MaciejW Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 Witam, wracam po małej przerwie Jako iż Leopard został doceniony na "CIUPADZE" za co oczywiście bardzo dziękuję Dostałem solidnego motywacyjnego "kopa" do działania, zatem dokupiłem dedykowany zestaw Parta i powoli zaczynam działać. Chciałbym wyeksponować wnętrze a jak wyjdzie to się dopiero okaże. Jak do tej pory udało mi się podziałać z silnikiem i podwoziem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Lipca 2021 Share Napisano 11 Lipca 2021 Gratulacje za leośka! A z panzerem coś działasz dalej czy narazie odpoczynek od gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Lipca 2021 Autor Share Napisano 11 Lipca 2021 Myślę, że za niedługo coś z nim podziałam pomimo tego, że aktualna pora roku skutecznie odciąga od modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Lipca 2021 Share Napisano 11 Lipca 2021 Że wystawa, taka z ludźmi? Człowiek odwykł. Gratulacje za medal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Lipca 2021 Autor Share Napisano 11 Lipca 2021 Powoli brnę do przodu, udało się powalczyć trochę z blachami I jeszcze porównanie z zestawowym elementem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Lipca 2021 Share Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) Malowanie pudełkowe? Edytowane 11 Lipca 2021 przez piotrkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Lipca 2021 Autor Share Napisano 11 Lipca 2021 Chciałbym ale jak wyjdzie to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Lipca 2021 Share Napisano 11 Lipca 2021 3 minuty temu, MaciejW napisał: Chciałbym ale jak wyjdzie to się dopiero okaże Wyczuwasz problemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Lipca 2021 Autor Share Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) Najbardziej obawiam się w malowaniu tego, że raczej większosć drzwiczek itp będzie otwarta. Ale coś się wymyśli Edytowane 12 Lipca 2021 przez MaciejW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Lipca 2021 Share Napisano 11 Lipca 2021 Eeee..dasz radę!Jeden kolorek tylko,jedziesz z tematem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 18 Lipca 2021 Autor Share Napisano 18 Lipca 2021 Kolejny weekend, kolejne postępy. Szczerze mówiąc coraz bardziej zaczyna mnie irytować ledwo czytelna instrukcja IBG Zdecydowałem się poprawić siedzenia które i tak będą ledwo widoczne, niby IBG próbowało nadać im jakiejś tekstury co było ledwo widoczne chociażby na oparciach. Zatem stwierdziłem, że wykorzystam chusteczkę nawilżoną mieszanką wody z wikolem. Jak dla mnie efekt ujdzie ale jeszcze wolałbym się zapytać tutaj "Czy ujdzie?" Tutaj porównanie przed i po: A tutaj reszta zdjęć z progresu prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Przesadziłeś moim zdaniem. Ja bym tak nie fałdował tej chusteczki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 W dniu 11.07.2021 o 23:32, piotrkur napisał: Eeee..dasz radę!Jeden kolorek tylko,jedziesz z tematem! Kolega podpuszcza! Ale.... jedziesz z tym tematem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Jeśli to miało być fałdowanie np skórzanego obicia to za mocne fałdy. Jeżeli jakiś pokrowiec uszyty na szybko na siedzenia i wymiętolony w czasie jazdy to jeszcze ujdzie choć też powinien być raczej bardziej obcisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 19 Lipca 2021 Autor Share Napisano 19 Lipca 2021 Faktycznie przesadziłem, co prawda po wyschnięciu wygląda to trochę słabiej niż wcześniej ale i tak do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Godzinę temu, MaciejW napisał: ... ale i tak do poprawy No i słusznie, bo wygląda to jakby chłopcy sobie kocyk na siedziska rzucili, co to im się właśnie pomierzwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 19 Lipca 2021 Autor Share Napisano 19 Lipca 2021 12 minut temu, Rafał B napisał: bo wygląda to jakby chłopcy sobie kocyk na siedziska rzucili, co to im się właśnie pomierzwił No jakoś mnie poniosło, w sumie to wcześniej z chusteczki robiłem tylko plandeki jednak mało kto daje plandeki na siedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Możesz to skorygować- to, co już masz. Spróbuj pokryć szpachlówką np. szarą z Tamiyi (dość grubą warstwą). Póki nie wyschnie- można ją kształtować pędzlem zwilżonym np. acetonem- zmieni Ci to fakturę. Możesz popróbować na czymś innym... Ja tak wyprowadzam fakturę samodzielnie robionych brezentów i zrolowanych płacht. Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 20 Lipca 2021 Autor Share Napisano 20 Lipca 2021 O proszę, o takiej technice nie słyszałem jeszcze. Na początku myślałem nad nałożeniem kolejnej warstwy chusteczki której nie będę wcale fałdował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Wracając do użycia chusteczki higienicznej, sidoluxu i szpachlówki tamiyowskiej... takim sposobem np. zrobiłem parę lat temu na "trójce" zmiętoszoną flagę... I maluje się to bardzo dobrze. Inny pomysł to "guma samoprzylepna" np. Patafix lub wyrób UHU dostępny czasami w sieci L...l - odpowiednio ukształtowany (np. rozwałkowany na cienką warstwę i docięty) element pokrywa się jedną warstwą chusteczki. Można z tym robić, co się żywnie podoba i okrywać każdy ładunek. Wygląda naprawdę zachęcająco jako poduszki na siedzisko fotela lub imitacja zrolowanego lub rozpostartego brezentu. Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale może Koledzy zechcą wykorzystać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 23 Lipca 2021 Autor Share Napisano 23 Lipca 2021 Wielkie dzięki @rhinoceros i @bulik58 za inspiracje jak i za pokazanie nowej techniki Podziałałem z siedzeniami teraz zagięcia są bardziej subtelne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsynth Napisano 14 Sierpnia 2021 Share Napisano 14 Sierpnia 2021 Słuchawki robią robotę Ja sobie dałem z nim spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi