieliłem. 3. Kamuflaż poprawiałem trzy razy i w końcu zostało tak jak jest. Ale... weźmy pod uwagę oznaczenia na kadłubie SF, które niech sugerują, że jest to istny science- fiction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2021 17 godzin temu, Adamo722 napisał: Malowanie spoko chociaż widzę że miałeś problem z kalkami Oj był problem z kalkami, strasznie gumiaste i delikatne. 18 godzin temu, myszaty napisał: Elegancko wyszedł a tyle marudziłeś Bo muszę pomarudzić , to jest taka automotywacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Kwietnia 2021 Share Napisano 27 Kwietnia 2021 17 godzin temu, tlb napisał: że jest to istny science- fiction Ale dlaczego?To że model ma parę mankamentów jeszcze go nie przekreśla.Dwa są łatwe do naprawienia a w przypadku kamuflaży przyjmijmy że mechanicy coś podmalowali i jest ok.Myślisz że inni błędów nie popełniają?Każdemu może się zdarzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2021 5 godzin temu, Xmen napisał: Dwa są łatwe do naprawienia Pewnie je jakoś naprawie, przynajmniej zrobię równe karabiny, bo pełnych już nie zrobię, gdyż ramki już poleciały do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Kwietnia 2021 Share Napisano 27 Kwietnia 2021 I to jest nauczka na przyszłość by przed wyrzuceniem ramek wyciąć części które zostały.Mnie nie raz taka przezorność uratowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Kwietnia 2021 Share Napisano 28 Kwietnia 2021 Bardzo fajny, sam też mam wielką ochotę takiego skleić. Szacuneczek zwłaszcza za spód i koła. Wash chyba trochę nierówny, na przedzie nie bardzo widać, czy to kwestia oświetlenia? I miejscami moim zdaniem za ciemny. To Tamka black liner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2021 10 godzin temu, kozborn napisał: To Tamka black liner? Nie. Wash robię samemu z farby olejnej VanGogh i white spirit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi