Jacorro Posted July 30, 2021 Share Posted July 30, 2021 Mam nadzieję że mi powiecie jakie rzeczy można w nim poprawić by lepiej odwzorowywał oryginał. Bo ja na pewno przeoczę pewne rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 59 minut temu, bulik58 napisał: Ten model ma tak dobre spasowanie czesci czy jest juz sklejona gora z dolem? obawiam się że już sklejona..... więc sensowne pomalowanie to będzie cyrkowa akrobatyka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 Luźne inspiracje: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 12 godzin temu, bulik58 napisał: Sadzac po sladach kleju wewnatrz obawiam sie ze raczej napewno , czyli krotko mowiac Czyli jednym słowem: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 W dniu 31.07.2021 o 10:46, bulik58 napisał: Sadzac po sladach kleju wewnatrz obawiam sie ze raczej napewno , czyli krotko mowiac Już nie jeden raz robiłem coś w inny sposób niż reszta, ale dawałem radę więc tym razem też. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 Taa, ja bym nie powiedział, że tego wnętrza nie da się pomalować (dobrze) w tym stanie modelu - ale nie wiem czy chciałbym próbować czegoś takiego, pewnie wolałbym przynajmniej część roboty zrobić przed zamknięciem wnętrza. Może jeszcze gąsienice przyklej na stałe (zupełnie bez ironii to mówię - sam tak robię jak mają być malowane "na brudno"), tylko uważaj, żeby we właściwą stronę je założyć. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie! Paweł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Dasz radę! A poza tym przećwiczysz i następnym razem będziesz wiedział, który wariant montażu i malowania wybrać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 2, 2021 Author Share Posted August 2, 2021 (edited) Może nie na temat budowy modelu, ale nie wiedziałem gdzie indziej mogę się spytać. Jak myślicie kiedy będą znowu produkowane zestawy w tematyce 1 wojny światowej? Z firm takich jak Takom, czy Meng. Np. Mark V. Edited August 2, 2021 by Jacorro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 1 godzinę temu, Jacorro napisał: Może nie na temat budowy modelu, ale nie wiedziałem gdzie indziej mogę się spytać. Jak myślicie kiedy będą znowu produkowane zestawy w tematyce 1 wojny światowej? Z firm takich jak Takom, czy Meng. Np. Mark V. Przyjacielu wystarczy dobrze popatrzeć w internetach a można je znaleźć o tutaj masz takiego Mark V (face t) z Menga : https://www.mojehobby.pl/products/British-Heavy-Tank-Mk.V-Male.html Jest jeszcze jego mniejszy brat też z Menga o taki : https://www.mojehobby.pl/products/British-medium-tank-Mk.A-Whipet.html A jak masz ochotę to jest jeszcze taki Mark IV z motorkiem i ludkami : https://www.mojehobby.pl/products/WWI-British-Tank-Mk.IV-Male-w-Single-Motor-British-Figures.html To tak na szybko i tylko z jednego sklepu , a są jeszcze np. różne samochody pancerne, musisz się określić czego potrzebujesz wtedy się poszuka. Pozdr. A. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 2, 2021 Author Share Posted August 2, 2021 Czy to powinno być ładnie i równiutko? (Ostatnie zdjęcie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Fotki z sieci w celach poglądowych 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 3, 2021 Author Share Posted August 3, 2021 Czy te haczyki lepiej przykleić teraz czy po malowaniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 4, 2021 Author Share Posted August 4, 2021 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 Zapraszam do komentowania: PS: na razie mam przerwę w robieniu, ale już niedługo zabieram się znowu do roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 30, 2021 Author Share Posted August 30, 2021 Wiem że trochę późno, ale chce kupić blaszki fototrawione do wnętrza. Co polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted August 30, 2021 Author Share Posted August 30, 2021 26 minut temu, bulik58 napisał: Wejdz na strone sklepu modelarskiego Mojehobby >> Dodatki >> Elementy fototrawione , poszukaj lub wrzuc w wyszukiwarke : Part PRT-P35-040 Sd.Kfz .251/1 Ausf. D Stuka zu Fuss , i pokaze ci sie .... to co zawiera zestaw oraz intrukcja teraz rostrzygnij co dasz rade upchac w model z zewnatrz. Co do reszyty pojazdu (wewnatrz) przejrzyj co ma ten lub inne sklepy na stanie , i zdecyduj co bys chcial uzyskac z tych zestawow Są blaszki do AFV i do Dragon. Które wybrać? Które lepiej będą pasować do Tamiyi? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted December 26, 2021 Author Share Posted December 26, 2021 Długa przerwa, ale jestem. Elementy fototrawione nie wyszy idealnie, ale to przez zły klej cyjanoakrylowy (AmazingArt średni). Ławki jak mam pomalować? Rozumiem, że siedzenie jest drewniane, a oparcie skórzane? Jakie macie sposoby na malowanie lusterek? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 (edited) Model ogólnie fajnie wyszedł. Moja uwaga jest jedna: kolory stanowczo zbyt ciemne. Jeżeli model potraktujesz washem, to ściemnieje jeszcze bardziej. Rozjaśnij środki plam bazową farbą z dodatkiem białej. To samo zrób z wnętrzem pojazdu. Przykładowa Pantera: Edited May 22, 2022 by robertmodelarz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted December 26, 2021 Author Share Posted December 26, 2021 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Model ogólnie fajnie wyszedł. Moja uwaga jest jedna: kolory stanowczo zbyt ciemne. Jeżeli model potraktujesz washem, to ściemnieje jeszcze bardziej. Rozjaśnij środki plam bazową farbą z dodatkiem białej. To samo zrób z wnętrzem pojazdu. Przykładowa Pantera: Na zdjęciu ciemne wyszło na żywo to lepiej wygląda, jutro spróbuję ze światem słoneczny trochę jaśniejsze zdjęcia zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted December 26, 2021 Author Share Posted December 26, 2021 (edited) 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Jak bys przejrzal zdjecia z 1 strony to bys wiedzial jak pomalowac, po to poslalem ci zdjecia. No tak. Pospieszyłem się z pytaniem. Nie raz już na te zdjęcia patrzyłem, a zapomniałem. Edited December 26, 2021 by Jacorro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted December 27, 2021 Author Share Posted December 27, 2021 (edited) Jaśniejsze zdjęcie. Czy malować kłódki? Edited December 27, 2021 by Jacorro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Postawiłbym 50 groszy, że chodzi o kłódki na bocznych skrzynkach nad błotnikami... W sumie i tak trzeba napisać jak powyżej - chcesz, to maluj! Jeśli potrafisz to zrobić to chyba warto, zawsze to urozmaica model, prawda? Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted December 27, 2021 Author Share Posted December 27, 2021 (edited) 2 godziny temu, pmroczko napisał: Postawiłbym 50 groszy, że chodzi o kłódki na bocznych skrzynkach nad błotnikami... W sumie i tak trzeba napisać jak powyżej - chcesz, to maluj! Jeśli potrafisz to zrobić to chyba warto, zawsze to urozmaica model, prawda? Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Tak chodziło mi o kłódki w skrzynkach nad błotnikami. W jakim one mają być kolorze? Edited December 27, 2021 by Jacorro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 (edited) 10 godzin temu, Jacorro napisał: Tak chodziło mi o kłódki w skrzynkach nad błotnikami. W jakim one mają być kolorze? Kłódka jest w kolorze "kłódki" https://www.scalenews.de/sd-kfz-251-7-ausf-d-walkaround-256/ Edited December 28, 2021 by robertmodelarz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts