filipsg Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Do listy życzeń w temacie brytyjskiej pancerki dodałbym jeszcze oba typy zasobników wieżowych dla brytyjskich (i polskich) Shermanów. Na polskim rynku chyba w żadnej skali nie są łatwo dostępne, więc szermanoholicy będą zachwyceni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Listopada 2022 Autor Share Napisano 25 Listopada 2022 Z okazji "Blek Frajdej" i ja zrobiłem promocję. Na zakupy powyżej 100zł jest rabat 10% Powyżej 200zł rabat jest 22% Kod BLAFRI Promocja obowiązuje tylko w sklepie (dla zarejestrowanych użytkowników) - na allegro promocji nie ma. Kod obowiązuje do przez cały tydzień do 05.12.2022. No i doszło kilka produktów - dachówka mnich/mniszka w dwóch wersjach: z zamkiem i bez. Wersja z zamkiem: I bez zamka: Przerabiam też powoli zwierzaki, zacząłem od psów. Spowodowane jest to prośbami, uwagami, krytyką co do ich wielkości. Wszystkie zestawy psów idą w odstawkę, psy będą sprzedawane parami na zasadzie mniejszy/większy. Na razie doberman, buldog, owczarek w skalach 1:25, 1:35, 1:43, 1:48 i 1:72 Następne to wyrzutnie granatów dymnych Ducha. Ze zdjęc które znalazłem wydedukowałem dwa typy. Z rantem na dole i bez rantu. Otwarte i zamknięte: Beczki brytyjskie: Oraz dzięki uprzejmości forumowego kolegi Bravo, osłony do Czapli w 1:72 i 1:48 Na podporach: Po odcięciu byle jakim podpór: I delikatnym przeszlifowaniu 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Listopada 2022 Share Napisano 30 Listopada 2022 Jak najbardziej polecam Kolegę Przemka, osłony do Czapli dotarły bardzo profesjonalnie zabezpieczone. Ps. Dziękuję Koledze Bravo za udostępnienie projektu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2022 Jakoś zleciało 3 tygodnie od ostatniej aktualizacji, a doszło kilka rzeczy. Najpierw może kartonowa kolej 1:25 dwa typy kurków wyłączających do ogrzewania i trzy typy zaworów zasilania kotła . . . . Słupy sześciokątne i okrągłe (okrągłe można przedłużać o 1m, 1,5m lub 2m) rózne doły i góry . . . . . . . . Coś dla samochodziarzy, lusterka teoretycznie 1:24 w kilku wzorach i rozmiarach 8mm i 1mm: . . . . . . . . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2022 Trochę brytyjskich drobiazgów. Skrzynie i anteny WS19 . . . . . . . . . . . . . . Gotowe dachówki mnich mniszka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2022 Zacząłem też prace nad modułowym mostem (wiaduktem) nitowanym. Założenie jest aby było kilka elementów/modułów a których można zbudować może nie dowolny ale więcej niż jednakowo wydlądający most. Na początek poszły próby spasowania, tak aby było w miarę ciasno i jednocześine pasowało. . . . Później pierwszy moduł 2,5m długości i 4,5m wysokości przeskalowany do 1:35 . . . I kolejne w trakcie produkcji. Bok prawy/lewy, kratownica góra/dół i początek/zakończenie mostu . . Z tych trzech elementów można zbudować coś takiego: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 kratownica rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2022 4 minuty temu, M.A.V. napisał: kratownica rewelacja Dzięki - jeszcze poprawiam nity, żeby to miało ręce i nogi Szukam chętnego do przetestowania w promocyjnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 17 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: Szukam chętnego do przetestowania w promocyjnej cenie Ja to mogę zrobić za darmo-nic nie będziesz musiał mi zapłacić! 2 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 powiało radomiem.... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2022 Zapomniałem o jednej drobnej rzeczy. Zrobiłem taki wstępny zestaw, bardziej jako weryfikację pomysłu niż na razie konkretny produkt, ale sprawdza się więc chyba to rozwinę w pełnowartościowy produkt. Są to mianowicei kształtki do rurociągu ale robionego z rurek(słomek) do napoi. . Byle jaka rurka i próbne złożenie - pasuje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) patent ciekawy dorób jeszcze jakieś złączki z pokrętłami Edytowane 15 Grudnia 2022 przez M.A.V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 Wszystkiego najlepszego w nowym roku - oby nie był gorszy Ostatnie dni roku były raczej leniwe ale i tak doszło kilka nowości Na początek poprawione labradory, lisy i koty w skalach od 1:72 do 1:25/24 . . . Śruby motylkowe niemieckie - 3 typy, dostępne w 1:35 i 1:25 . . Skrzynie IDF - na razie próbny wydruk: . Żuraw wodny - różne opcje chyba 24 kombinacje jeśli dobrze liczę (3 korpusy, dwa różne kolanka, dwie różne rury, przedłużka itp) Na razie dostępny w 1:25 ale będzie pewnie i 1:35 . . . . . . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 Następne to przełączniki/dźwignię/pokrętła do kokpitów: . . . . . . . . . Gumowe złączki w czterech rozmiarach i kilkunastu wariantach: . . . . . . . . . . . I na koniec filtry stożkowe w 1:24 . . . 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Przemku, a te "dynksy" do kokpitu to w jakiej skali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 8 minut temu, Slawek_26869 napisał: Przemku, a te "dynksy" do kokpitu to w jakiej skali? Najbardziej pasują do 1:32 i ewentualnie 1:24 Złączki natomiast od 1:48 przez 1:32 a największe nawet do 1:18 A do jakiej skali szukasz - albo jaki wymiar cię interesuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 39 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: A do jakiej skali szukasz - albo jaki wymiar cię interesuje? Póki co tak informacyjnie pytam , a że tak jeszcze dopytam: I-/II-wojenne czy współczesne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) 2 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Póki co tak informacyjnie pytam , a że tak jeszcze dopytam: I-/II-wojenne czy współczesne? Zależy które. Pierwsze dwa bardziej współczesne pstryczki Kolejne dwa to mogą być i współczesne i 2WŚ Reszta to bardziej 2WŚ i częściowi 1WŚ A jak szukasz jakiegoś wzoru to daj znać - coś się wymyśli Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Przemek Przybulewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Oki, jakby co to się odezwę na PW. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 2 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Oki, jakby co to się odezwę na PW. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź NIe ma problemu - zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Przemku, czy dobrze pamiętam, że masz sklep interntowy? Możesz napisać jego adres? (sugeruję wrzucić sobie w podpis). Trudno przegrzebywać strona za stroną ten wątek, tym bardziej że część asortymentu nie ma zdjęć. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2023 12 minut temu, socjo1 napisał: Przemku, czy dobrze pamiętam, że masz sklep interntowy? Możesz napisać jego adres? (sugeruję wrzucić sobie w podpis). Trudno przegrzebywać strona za stroną ten wątek, tym bardziej że część asortymentu nie ma zdjęć. Michał Tak, mam - już dodałem do stopi - dzięki Przy okazji podam kilka informacji Sklep internetowy: emp3d.eu Allegro: emp3d Facebook: emp3d W sklepie jest ponad 3000 produktów a wiele z nich jest dostępnych w kilku opcjach, allegro nie pozwala na taką wariantowość dlatego czasami produkty na allegro są podwójnie lub potrójnie wystawione (w różnych kategoriach) Jednakże Allegro wprowadza co chwilę nowe opłaty, opłata za wystawienie przedmiotu (5gr za każde 10 dni), prowizja od sprzedaży (7-9%),doszedł abonament (minimum 49zł) oraz koszty związanymi z przesyłkami typu SMART gdzie opłata za nie przerzucona jest na Sprzedawcę (darmowa to przesyłka jest dla kupującego) To wszystko spowodowało, że znacząco ograniczyłem ilość aukcji bo z 3500 produktów na 1500 (płaciłem ponad 500zł miesięcznie tylko za wystawienie przedmiotów), poza tym cena na Allegro jest już wyższa części produktów a docelowo będzie na wszystkich produktach (oczywiście porównując do sklepu). Uff, po tym przydługim wstępie, chciałbym prosić, zakomunikować, wyjaśnić, że członkowie forum nadal mają rabat od cen w sklepie, ale: - jeśli planujesz zakup do mniej więcej 80 złotych, a masz SMARTa, kup na allegro - wyjdzie Cię taniej (nawet jeśli dam 20% rabatu, to nie przesyłka u mnie kosztuje 16zł czyli tyle co rabat), korzystniej dla ciebie wychodzi allegro - kiedy planujesz zakup powyżej 80zł lub przedmioty które chcesz są w sklepie ale nia na allegro, daj mi znać, albo dodam ten przedmiot do Allegro, albo załatwimy to bezpośrednio - generalnie, planując zakup bezpośredni, prosiłbym o rejestrowanie się w sklepie i dodawanie interesujących was przedmiotów do koszyka, i wtedy z gotowym koszykiem (albo screenshotem albo info jaka kwota) uderzacie tutaj do mnie. Proszę nie piszcie że chcecie skrzynkę bo mam ich kilkadziesiąt szanujmy swój czas, bo anim ja dopytam o co chodzi to dawno byście znaleźli to w sklepie - i chyba ostatnie, nadal realizuję druk na zlecenie, z tym nie ma problemu. Niestety ostatnio czas mnie tak ogranicza, a mam jeszcze kilka zaległych projektów że chwilowo na czas nie określony zawieszam przyjmowanie zleceń na projekty, chyba że coś naprawdę prostego i szybkiego. Druga sprawa że casami taniej i prosciej kupić gotowy plik do druku, niż robić coś od postaw. W razie pytań/wątpliwości zapraszam do kontaktu - kto kupował, ten wie, że przedkładam jakość i zadowolenie klienta ponad zarobek. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 w sklepie tylko po polsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2023 4 minuty temu, BRAVO112 napisał: w sklepie tylko po polsku? Nie, jest też wersja angielska: https://emp3d.eu/en_US/index Wszystkie kategorie, produkty (no może z małymi wyjątkami) są po angielsku Trochę inne zasady wysyłek i płatności, i mogą być braki w automatycznych mailach czy stronach informacyjnych, ale wszelkie braki i błędy staram sie an bieżąco korygować 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 4 godziny temu, Przemek Przybulewski napisał: Tak, mam - już dodałem do stopi - dzięki Przy okazji podam kilka informacji Sklep internetowy: emp3d.eu Allegro: emp3d O, i to jest Przemku bardzo dobra informacja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi