M.A.V. Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 (edytowane) 18 godzin temu, chudyhunter napisał: zabiorę się za taki zestaw...... oj Mariuszu, Mariuszu.... jako że muszę dbać o swoją renomę wrzodu na d..e będę się czepiał TEN zestaw NIE JEST kompletny..... aby zrobić PRAWILNY projekt z prawdziwym imperialnym sznytem wg planowanych założeń : W dniu 23.07.2021 o 00:09, chudyhunter napisał: Obiecuje, że kolejny nowy projekt będzie na wodzie i to na dużej wodzie to brakuje jeszcze obowiązkowej łUtki ZOOpatrzeniowej - bo przecież jankesi to nawet na manewry bez whiskacza i hotdogów nie płyną Tu masz takową w zacnej promocyji jak pół darmo : http://ibg.com.pl/pl,trumpeter-05785-1-700-aoe-fast-combat-support-uss-sacramento,3,33,37,54,11546.html#.YPvTefkwjDc jak do tego skombinujesz blacharkę z BlueBoy'a (bo ma piękne śmiglaki z praFdziFymi wirnikami a nie jakiś ptaskYkowe bElEco jak u Gabryśki) no i dopiero z takim zestawem możesz zrobić kozacką dioramę szturmowej eskadry płynącej w 1991 spuścić Saddamowi wpier.... Edytowane 24 Lipca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 Dzizas matko bosko Zbychu! Mnie od samego patrzenia na to zdjęcie już głową rozbolała! Zastanawiałem się nad Sacramento, ale to nie jest na moja głowę. Myślę że z Kitty i Tico będę dość długo walczyć. Po pierwsze budów tego zajmie mi pewnie lata. Po drugie nie wiem gdzie miałbym zmieścić diorama z 3 okrętami, bo z dwoma już będzie dość duża Po trzecie, nie chce mi się Ogólnie pomysł fajny i z pewnością kozacko by to wyglądało w takim zestawieniu, ale weź znajdź czas na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 (edytowane) Nie ma wyjścia musi drugie pół nerki shandlowac Edytowane 24 Lipca 2021 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 33 minuty temu, Adamo722 napisał: Nie ma wyjścia musi drugie pół nerki shandlowac Później nogę, rękę itd. akurat kwestią finansowa to pikuś. Największym problemem jest czas i to ile to by miejsca zajęło. Przy założeniu, że będą tylko dwa diorama będzie mieć jakieś 65x30 cm. Przy trzech miałaby jakieś 65x45 cm, a niestety nie mam tak szerokich półek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, chudyhunter napisał: Po pierwsze budów tego zajmie mi pewnie lata (...) ale weź znajdź czas na to oj tam, oj tam... jak nie planujesz zgonować w ciągu najbliższych 6 lat to projekt jest do realizacji przy Twych talentach no chyba że Szczecin będziesz rozbudowywał o kolejną dzielnicę 1 godzinę temu, chudyhunter napisał: Przy trzech miałaby jakieś 65x45 cm, a niestety nie mam tak szerokich półek gabaryt gabloty idealny do postawienia na lodówce 2 godziny temu, chudyhunter napisał: Po trzecie, nie chce mi się w kwestiach mobilizacyjnych i wzbudzania zapału do pracy najlepiej sprawdza się @Szydercza Gała ze swym oddziałem bojców Edytowane 24 Lipca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Może wypożyczę jego krasnale do Yamato zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 Gabryśka z założenia miała być szybkim projektem, bez spiny, bez dorabiania miliona mikroskopijnych części, taki relaksik. Uważam że wyszło fajnie i odpocząłem od tych moich miast i stoczni w 6 lat to może i bym skończył, ale nie wiem czy po tym spojrzałbym na jakikolwiek model Tak na szybko policzyłem części. Tico 130 plus około 500 PE, Kitty 630 plus PE nawet nie wiem ile, ale myślę że będzie lekko ponad 1500, skoro Tico ma tylko 4 blaszki, a Kitty 14 I NIE! Nikt mnie nie namówi to dołożenia do tego zestawu kolejnego okrętu! Aaaa i zapomniałbym że będzie trzeba tam wymalować przynajmniej 100 załogantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 No a jeszcze kawałek Kuwejtu, może jakieś pole naftowe, albo autostradę że spalonymi 50 czołgami Saddama..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 11 minut temu, Szydercza Gała napisał: No a jeszcze kawałek Kuwejtu, może jakieś pole naftowe, albo autostradę że spalonymi 50 czołgami Saddama..... Hmmmmm... nie glupie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Jak to nazwać modelomasochizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 23 minuty temu, Adamo722 napisał: Jak to nazwać modelomasochizm Niestety ale mam do tego skłonność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Aż się boję co będzie jak na 3d przejdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 W sumie bardziej wolę na twoje modele popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 Jakbym miał siłę siedzieć przed kompem i cierpliwość do projektowania 3D, to bym zrobił nie żaden tam kawałek Kuwejtu, czy fragment Szczecina, a cały Kuwejtu i cały Szczecin! Tak więc cieszcie się, że mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 21 minut temu, chudyhunter napisał: Jakbym miał siłę siedzieć przed kompem i cierpliwość do projektowania 3D, to bym zrobił nie żaden tam kawałek Kuwejtu, czy fragment Szczecina, a cały Kuwejtu i cały Szczecin! Tak więc cieszcie się, że mi się nie chce Bogu dzięki kto by to ogarnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Lipca 2021 Share Napisano 25 Lipca 2021 zachwycający !! Trudno uwierzyć, ze w tak małej skali udało ci się go tak fenomenalnie pomalować. Genialny model. Poziom modelarstwa okretowego, szczególnie w skali 700 wystrzelił ostatnio w kosmos. Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 25 Lipca 2021 Autor Share Napisano 25 Lipca 2021 2 godziny temu, spiton napisał: zachwycający !! Trudno uwierzyć, ze w tak małej skali udało ci się go tak fenomenalnie pomalować. Genialny model. Poziom modelarstwa okretowego, szczególnie w skali 700 wystrzelił ostatnio w kosmos. Gratulacje !! Dzięki Spiton Jakos nie specjalnie mi się ten okręt podobał z początku. Bardziej interesowało mnie jego malowanie i właśnie dlatego go wybrałem. Miał posłużyć do podciągnięcia się z malowania Trochę mi zajęło rozkminienie jak go wymalować, ale ostatecznie się udało. Fakt, w trakcie malowania miałem pewne wątpliwości, czy przy tak małym modelu uda się go wymalować tak, jak w rzeczywistości. Myślę że w efekcie końcowym wyszedł dość zbliżony do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 Chwała Ci za ten model. Malowanie super, no i gratki strony głównej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 świetny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 Nie pamiętam kiedy to było, ale było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 KU CHWALE CESARSTFA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Chudy, tu nie ma co gadać! Zdrowia życzę i jeszcze więcej dioram 1 roku następnym. To co robisz, potrafi człeka uwieść i wyglądem i wykonaniem. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi