Skocz do zawartości

Cougar 4x4 PKW Afganistan - 1:35 Panda hobby + scratsz ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Niedawno dostałem od kolegi sporo zdjęć cougarów biorących udział na wojnie w afganie. No i oczywiście że musiałem takiego popełnić do swojej niemałej kolekcji :)

Sam model budował się bez większych problemów prócz 1 największego... Dolna połówka z górą pasują do siebie jak dwóch chłopów do siebie... Kombinowałem dużo i metoda to ścisk i szpachla. Panda kolejny raz dała dupy ze spasowaniem a o dziwo nie ze skopaną instrukcją :D No ale nie można mieć wszystkiego.

Do budowy użyłem model od pandy, blaszki które miałem z voyagera,elementy od maxxpro kinetica i elementy swojej roboty. No i całość dopełniłem kołami żywicznymi własnej produkcji :)

P1330313.JPG

Napisano

Tak wrzucę jutro jak aparat odpalę bo te fotki z telefonu to się nie nadają. Zastanawiam się nad antenami. Najłatwiej kupić te dedykowane do rosomaka ale koszta mnie przerażają 30zl za ugiętą i 3x za zwykła po 20. Ma ktoś jakąś alternatywę? 

Napisano

Na bogato Panie, fajnie wyszły zamontowane karabiny PK i NSW w wieży. Skrzynka amunicyjna oraz inne samoróbki - wyglądają całkiem porządnie!!!!!!

Napisano
1 godzinę temu, mandrivecs napisał:

Masz jakieś zdjęcie pokazujące to skopane połączenie?

No 3 zdjęcie na przykład widąć prześwit.

Napisano

Na 3 i 4 zdjęciu widać szpare z którą będę musiał powalczyć, tak ta buda nie dolega i nie tylko ja tak miałem... Co do schodków oczywiście babole zostaną spiłowane. Narazie model jest robiony na podstawie dokumentacji foto. O niunianie detalu będę się martwił jak wszystko będę miał połapane. Niestety analizując foty zostałem skazany na jedyną opcję anten od Mastera.  Serio nie wiem za co taka cena... 

• 9 months later...
Napisano

Wracamy do modelu :) niestety zapomniałem o tej szparce. Jutro dam szpachle wamoda wodorozcieńczalna i za maluję pędzlem. Na to warstwa aero i powinno być ok :)

IMG_20220719_215748.jpg

IMG_20220719_215758.jpg

• Like 2
Napisano

Jest masakra... Poczekam 24h aż to wszystko wyschnie i będę szlifował. Panda =zło konieczne. Ale cieszę się że mam to z sobą :) na szpachle pójdzie cenią warstwa gunze surfacer 1200 a na to hataka c090 Sand. 

IMG_20220721_102659.jpg

IMG_20220721_102641.jpg

IMG_20220721_102636.jpg

Napisano

Fajnie, że temat odżył  :)  wracam do pierwszego rzędu i kibicują, bo to w zasadzie finisz :)  ...

Napisano (edytowane)

Moja pandzina uległa wypadkowi... 😞 Kot zadbał aby model dostał skrzydeł 😞  I wygląda tak samo jak oryginał...

Jak pozbieram nerwy i oddam zwierza do schroniska to Cougar trafi na WZR :)

A tak serio to zwierz zostaje,a cougar będzie rzeźbiony jeszcze dzisiaj.

Ma ktoś pomysł czym napiąć anteny? (czego użyć jako takiego cienkiego drucika ?)

Co ciekawe toro wypuściło kalki do niego i to jest ten sam model który robię tylko że już w rękach następnego drivera na kolejnej zmianie PKW :) Widać zamazane na bokach napisy BANDA ŁYSEGO :D

P1330256.JPG

P1330255.JPG

Edytowane przez SnajperTBG
Napisano

Nastąpi mała przerwa w budowie gdyż domówiłem parę detali. No i mój producent kalkomanii wyjechał na urlop... A musi być mały papa smerf i nazwa własną wozu po przemianowaniu. Na chwilę obecną zamówiłem kolejna antenę komroda z mastera i zamieniłem jej podstawę na właściwą co do zdjęć z misji. Ma ktoś może fotki jak wygląda nswt od góry/tyłu? Bo mam małe obawy że czegoś mojemu brakuje. 

Napisano (edytowane)

Zapomniałem na amen o jednej defacto mocno widocznej rzeczy. No to cyk :)

Zastanawiam się z czego zrobić grubą linę holowniczą ? Paracord w kolorze coyot ?

IMG_20220806_142645.jpg

Edytowane przez SnajperTBG
Napisano
W dniu 6.08.2022 o 14:28, SnajperTBG napisał:

Zapomniałem na amen o jednej defacto mocno widocznej rzeczy. No to cyk :)

A ja dzisiaj tą rzecz dorabiałem w 3D na prośbę kolegi, który też zapomniał o tym elemencie 😅

a1.thumb.png.408643d0b6ca45bb5655b0c4264ea2ae.png

a2.thumb.png.0de04c88d60002c73c6bb0207d2b1388.png

a3.thumb.png.7f3ee25d5a37876393062d319b16fe96.png

a4.thumb.png.371314abf3b71d91cc39378400e4684a.png

• Like 1
Napisano

A gdzie relacja kolegi ja się ku%%a grzecznie pytam!? :D Ładnie zrobione :) moje to taka bida edition ale już zostanie 😉

• 1 year later...
Napisano

Pogoda do dupy więc i foty w pomieszczeniu.  Z modelu finalnie jestem zadowolony chociaż można było zastosować więcej technik modelarskich ale wg mnie wyglądał by nienaturalnie.

Moża się pastwić na wypocinami 😉 Niestety aparat strasznie przekłamuje kolory...

IMG_4741.JPG

IMG_4742.JPG

IMG_4743.JPG

IMG_4745.JPG

IMG_4746.JPG

IMG_4747.JPG

IMG_4748.JPG

IMG_4749.JPG

• Like 1
Napisano

Fajny,efektowny,  podoba mi się, brakuje mu winety/makiety albo chociaż kupki piasku do zdjęcia w którym by stał/ zagrzebywał się   :)

• Like 1