SnajperTBG Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Witam. Niedawno dostałem od kolegi sporo zdjęć cougarów biorących udział na wojnie w afganie. No i oczywiście że musiałem takiego popełnić do swojej niemałej kolekcji Sam model budował się bez większych problemów prócz 1 największego... Dolna połówka z górą pasują do siebie jak dwóch chłopów do siebie... Kombinowałem dużo i metoda to ścisk i szpachla. Panda kolejny raz dała dupy ze spasowaniem a o dziwo nie ze skopaną instrukcją No ale nie można mieć wszystkiego. Do budowy użyłem model od pandy, blaszki które miałem z voyagera,elementy od maxxpro kinetica i elementy swojej roboty. No i całość dopełniłem kołami żywicznymi własnej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 30 Września 2021 Autor Share Napisano 30 Września 2021 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Masz jakieś zdjęcie pokazujące to skopane połączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 30 Września 2021 Autor Share Napisano 30 Września 2021 Tak wrzucę jutro jak aparat odpalę bo te fotki z telefonu to się nie nadają. Zastanawiam się nad antenami. Najłatwiej kupić te dedykowane do rosomaka ale koszta mnie przerażają 30zl za ugiętą i 3x za zwykła po 20. Ma ktoś jakąś alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 1 Października 2021 Autor Share Napisano 1 Października 2021 Dobre foty + oryginał dla smaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 Na bogato Panie, fajnie wyszły zamontowane karabiny PK i NSW w wieży. Skrzynka amunicyjna oraz inne samoróbki - wyglądają całkiem porządnie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 Masz jakieś zdjęcie pokazujące to skopane połączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 1 Października 2021 Autor Share Napisano 1 Października 2021 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Masz jakieś zdjęcie pokazujące to skopane połączenie? No 3 zdjęcie na przykład widąć prześwit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 przydałoby się przeszlifować jeszcze te szczeblo-uchwyty, mam wrażenie że zostały jakieś resztki po niedokładnym wycięciu z ramek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 1 Października 2021 Autor Share Napisano 1 Października 2021 Na 3 i 4 zdjęciu widać szpare z którą będę musiał powalczyć, tak ta buda nie dolega i nie tylko ja tak miałem... Co do schodków oczywiście babole zostaną spiłowane. Narazie model jest robiony na podstawie dokumentacji foto. O niunianie detalu będę się martwił jak wszystko będę miał połapane. Niestety analizując foty zostałem skazany na jedyną opcję anten od Mastera. Serio nie wiem za co taka cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 Wracamy do modelu niestety zapomniałem o tej szparce. Jutro dam szpachle wamoda wodorozcieńczalna i za maluję pędzlem. Na to warstwa aero i powinno być ok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 21 Lipca 2022 Autor Share Napisano 21 Lipca 2022 Jest masakra... Poczekam 24h aż to wszystko wyschnie i będę szlifował. Panda =zło konieczne. Ale cieszę się że mam to z sobą na szpachle pójdzie cenią warstwa gunze surfacer 1200 a na to hataka c090 Sand. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 Fajnie, że temat odżył wracam do pierwszego rzędu i kibicują, bo to w zasadzie finisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Lipca 2022 Autor Share Napisano 23 Lipca 2022 (edytowane) Moja pandzina uległa wypadkowi... Kot zadbał aby model dostał skrzydeł I wygląda tak samo jak oryginał... Jak pozbieram nerwy i oddam zwierza do schroniska to Cougar trafi na WZR A tak serio to zwierz zostaje,a cougar będzie rzeźbiony jeszcze dzisiaj. Ma ktoś pomysł czym napiąć anteny? (czego użyć jako takiego cienkiego drucika ?) Co ciekawe toro wypuściło kalki do niego i to jest ten sam model który robię tylko że już w rękach następnego drivera na kolejnej zmianie PKW Widać zamazane na bokach napisy BANDA ŁYSEGO Edytowane 23 Lipca 2022 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Spróbuj podebrać żonie parę włosów... Najlepszy patent... Przy ciemnych nie musisz malować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 Nastąpi mała przerwa w budowie gdyż domówiłem parę detali. No i mój producent kalkomanii wyjechał na urlop... A musi być mały papa smerf i nazwa własną wozu po przemianowaniu. Na chwilę obecną zamówiłem kolejna antenę komroda z mastera i zamieniłem jej podstawę na właściwą co do zdjęć z misji. Ma ktoś może fotki jak wygląda nswt od góry/tyłu? Bo mam małe obawy że czegoś mojemu brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Zapomniałem na amen o jednej defacto mocno widocznej rzeczy. No to cyk Zastanawiam się z czego zrobić grubą linę holowniczą ? Paracord w kolorze coyot ? Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Weź paracord, zmierz, pomnóż x 35 i będziesz wiedział, czy to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 W dniu 6.08.2022 o 14:28, SnajperTBG napisał: Zapomniałem na amen o jednej defacto mocno widocznej rzeczy. No to cyk A ja dzisiaj tą rzecz dorabiałem w 3D na prośbę kolegi, który też zapomniał o tym elemencie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2022 A gdzie relacja kolegi ja się ku%%a grzecznie pytam!? Ładnie zrobione moje to taka bida edition ale już zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 Model skończony Czekam na ładną pogodę i będzie galeria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 26 Września 2023 Autor Share Napisano 26 Września 2023 Pogoda do dupy więc i foty w pomieszczeniu. Z modelu finalnie jestem zadowolony chociaż można było zastosować więcej technik modelarskich ale wg mnie wyglądał by nienaturalnie. Moża się pastwić na wypocinami Niestety aparat strasznie przekłamuje kolory... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 Fajny,efektowny, podoba mi się, brakuje mu winety/makiety albo chociaż kupki piasku do zdjęcia w którym by stał/ zagrzebywał się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi