Bengal Napisano 3 Września 2021 Autor Share Napisano 3 Września 2021 Cześć, porobiłem parę kabelków/przewodów, niestety lepiej nie potrafię biorę się za drugą stronę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 Dobrze jest, walcz dalej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 W dniu 4.09.2021 o 14:05, barszczo napisał: Dobrze jest, walcz dalej . powolutku do przodu udało mi się troszkę poskładać ii już jakoś się prezentuje:) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 5 Września 2021 Share Napisano 5 Września 2021 Będzie ładny Meserek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 6 Września 2021 Share Napisano 6 Września 2021 Ładny silniczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 W dniu 5.09.2021 o 19:41, rymulus napisał: Będzie ładny Meserek. "będzie" jeśli nie popsuję malowania a do niego coraz bliżej 21 godzin temu, Juffre napisał: Ładny silniczek dziękuję jeszcze chyba jego spód będę dorabiał ale muszę poszukać zdjęć tak czy tak, co raz bliżej do nitowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Września 2021 Autor Share Napisano 12 Września 2021 Cześć, udało mi się wkońcu przenitować 109 oraz pomalować i przemalować kołpak śmigła, plan na następne dni to zamaskowanie silnika by nic nie urwać oraz psiknąć podkład 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Września 2021 Autor Share Napisano 20 Września 2021 Cześć, zmęczyłem marmurek mogę zacząć się przymierzać do malowania obok tester na wszelki wypadek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Elegancko to wygląda na tym etapie. Nie myślałeś nad tym, żeby jakoś odznaczyć powierzchnie sterowe kryte płótnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 59 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Elegancko to wygląda na tym etapie. Nie myślałeś nad tym, żeby jakoś odznaczyć powierzchnie sterowe kryte płótnem? tzn, możesz rozwinąć co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Np położenie podkładu o innym kolorze, tak żeby dał on finalnie nieco odróżniający się odcień farby bazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 42 minuty temu, Roland_Sebastian napisał: Np położenie podkładu o innym kolorze, tak żeby dał on finalnie nieco odróżniający się odcień farby bazowej. Jest to jakaś opcja by dodać inny odcień/przyciemnić rozjaśnienia albo na końcu pobawić się olejami by zróżnicować stery, nie wiem co lepsze będzie hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Najlepiej jedno i drugie, zrobić dobrą bazę malowaniem pod zabiegi olejami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Tester też wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 1 godzinę temu, xatrix_pl napisał: Tester też wygląda nieźle. Prosty tester pod kolory nic specjalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 Niby takie same hmm ale... H417 + MLT oraz AS-5 z puszki końcówki XF-3 + XF-2 oraz XF-3 + 2 x XF-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Września 2021 Autor Share Napisano 23 Września 2021 Cześć, który waszym zdaniem jest „lepszy” as5 czy h417? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 H417 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Września 2021 Autor Share Napisano 24 Września 2021 17 godzin temu, Thalgonis napisał: H417 czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 Cześć, w końcu udało mi się troszkę pomalować czasu mało ale ważne że do przodu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 Dobrze wygląda, dawaj z mottlingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 (edytowane) W dniu 2.10.2021 o 13:41, barszczo napisał: Dobrze wygląda, dawaj z mottlingiem. to jest to czego akurat nie lubię jednakże pomalowane, będę pewnie jeszcze poprawiał olejami. Nie wiem ale jakoś zawsze się obawiałem tego etapu, wszystko tak łatwo można popsuć a poprawić ciężko no nic, można krzyczeć końcówki na skrzydłach również pomalowane. Zastanawiam się teraz nad "fala" czy jest ona na całej przedniej długości skrzydła do przemalowanej końcówki skrzydła? czy jest ona w całości rlm74, czy w zależności od koloru na górze skrzydła?? a może to nie "fala" tylko plamy przechodzą na spód skrzydła? ciężko mi to ocenić po zdjęcia Edytowane 11 Października 2021 przez Bengal . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 Fala ma kolory adekwatne do kolorów kamuflażu na górze skrzydeł (RLM 74/75). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Zdjęcia modelu: profil prawy (trzecie zdjęcie od góry) nawet fajnie, ale lewy... tak sobie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Października 2021 Autor Share Napisano 16 Października 2021 W dniu 12.10.2021 o 09:13, Thalgonis napisał: Zdjęcia modelu: profil prawy (trzecie zdjęcie od góry) nawet fajnie, ale lewy... tak sobie... też tak uważam, gdybym miał więcej chęci i ambicji, gdy silnik nie był zrobiony, gdyby babcia miała wąsy etc to pewnie bym malował od nowa... @piotr2498 dziękuję troszkę poprawiłem, może jest troszkę lepiej, może... za większy sukces uważam od maskowanie silnik i niczego nie oderwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi