cayman Napisano 7 Listopada 2021 Autor Share Napisano 7 Listopada 2021 Buda wypolerowana i pomalowane metalizerem Dark Iron listwy progowe . Wnęki reflektorów pomalowane czarnym półmatem C92. Wycinanie szablonów prawie mnie wykończyło. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Listopada 2021 Autor Share Napisano 8 Listopada 2021 Koła gotowe do montażu. Felgi pomalowane polerowanym aluminium ALC , motylki-śruby centralne ALC Chrom i dodatkowo doszły wentyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Listopada 2021 Share Napisano 8 Listopada 2021 Zacnie wygląda ten kolor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 8 Listopada 2021 Share Napisano 8 Listopada 2021 Ujdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 12 Listopada 2021 Autor Share Napisano 12 Listopada 2021 Powoli ku końcowi. Z pomocą frezu i papieru ściernego otworzyłem prześwity w atrapie. Trochę czasu pochłonęło wklejenie żeberek ( po siedem sztuk na stronę ) wlotów powietrza do komory silnikowej. Grill też już na swoim miejscu. I powoli gotowy do jazdy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 świetny ten kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 12 godzin temu, cayman napisał: I powoli gotowy do jazdy. jeździłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 6 godzin temu, Bengal napisał: jeździłbym Nie wiem na ile symulatory komputerowe „symulują” jazdę danym modelem, ale na tle innych beemek, merców, nissanów itd. Miura się strasznie trudno prowadzi Ale nie ukrywam, chciałbym w realu się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 20 godzin temu, Thalgonis napisał: Nie wiem na ile symulatory komputerowe „symulują” jazdę danym modelem Niektóre bardzo dobrze. Symulator może nauczyć cię odruchów, linii jazdy, toru, ale w realu i tak musisz się wjeździć w samochód. Poza tym niektóre symulatory specjalnie utrudniają prowadzenie bardziej niż jest w prawdziwym aucie więc proces uczenia się jego zachowań w realu może być dużo szybszy. Szczególnie widać to na tylnonapędówkach. W co grałeś bo są symulatory i zwykłe gierki, które są symulatorami tylko z nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 RealRacing 3 - to nie jest stricte „symulator” raczej prosta zabawka, ale na kilkadzieisiąt samochodów wyraźnie można wyczuć że są takie „łatwiejsze” w prowadzeniu oraz są takie „trudniejsze”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Jeśli chciałbyś się przekonać jak fajną zabawą jest sim racing lub wirtualny drift i nie utopić dużo kasy to są "wypożyczalnie" gdzie można sobie pograć w asseto corsa(najczęściej) w kubełkowym fotelu + kierownica z pedałami, a jeśli pójść w immersję to niektóre udostępniają też zestawy VR. Nawet kupienie kierownicy dla samego siebie jest tańsze(szczególnie teraz) i da więcej zabawy niż 30minut na torze za chore pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) 3 godziny temu, CH123 napisał: Jeśli chciałbyś się przekonać jak fajną zabawą jest sim racing lub wirtualny drift i nie utopić dużo kasy to są "wypożyczalnie" gdzie można sobie pograć w asseto corsa(najczęściej) w kubełkowym fotelu + kierownica z pedałami, a jeśli pójść w immersję to niektóre udostępniają też zestawy VR. Nawet kupienie kierownicy dla samego siebie jest tańsze(szczególnie teraz) i da więcej zabawy niż 30minut na torze za chore pieniądze. Ja oprócz modelarstwa jestem zapalonym od wielu lat graczem Grand Turismo i mam zestaw fotel Playseats i kierownicę Thrustmaster TGT.Doskonali koncentrację co przekłada się w modelarstwie . Edytowane 14 Listopada 2021 przez cayman 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Bardzo fajny zestaw. Niestety ze względu na brak miejsca mam tylko zwykły fotel+ Thrustmaster3000 +shifter od g29 . Dla mnie sim racing miał wymiar bardzo praktyczny - nauczyć się kontrowania i poślizgów żeby nie rozbić się w zimie bawarką. Tylnonapędówka okazała się wcale nie taka straszna a jazda czystą przyjemnością. A patrząc na to co się teraz dzieje na rynku samochodów to mogę co najwyżej oglądać tylko modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 14 godzin temu, cayman napisał: a gdzie pasy ? będzie mandacik i za brak działających wycieraczek dodatkowa stówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 16 Listopada 2021 Autor Share Napisano 16 Listopada 2021 No to pułkownik chyba ukończony. Wycieraczki szyby poskładane z blaszek a lusterka fuknięte ALC chrom. Końcówki wydechów też pomalowane ALC chrom . i grzmot w całości. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 @cayman nie wiem czy widziałeś ja zbieram szczękę od paru godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 1 godzinę temu, Bengal napisał: @cayman nie wiem czy widziałeś ja zbieram szczękę od paru godzin Tak oglądałem wszystkie odcinki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi