TAW Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Witam Nadszedł czas żeby oddać pod ocenę najnowszy model - współczesny brytyjski czołg Challenger 2 TES. Przeróbki ograniczone do minimum bo zestaw RFM jest całkiem fajnie zdetalowany i niewiele rzeczy mógłbym sam zrobić lepiej. Z dodatków doszły jedynie liny od Eureki bo zestawowy sznurek wygląda jak sznurek i pasta Anti-Slip Miga bo odlew nie posiada faktury powierzchni antypoślizgowych. Model jest bardzo dobrze spasowany, ruchome gąsienice składają się bardzo przyjemnie. Problemem mogą okazać się niektóre blaszki a budowę wydłużają wyraźne szwy na każdym elemencie i mocne rozdrobnienie paru fragmentów modelu np wieżyczka KMu zawiera w sobie prawie 40 elementów. Kiedy już się przez to przebrnie to mamy całkiem imponujący rozmiarami model. Dla zainteresowanych jak to było to warsztat tutaj. A teraz zapraszam do oglądania: Edytowane 22 Czerwca 2021 przez TAW 16 Cytuj
Evildead Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Podoba się , może trochę miejscami zbyt równomiernie przykurzony na tych tylnych siatkach , tam pewnie można by zaszaleć trochę, ale jak chciałeś delikatnie to jest też ok, wszak twoja wizja , jednokolorowy pojazd ciekawie zrobić to sztuka , generalnie spoko wyszedł 1 Cytuj
Klapouch Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Nie podobają mi się za bardzo „nowoczesne” maszyny, ale pomalowany jest zacnie - cieniowanie płynne, po skosie, robi wrażenie. Chyba każdy panel z osobna maskowałeś, żeby uzyskać taki efekt ;)? 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Podoba się i to bardzo. Świetna dopracowana robota. Mnóstwo smaczków w detalach! Masz 6+! 1 Cytuj
MaciejW Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Kawał dobrej roboty, a teraz kluczowe pytanie: "Co następne w kolejce?" 1 Cytuj
TAW Napisano 23 Czerwca 2021 Autor Napisano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Wielkie dzięki Panowie! W dniu 22.06.2021 o 16:40, Evildead napisał: może trochę miejscami zbyt równomiernie przykurzony na tych tylnych siatkach , tam pewnie można by zaszaleć trochę, ale jak chciałeś delikatnie to jest też ok, wszak twoja wizja Do kurzenia poszły tylko dwa kolory: emalia dust i Flat Earth. Cudów tu rzeczywiście nie chciałem robić - miał być skurzony i suchy jak wiór. 21 godzin temu, Klapouch napisał: Nie podobają mi się za bardzo „nowoczesne” maszyny, Spokojnie, mi też się kiedyś nie podobały, aż zrobiłem pierwszego współcześniaka i od tej pory przestać nie mogę 21 godzin temu, Klapouch napisał: cieniowanie płynne, po skosie, robi wrażenie. Chyba każdy panel z osobna maskowałeś, żeby uzyskać taki efekt ;)? Dokładnie tak. Każdy panel i krzywizny były maskowane i malowane osobno. Sporo z malunków przykryły jednak oleje i brudzenie. Ale takie kanciaki fajniej mi się maluje niż obłe kształty. 19 godzin temu, mandrivecs napisał: Świetna dopracowana robota. Mnóstwo smaczków w detalach! Zestaw sam w sobie jest ładnie zdetalowany i naprawdę nie trzeba wiele go ulepszać. Jednak antypoślizgi trochę dają w kość... 19 godzin temu, MaciejW napisał: Kawał dobrej roboty, a teraz kluczowe pytanie: "Co następne w kolejce?" Na warsztat wjedzie współczesny reprezentant Chińskiej Armii Ludowo - Wyzwoleńczej Edytowane 23 Czerwca 2021 przez TAW Cytuj
MaciejW Napisano 23 Czerwca 2021 Napisano 23 Czerwca 2021 27 minut temu, TAW napisał: Na warsztat wjedzie współczesny reprezentant Chińskiej Armii Ludowo - Wyzwoleńczej W takim razię liczę na "pikselowy" kamuflaż Cytuj
robertmodelarz Napisano 23 Czerwca 2021 Napisano 23 Czerwca 2021 Widzę full wypas w postaci wyrobu -Królowej Elżbiety II. Wyszedł prawdziwy Megatron - najfajniejszy jest ten "ogródek" antenowy. Gratulacje- czekamy na chińczyka (na ostro). Cytuj
TAW Napisano 23 Czerwca 2021 Autor Napisano 23 Czerwca 2021 3 godziny temu, MaciejW napisał: W takim razię liczę na "pikselowy" kamuflaż Niestety Cię zawiodę bo ujęło mnie zupełnie inne malowanie. Wkrótce warsztat i tam się wszystko wyjaśni 10 minut temu, robertmodelarz napisał: Widzę full wypas w postaci wyrobu -Królowej Elżbiety II. Wyszedł prawdziwy Megatron - najfajniejszy jest ten "ogródek" antenowy. Gratulacje- czekamy na chińczyka (na ostro). Dzięki Robercie. Najciekawszym elementem konstrukcji to jest chyba stylowy stolik do herbaty potrzebny każdemu Brytyjczykowi kiedy nadchodzi 5 p.m. 1 Cytuj
Chilar Napisano 25 Czerwca 2021 Napisano 25 Czerwca 2021 A ja widzę w tym czołgu to co lubię, czyli SF. Wiem, że to czołg współczesny z lat '90tych , ale to malowanie, kurzenie, sylwetka czołgu z tymi kratownicami, nawt sposób prezentacji z zadanym światłem sprawiają, że widzę scenę z filmu Appleseed. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi