neptun1939 Napisano 18 Lipca 2021 Share Napisano 18 Lipca 2021 Witam. W ostatnim czasie mój stary, duży, "przemysłowy", poczciwy kompresor, wyprodukowany w latach świetności minionego ustroju, zaczął odmawiać posłuszeństwa/spełniać wymagania. I tak oto stoję przed problemem wyboru nowego kompresora do celów modelarskich (tylko i wyłącznie). Zasadniczo nie chce mi się bawić w budowanie tego ustrojstwa od podstaw bo i brak czasu i chęci na to. Wolę kupić jakiegoś przyzwoitego gotowca. Budżet jakim dysponuję to 4-5 stów. Przeglądałem oferty różnych sklepów i wybrałem kilka pozycji. Jednak by nie kupić jakiegoś "paścia" lepiej zapytać, czy ktoś z Was miał/ma styczność z którymś z poniższych i jak ocenia ten sprzęt. Kandydat nr.1 Fine Art A5000: https://strefamarzen.pl/product-pol-7760-Fine-Art-Kompresor-A5000.html Kandydat nr.2: Adler AD-5000 (chociaż nie wiem czy to nie to samo co powyższy tylko z nadrukiem innej firmy....) https://www.mojehobby.pl/products/Mini-kompresor-ze-zbiornikiem-AD-5000.html Jeśli są jakieś inne modele znacznie lepszej jakości (nawet samoróbki kogoś) w granicach mojego budżetu chętnie je poznam i opinie o nich. Kończąc zacytuję klasyka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Zobacz na forum kolegę @Adamek1003 Robi on kompresory na zamówienie, w okolicach Twojego budżetu, Myślę, że to lepszy pomysł niż zakup chińczyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 12 godzin temu, neptun1939 napisał: Witam. W ostatnim czasie mój stary, duży, "przemysłowy", poczciwy kompresor, wyprodukowany w latach świetności minionego ustroju, zaczął odmawiać posłuszeństwa/spełniać wymagania. I tak oto stoję przed problemem wyboru nowego kompresora do celów modelarskich (tylko i wyłącznie). Zasadniczo nie chce mi się bawić w budowanie tego ustrojstwa od podstaw bo i brak czasu i chęci na to. Wolę kupić jakiegoś przyzwoitego gotowca. Budżet jakim dysponuję to 4-5 stów. Przeglądałem oferty różnych sklepów i wybrałem kilka pozycji. Jednak by nie kupić jakiegoś "paścia" lepiej zapytać, czy ktoś z Was miał/ma styczność z którymś z poniższych i jak ocenia ten sprzęt. Kandydat nr.1 Fine Art A5000: https://strefamarzen.pl/product-pol-7760-Fine-Art-Kompresor-A5000.html Kandydat nr.2: Adler AD-5000 (chociaż nie wiem czy to nie to samo co powyższy tylko z nadrukiem innej firmy....) https://www.mojehobby.pl/products/Mini-kompresor-ze-zbiornikiem-AD-5000.html Jeśli są jakieś inne modele znacznie lepszej jakości (nawet samoróbki kogoś) w granicach mojego budżetu chętnie je poznam i opinie o nich. Kończąc zacytuję klasyka: Pomożemy! Tylko jaki Twój budżet? To sprzęt od osławionego Adamka.Jest właśnie dostępny jeden za przyzwoite pieniądze adekwatne do jakości. Warto się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 2 godziny temu, Juffre napisał: Zobacz na forum kolegę @Adamek1003 Robi on kompresory na zamówienie, w okolicach Twojego budżetu, Myślę, że to lepszy pomysł niż zakup chińczyka Sam mam kompresor od Adama i jestem bardzo zadowolony. Jednak ktoś na drugim forum pisał, że @Adamek1003już się tym nie zajmuje. Nie wiem ile w tym prawdy, ale od kwietnia Adam nic na forum nie zamieszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananasik Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Milan Szlezak (profil można znaleźć na fejsbuku) robi bardzo przyzwoite kompresory na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 W razie czego moge zmontować na zamowienie kompresor. Obecnie mam nowe 6l zbiorniki do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Lipca 2021 Autor Share Napisano 20 Lipca 2021 W dniu 19.07.2021 o 10:43, push-up78 napisał: Tylko jaki Twój budżet? Budżet jakim dysponuję to 4-5 stów. Myślę, że w porywach 6 stów uda się mi wygospodarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 13 minut temu, neptun1939 napisał: Budżet jakim dysponuję to 4-5 stów. Myślę, że w porywach 6 stów uda się mi wygospodarować Wbijaj do Adamka.1003 po sprzęt i dogaduj sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lipca 2021 Super Moderator Share Napisano 20 Lipca 2021 Nawet nie ma się co zastanawiać. Tylko brać i cieszyć się ze sprzętu i komfortu malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi