Mitrandir Napisano 1 Lipca 2021 Share Napisano 1 Lipca 2021 (edytowane) Od dawna się przymierzam do tej maszyny, czas zabrać się do roboty bo co poniektórzy juz tu od hodowców ogórków wyjeżdżają Wersja PZH 2 to wariant pożarniczy dobrze znanego, chociażby z naszego lotnictwa Mila Mi-6 Hook. Bedzie kilka przeróbek niestety nie da się bez nich zrobić takiego wariantu. Kilka fotek poglądowych ... Z czym bedziemy sie borykać Jednym początkowych problemów jest usuniecie skrzydeł inny egzemplarz dostanie i skrzydełka, a oto co zastanówmy wewnątrz pudelka... Do tego wszystkiego dojdą blachy do Mi-6 z firmy Extratech. Zobaczmy co zatem z tego gó...litu uda się wyskrobać Edytowane 2 Lipca 2021 przez Mitrandir 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 ło Panie Dobrodzieju ale smok ! nie wiedziałem że takie pterodaktyle z siusiakiem na mordzie istniały lecę po popcorn i lemoniadę i siadam w pierwszym rzędzie - powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 Ho, ho! Jak się z takiej sikawy podleje ogóry to będą rosły jak oszalałe. Berło pierwszego ogrodnika Modelworka gwarantowane. Z tego czegoś co tam wykropkowałeś to, o dziwo, da się zrobić ładny śmigłowiec. Tylko poproś Leszka, niech da ci namiar na jakąś poważną betoniarnię, bo szpachlę to gruchą będzie trzeba wozić. Powodzenia w budowie. I z godnie z obietnicą, jak wrócę na chatę w połowie miecha ruszę do przodu "warsztat konkurencyjny" A zatem, Grzegorzu, poczynaj w imię boże ( czy jak to tam było w tych Krzyżakach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 3 godziny temu, M.A.V. napisał: nie wiedziałem że takie pterodaktyle z siusiakiem na mordzie istniały A obok śmigłowca postaw np. coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 3 godziny temu, Robertas napisał: Dzięki 1 godzinę temu, Grzes napisał: A obok śmigłowca postaw np. coś takiego: Dokladnie takiego mam w planach jak na pierwszej fotce, już czeka w zanadrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 Konia z rzędem temu kto rozkmini ten numer na ogonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) ta muzealna "41" z Monino to już przemalowana..... teraz tak wygląda : przy okazji fejsliftingu cenzura numer usunęła Edytowane 2 Lipca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Mitrandir napisał: Dokladnie takiego mam w planach jak na pierwszej fotce Znaczy się, rozumiemy się prawie bez słów Coś mi tylko nie pasuje ze skrótem w nazwie. Na stronie rosyjskojęzycznej jest oznaczany jako Ми-6ПЖ - пожарный вариант (Mi-6PŻ - wersja gaśnicza) http://www.airwar.ru/enc/uh/mi6pzh.html Już wiem. PZH to nic innego jak kolejny anglojęzyczny idiotyzm, bo sobie przetłumaczyli пожарный jako pozharnyy Reasumując więc, według mnie, po naszemu jest to Mi-6PŻ. Edytowane 2 Lipca 2021 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 4 godziny temu, Mitrandir napisał: Konia z rzędem temu kto rozkmini ten numer na ogonie Pron Cię bardzo: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) gratki Panie Grzesiu ja zrobiłem mały research w swoich zasobach i znalazłem tylko takie ujęcie : niestety numer też nieczytelny a fotka stara więc nic się nie da czary-mary wyostrzyć EDIT ----------------------------------- 57 minut temu, Grzes napisał: Na stronie rosyjskojęzycznej jest oznaczany jako Ми-6ПЖ - пожарный вариант (Mi-6PŻ - wersja gaśnicza) http://www.airwar.ru/enc/uh/mi6pzh.html tylko że wg mnie to były dwie wersje.... Ми-6ПЖ to była ta pierwotna i prototypowa która nie miała siusiaka na mordzie..... miała go prawilnie przy zadku : ta wersja którą chce budować Mitrandir to wersja "upgrade" czyli Ми-6ПЖ2 tu conieco o tym piszą : http://авиару.рф/aviamuseum/aviatsiya/sssr/vertolety/vertolety-kb-milya/mnogotselevoj-transportnyj-vertolet-mi-6/pozharnyj-vertolet-mi-6pzh/ Edytowane 2 Lipca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 13 minut temu, M.A.V. napisał: wersja którą chce budować Mitrandir to wersja "upgrade" czyli Ми-6ПЖ2 Ja tam się nie wgłębiałem w wersję, jedynie w poprawne tłumaczenie skrótu. Zatem na nasze - Mi-6PŻ2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 Godzinę temu, Grzes napisał: Pron Cię bardzo: https://www.flickr.com/photos/ajw1970/9849528763/ tu po podpisem do zdjęcia jest taki numer 9683901V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 2 minuty temu, lesio-69 napisał: tu po podpisem do zdjęcia jest taki numer 9683901V Na rysunku mamy rosyjski nr 9683901B Rosyjskie B to po naszemu W, a w języku angloanalfabetów: V, więc... Wszystko się zgadza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 40 minut temu, Grzes napisał: Ja tam się nie wgłębiałem w wersję, jedynie w poprawne tłumaczenie skrótu. Zatem na nasze - Mi-6PŻ2 Dokładnie tak Dzięki serdeczne, wszystkim Stanęliście na wysokości zadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 1 minutę temu, Mitrandir napisał: Dzięki serdeczne Jak to? Było powiedziane: 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Konia z rzędem temu kto rozkmini ten numer na ogonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 2 minuty temu, Grzes napisał: Jak to? Było powiedziane: Tym razem to rząd robi w konia Tytuł już poprawiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 5 minut temu, Mitrandir napisał: Tym razem to rząd robi w konia No żesz kurrrr... znowu? Jakieś fotki wnętrza znajdziesz tu: http://www.airwar.ru/enc/uh/mi6pzh.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 3 minuty temu, Grzes napisał: No żesz kurrrr... znowu? Jakieś fotki wnętrza znajdziesz tu: http://www.airwar.ru/enc/uh/mi6pzh.html No już się nie dąsaj Możesz w nagrodę dostać kalkomanię do polskich mi-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 No, jeśli masz zbędną, to chętnie przygarnę do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 11 minut temu, Grzes napisał: No, jeśli masz zbędną, to chętnie przygarnę do modelu. To zapraszam na priva Są Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 No nieźle, tylko na samym egzemplarzu "41" znalazłem cztery schematy malowania trzeba będzie któreś wybrać i być konsekwentny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 Po czterech godzinach usunąłem nadlewki i wypaczenia teraz rozumiem co mówili ludzie którzy skleili produkt Amodelu chylę czoła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 Będę zaglądać. Bardzo lubię ten śmigłowiec. Co do Amodelu, to wiem coś na ten temat :). Zrobiłem An 24 1/72 i aktualnie robię drugiego ;). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 Będę podglądał, pamiętam jak taki Mi-6 króla Jagiełłę stawiał w Krakowie. Kawał modela będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi