giberes Napisano 25 Października 2021 Napisano 25 Października 2021 Większość maszyn jest moim zdaniem bielsze, ale można też zaobserwować takie szarawe jak u Ciebie. Czasem to zależy od światła. Cytuj
abtb Napisano 25 Października 2021 Autor Napisano 25 Października 2021 5 godzin temu, giberes napisał: Większość maszyn jest moim zdaniem bielsze, Biały to jest trochę problem. Właściwie biały to ..... nie do końca powinien być biały. Tzn. na modelu. Jeżeli machnę go tak na 100% bieli to będzie wyglądał źle. Jak malowany przez gówniarza pędzlem ławkowcem. Wbrew pozorom wymalowanie samolotu na biało wcale nie jest łatwiejsze niż wymalowanie na czarno. A nawet rzekłbym że trudniejsze. Czerń można rozjaśnić . A biel? I dlatego (taka jest moja szkoła) najpierw maluję panele/pola/inspekcje czy jak tam zwał a potem spsikuję wszystko równomierną warstwą. Dzięki temu uzyskuję różną intensywność bieli i model nie wygląda jak jednolity kloc wystrugany z białego kaczana z kapusty. Tyle teorii popartej praktyką. Teraz pora na samą praktykę czyli odrobina malunków Niby niewiele a jednak znacząco: I tu w kontraście z mocnymi kolorami widać, że jednak model jest.... biały. A właściwie "niejednolicie biały". Czyli tak jak trzeba Jutro reszta jakichś dziwnych podmalowań i będzie można fukać połysk pod kalki 8 Cytuj
rudy0007 Napisano 25 Października 2021 Napisano 25 Października 2021 @abtb siadaj, bardzo dobrze, 3- 1 1 Cytuj
giberes Napisano 27 Października 2021 Napisano 27 Października 2021 Cholerna, wiedziałem, że coś robię nie tak. Już dziś wyrzucam ławkowca i nie będę się bawić kapustą dopóki nie dorosnę 1 Cytuj
tirmenn Napisano 27 Października 2021 Napisano 27 Października 2021 "Bielszy odcień bieli"-Procol Harum. 1 Cytuj
abtb Napisano 27 Października 2021 Autor Napisano 27 Października 2021 1 godzinę temu, giberes napisał: Już dziś wyrzucam ławkowca Nie wyrzucaj! Może się jeszcze przydać, np. na "zboże" w jakiejś małej winietce A tymczasem - orzeł wylądował i jakby już po chrzcinach Powoli zaczynam też "grzać" w dyszach: 1 Cytuj
giberes Napisano 27 Października 2021 Napisano 27 Października 2021 Te dysze to producent po macoszemu chyba potraktował. 1 Cytuj
abtb Napisano 27 Października 2021 Autor Napisano 27 Października 2021 Oj tam, zaraz tak po macoszemu. Model już swoje lata ma i standardy ma z poprzedniej epoki Będziesz pan zadowolony. Cytuj
abtb Napisano 7 Listopada 2021 Autor Napisano 7 Listopada 2021 Stan na dziś: Zostało zrobić golenie podwozia i pokrywy luków. I będzie można cykać galerię 3 Cytuj
Apek Napisano 7 Listopada 2021 Napisano 7 Listopada 2021 No i, cholera, robi wrażenie. Super wygląda. 1 Cytuj
Grzes Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 W przyszłości do pary zdało by się to: 1 Cytuj
barszczo Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 Dobrze wygląda, kawał samolota . 1 Cytuj
Rafał B Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 9 godzin temu, Grzes napisał: W przyszłości do pary zdało by się to: ...i to także, bo będzie niekompletne. Grafika z sieci 1 Cytuj
giberes Napisano 8 Listopada 2021 Napisano 8 Listopada 2021 Jaki kolor dałeś we wnękach podwozia? 1 Cytuj
abtb Napisano 8 Listopada 2021 Autor Napisano 8 Listopada 2021 Podchwytliwe pytanie - zgodnie z instrukcją czyli "niebieski lotniczy" P.s. protestować można, ale to już bez sensu bo pomalowane Cytuj
giberes Napisano 9 Listopada 2021 Napisano 9 Listopada 2021 Siem domyślam, że wg instrukcji, ale jaka farba? Pytam bo dobrze wygląda, a kolejka nadchodzi 1 Cytuj
abtb Napisano 9 Listopada 2021 Autor Napisano 9 Listopada 2021 Godzinę temu, giberes napisał: ale jaka farba? Aaa, o numerek się rozchodzi Uprzejmie donoszę, że "podkład" to czarny C33, a kolor to C115 Godzinę temu, giberes napisał: a kolejka nadchodzi A w czym będziesz maział wnęki? Cytuj
giberes Napisano 9 Listopada 2021 Napisano 9 Listopada 2021 1 godzinę temu, abtb napisał: A w czym będziesz maział wnęki? Oglądałem ostatnio PKL i jest tam jedno zdjęcie, na którym wnętrze wnęki wygląda kolorystycznie jak u Ciebie, ale ma lekko metaliczny look, jakby niebieskawy metalik, może lekko perłowy. Cytuj
abtb Napisano 13 Listopada 2021 Autor Napisano 13 Listopada 2021 1: 2: 3: 5: 6: I już stoi na własnych nogach Rzut okiem z lotu ptaka: Jutro montaż klap podwozia i malowanie światełek pozycyjnych 4 Cytuj
giberes Napisano 14 Listopada 2021 Napisano 14 Listopada 2021 No i pięknie jest. Najbardziej w tym samolocie drażni mnie ta taczka doczepiona do przedniej goleni, po prostu psuje linię. Już myślałem, że zdradziłeś rury dla dwupłatów, ale na szczęście wróciłeś na słuszne tory (draken) 1 Cytuj
Apek Napisano 14 Listopada 2021 Napisano 14 Listopada 2021 Najpiękniejsza maszyna stworzona do zabijania większej ilości ludzi. I ta "taczka" w niczym nie przeszkadza. 1 Cytuj
abtb Napisano 17 Listopada 2021 Autor Napisano 17 Listopada 2021 I tak oto, szanowni oglądacze, dotarliśmy do ostatnich czterech fotek warsztatowych Przykleiłem pokrywy luków podwozia: i odstawiłem model do pozostałej gromadki w skali 1/144 Aha, nie zwracamy uwagi na gustowny kurz pokrywający półeczkę - na zakończenie sezonu 2021 delikatnie szufelką się zgarnie Podsumowanie: Warsztat zamknięty z powodu, że skończyłem Dziękuję wszystkim za opinie, obecność, zaglądalność, oglądalność, klikanie itp. Galeria będzie jak pogoda dopisze bo posiadany namiocik formatu 60cm jest raczej odrobinkę za mały i model będzie wyglądał jak bym go fotografował w pudełku po butach (choć ostatnio na forum to jakiś modny trend się zrobił ) 6 Cytuj
barszczo Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 Towarzystwo ma świetne. Dopiero teraz widać że to kawał samolota. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi