Jacorro Napisano 30 Lipca 2021 Share Napisano 30 Lipca 2021 Mam nadzieję że mi powiecie jakie rzeczy można w nim poprawić by lepiej odwzorowywał oryginał. Bo ja na pewno przeoczę pewne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 59 minut temu, bulik58 napisał: Ten model ma tak dobre spasowanie czesci czy jest juz sklejona gora z dolem? obawiam się że już sklejona..... więc sensowne pomalowanie to będzie cyrkowa akrobatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Luźne inspiracje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 12 godzin temu, bulik58 napisał: Sadzac po sladach kleju wewnatrz obawiam sie ze raczej napewno , czyli krotko mowiac Czyli jednym słowem: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 1 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2021 W dniu 31.07.2021 o 10:46, bulik58 napisał: Sadzac po sladach kleju wewnatrz obawiam sie ze raczej napewno , czyli krotko mowiac Już nie jeden raz robiłem coś w inny sposób niż reszta, ale dawałem radę więc tym razem też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 1 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Sierpnia 2021 Share Napisano 1 Sierpnia 2021 Taa, ja bym nie powiedział, że tego wnętrza nie da się pomalować (dobrze) w tym stanie modelu - ale nie wiem czy chciałbym próbować czegoś takiego, pewnie wolałbym przynajmniej część roboty zrobić przed zamknięciem wnętrza. Może jeszcze gąsienice przyklej na stałe (zupełnie bez ironii to mówię - sam tak robię jak mają być malowane "na brudno"), tylko uważaj, żeby we właściwą stronę je założyć. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Dasz radę! A poza tym przećwiczysz i następnym razem będziesz wiedział, który wariant montażu i malowania wybrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Może nie na temat budowy modelu, ale nie wiedziałem gdzie indziej mogę się spytać. Jak myślicie kiedy będą znowu produkowane zestawy w tematyce 1 wojny światowej? Z firm takich jak Takom, czy Meng. Np. Mark V. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez Jacorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Jacorro napisał: Może nie na temat budowy modelu, ale nie wiedziałem gdzie indziej mogę się spytać. Jak myślicie kiedy będą znowu produkowane zestawy w tematyce 1 wojny światowej? Z firm takich jak Takom, czy Meng. Np. Mark V. Przyjacielu wystarczy dobrze popatrzeć w internetach a można je znaleźć o tutaj masz takiego Mark V (face t) z Menga : https://www.mojehobby.pl/products/British-Heavy-Tank-Mk.V-Male.html Jest jeszcze jego mniejszy brat też z Menga o taki : https://www.mojehobby.pl/products/British-medium-tank-Mk.A-Whipet.html A jak masz ochotę to jest jeszcze taki Mark IV z motorkiem i ludkami : https://www.mojehobby.pl/products/WWI-British-Tank-Mk.IV-Male-w-Single-Motor-British-Figures.html To tak na szybko i tylko z jednego sklepu , a są jeszcze np. różne samochody pancerne, musisz się określić czego potrzebujesz wtedy się poszuka. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Czy to powinno być ładnie i równiutko? (Ostatnie zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Fotki z sieci w celach poglądowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Czy te haczyki lepiej przykleić teraz czy po malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 8 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Zapraszam do komentowania: PS: na razie mam przerwę w robieniu, ale już niedługo zabieram się znowu do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Wiem że trochę późno, ale chce kupić blaszki fototrawione do wnętrza. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 26 minut temu, bulik58 napisał: Wejdz na strone sklepu modelarskiego Mojehobby >> Dodatki >> Elementy fototrawione , poszukaj lub wrzuc w wyszukiwarke : Part PRT-P35-040 Sd.Kfz .251/1 Ausf. D Stuka zu Fuss , i pokaze ci sie .... to co zawiera zestaw oraz intrukcja teraz rostrzygnij co dasz rade upchac w model z zewnatrz. Co do reszyty pojazdu (wewnatrz) przejrzyj co ma ten lub inne sklepy na stanie , i zdecyduj co bys chcial uzyskac z tych zestawow Są blaszki do AFV i do Dragon. Które wybrać? Które lepiej będą pasować do Tamiyi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 Długa przerwa, ale jestem. Elementy fototrawione nie wyszy idealnie, ale to przez zły klej cyjanoakrylowy (AmazingArt średni). Ławki jak mam pomalować? Rozumiem, że siedzenie jest drewniane, a oparcie skórzane? Jakie macie sposoby na malowanie lusterek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) Model ogólnie fajnie wyszedł. Moja uwaga jest jedna: kolory stanowczo zbyt ciemne. Jeżeli model potraktujesz washem, to ściemnieje jeszcze bardziej. Rozjaśnij środki plam bazową farbą z dodatkiem białej. To samo zrób z wnętrzem pojazdu. Przykładowa Pantera: Edytowane 22 Maja 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Model ogólnie fajnie wyszedł. Moja uwaga jest jedna: kolory stanowczo zbyt ciemne. Jeżeli model potraktujesz washem, to ściemnieje jeszcze bardziej. Rozjaśnij środki plam bazową farbą z dodatkiem białej. To samo zrób z wnętrzem pojazdu. Przykładowa Pantera: Na zdjęciu ciemne wyszło na żywo to lepiej wygląda, jutro spróbuję ze światem słoneczny trochę jaśniejsze zdjęcia zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Jak bys przejrzal zdjecia z 1 strony to bys wiedzial jak pomalowac, po to poslalem ci zdjecia. No tak. Pospieszyłem się z pytaniem. Nie raz już na te zdjęcia patrzyłem, a zapomniałem. Edytowane 26 Grudnia 2021 przez Jacorro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Jaśniejsze zdjęcie. Czy malować kłódki? Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Jacorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Postawiłbym 50 groszy, że chodzi o kłódki na bocznych skrzynkach nad błotnikami... W sumie i tak trzeba napisać jak powyżej - chcesz, to maluj! Jeśli potrafisz to zrobić to chyba warto, zawsze to urozmaica model, prawda? Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, pmroczko napisał: Postawiłbym 50 groszy, że chodzi o kłódki na bocznych skrzynkach nad błotnikami... W sumie i tak trzeba napisać jak powyżej - chcesz, to maluj! Jeśli potrafisz to zrobić to chyba warto, zawsze to urozmaica model, prawda? Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Tak chodziło mi o kłódki w skrzynkach nad błotnikami. W jakim one mają być kolorze? Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Jacorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Jacorro napisał: Tak chodziło mi o kłódki w skrzynkach nad błotnikami. W jakim one mają być kolorze? Kłódka jest w kolorze "kłódki" https://www.scalenews.de/sd-kfz-251-7-ausf-d-walkaround-256/ Edytowane 28 Grudnia 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi