TAW Napisano 22 Czerwca 2021 Share Napisano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Witam Nadszedł czas żeby oddać pod ocenę najnowszy model - współczesny brytyjski czołg Challenger 2 TES. Przeróbki ograniczone do minimum bo zestaw RFM jest całkiem fajnie zdetalowany i niewiele rzeczy mógłbym sam zrobić lepiej. Z dodatków doszły jedynie liny od Eureki bo zestawowy sznurek wygląda jak sznurek i pasta Anti-Slip Miga bo odlew nie posiada faktury powierzchni antypoślizgowych. Model jest bardzo dobrze spasowany, ruchome gąsienice składają się bardzo przyjemnie. Problemem mogą okazać się niektóre blaszki a budowę wydłużają wyraźne szwy na każdym elemencie i mocne rozdrobnienie paru fragmentów modelu np wieżyczka KMu zawiera w sobie prawie 40 elementów. Kiedy już się przez to przebrnie to mamy całkiem imponujący rozmiarami model. Dla zainteresowanych jak to było to warsztat tutaj. A teraz zapraszam do oglądania: Edytowane 22 Czerwca 2021 przez TAW 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Czerwca 2021 Share Napisano 22 Czerwca 2021 Podoba się , może trochę miejscami zbyt równomiernie przykurzony na tych tylnych siatkach , tam pewnie można by zaszaleć trochę, ale jak chciałeś delikatnie to jest też ok, wszak twoja wizja , jednokolorowy pojazd ciekawie zrobić to sztuka , generalnie spoko wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Czerwca 2021 Share Napisano 22 Czerwca 2021 Nie podobają mi się za bardzo „nowoczesne” maszyny, ale pomalowany jest zacnie - cieniowanie płynne, po skosie, robi wrażenie. Chyba każdy panel z osobna maskowałeś, żeby uzyskać taki efekt ;)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Czerwca 2021 Share Napisano 22 Czerwca 2021 Podoba się i to bardzo. Świetna dopracowana robota. Mnóstwo smaczków w detalach! Masz 6+! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 22 Czerwca 2021 Share Napisano 22 Czerwca 2021 Kawał dobrej roboty, a teraz kluczowe pytanie: "Co następne w kolejce?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Wielkie dzięki Panowie! W dniu 22.06.2021 o 16:40, Evildead napisał: może trochę miejscami zbyt równomiernie przykurzony na tych tylnych siatkach , tam pewnie można by zaszaleć trochę, ale jak chciałeś delikatnie to jest też ok, wszak twoja wizja Do kurzenia poszły tylko dwa kolory: emalia dust i Flat Earth. Cudów tu rzeczywiście nie chciałem robić - miał być skurzony i suchy jak wiór. 21 godzin temu, Klapouch napisał: Nie podobają mi się za bardzo „nowoczesne” maszyny, Spokojnie, mi też się kiedyś nie podobały, aż zrobiłem pierwszego współcześniaka i od tej pory przestać nie mogę 21 godzin temu, Klapouch napisał: cieniowanie płynne, po skosie, robi wrażenie. Chyba każdy panel z osobna maskowałeś, żeby uzyskać taki efekt ;)? Dokładnie tak. Każdy panel i krzywizny były maskowane i malowane osobno. Sporo z malunków przykryły jednak oleje i brudzenie. Ale takie kanciaki fajniej mi się maluje niż obłe kształty. 19 godzin temu, mandrivecs napisał: Świetna dopracowana robota. Mnóstwo smaczków w detalach! Zestaw sam w sobie jest ładnie zdetalowany i naprawdę nie trzeba wiele go ulepszać. Jednak antypoślizgi trochę dają w kość... 19 godzin temu, MaciejW napisał: Kawał dobrej roboty, a teraz kluczowe pytanie: "Co następne w kolejce?" Na warsztat wjedzie współczesny reprezentant Chińskiej Armii Ludowo - Wyzwoleńczej Edytowane 23 Czerwca 2021 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 23 Czerwca 2021 Share Napisano 23 Czerwca 2021 27 minut temu, TAW napisał: Na warsztat wjedzie współczesny reprezentant Chińskiej Armii Ludowo - Wyzwoleńczej W takim razię liczę na "pikselowy" kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Czerwca 2021 Share Napisano 23 Czerwca 2021 Widzę full wypas w postaci wyrobu -Królowej Elżbiety II. Wyszedł prawdziwy Megatron - najfajniejszy jest ten "ogródek" antenowy. Gratulacje- czekamy na chińczyka (na ostro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2021 3 godziny temu, MaciejW napisał: W takim razię liczę na "pikselowy" kamuflaż Niestety Cię zawiodę bo ujęło mnie zupełnie inne malowanie. Wkrótce warsztat i tam się wszystko wyjaśni 10 minut temu, robertmodelarz napisał: Widzę full wypas w postaci wyrobu -Królowej Elżbiety II. Wyszedł prawdziwy Megatron - najfajniejszy jest ten "ogródek" antenowy. Gratulacje- czekamy na chińczyka (na ostro). Dzięki Robercie. Najciekawszym elementem konstrukcji to jest chyba stylowy stolik do herbaty potrzebny każdemu Brytyjczykowi kiedy nadchodzi 5 p.m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 Dobra robota, fajny efekt końcowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilar Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 A ja widzę w tym czołgu to co lubię, czyli SF. Wiem, że to czołg współczesny z lat '90tych , ale to malowanie, kurzenie, sylwetka czołgu z tymi kratownicami, nawt sposób prezentacji z zadanym światłem sprawiają, że widzę scenę z filmu Appleseed. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi