awiatik Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 Po bardzo długiej nieobecności, wracam z takim tematem na dobry początek. Bell X-2 , typowy short run, jakość wyprasek-całkiem znośna. Z informacji znalezionych w internetach, wynika że jest to kopia żywicznego modelu firmy Alliance models z 1999 roku. Model dość prosty: w wykonaniu i malowaniu,i mam nadzieję że w kilka dni się uporam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 Zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 6 Lipca 2021 Autor Share Napisano 6 Lipca 2021 Czas coś powoli coś podłubać. I tak typowy short, który puki nie rozpocznie się budowy, wygląda nieźle. Nadlewki , większe i mniejsze. Szlifowanie i klejenie elementów kokpitu, mimo że wiele tego nie ma, ale wymaga odrobinę czasu. Faktura powierzchni elementów nie do końca jest gładka i wymaga przeszlifowania: przeszlifowałem papierem 2000 na mokro. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lipca 2021 Share Napisano 7 Lipca 2021 Fajny, lubię takie nietypowe modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 W dniu 6.07.2021 o 14:41, var napisał: Nie mam pojęcia, po co zrobili dwa. Właśnie dlatego, żebyś kupił dwa. Klient, który kupił dwa jest teoretycznie lepszy od tego, który kupił jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 8 Lipca 2021 Autor Share Napisano 8 Lipca 2021 (edytowane) Całkiem fajna dyskusja się rozwinęła. Bo i temat taki niszowy, a przez to ciekawy. I gdyby w AZ podeszli do tematu trochę lepiej, to byłby to fajny bezstresowy model, a tak, trochę uwagi przy klejeniu trzeba zwrócić. Model byłby zamknięty już w środę, ale tablica przyrządów postanowiła zwiedzić modelarnię.... i dopiero dzisiaj ją znalazłem. Całość zamknięta, skrzydła po wcześniejszym spasowaniu doklejone. Będzie pomalowany w malowaniu nr.1 Dla porównania wielkości wspólna fotka z Corsairem II. Edytowane 8 Lipca 2021 przez awiatik Literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 17 Lipca 2021 Autor Share Napisano 17 Lipca 2021 Zabawy z X-2 ciąg dalszy. - całość natryskową szpachlówką pokryta, kabinka do wklejenia gotowa - mimo że za wiele nie szlifowałem szkiełka jak i obrysu wnęki kabiny- po wklejeniu wyszły takie spore szczelinki. Szpachlowanie i szlifowanie mnie czeka, a także dylemat czy wkleić ten element zaznaczony kółkiem, a i nie znalazłem żadnej fotki w wersji z tymi czerwonymi elementami dekoracyjnymi. Za słabo szukałem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 18 Lipca 2021 Share Napisano 18 Lipca 2021 Cześć, jak masz ochotę skorzystać posyłam skan publikacji Osprey w temacie. Kliknij w link WeTransfer i pobierz po prostu. https://we.tl/t-CXhb4TsSXJ Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 18 Lipca 2021 Autor Share Napisano 18 Lipca 2021 2 godziny temu, Semtex napisał: Cześć, jak masz ochotę skorzystać posyłam skan publikacji Osprey w temacie. Kliknij w link WeTransfer i pobierz po prostu. https://we.tl/t-CXhb4TsSXJ Pozdrawiam A. Dzięki za plik. Przy tym to nie za bardzo już się przyda. Ale kto wie czy nie najdzie mnie na drugiego X-2. Budowa powoli zmierza do końca. Było kilka drobnych poprawek szpachlówką i już położona docelowa biała farba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2021 Model skończony, szału nie ma. Kalkomanie cienkie, trzeba uważać w trakcie nakładania. Jako model do kolekcji samolotów z serii: X, może być. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Sierpnia 2021 Share Napisano 13 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 Świetnie wyszedł szkoda ze niema ma w 48 - zapuścił bym jeszcze te linie. Lubię te białe samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Czekam na swój zamówiony egzemplarz X-2 , zachęciłeś i może w miarę szybko wyląduje na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Teraz, Campana napisał: Czekam na swój zamówiony egzemplarz X-2 , zachęciłeś i może w miarę szybko wyląduje na warsztacie. Super. Jak skończę Shindena, na warsztat biorę X-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 ciut washa by go nie zabiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 6 godzin temu, kozborn napisał: ciut washa by go nie zabiło Wiem i popieram. I może kiedyś to zrobie. Niech nabierze mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) 10 godzin temu, awiatik napisał: Super. Jak skończę Shindena, na warsztat biorę X-1. Która wersja X-1? Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez Campana uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 30 minut temu, Campana napisał: Która wersja? Tę najpopularniejszą, pomarańczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Ja mam dwa modele X-1 ale wydane przez Special Hobby. Cała ta seria X najlepiej prezentowałaby się uchwycona w locie Zastanawiam się na jak to sensownie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi