pmroczko Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 Dzień dobry! Chciałbym zaprezentować rezultaty prac opisanych tutaj: Gotowy model prezentuje się tak: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 Fajnie wyszedł, trudne malowanie takie ciemne, ale widać zróżnicowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Kapitalna ta cobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Sympatyczne stworzonko Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 A do czego jest ten wysięgnik przy kabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 2 godziny temu, Grzes napisał: A do czego jest ten wysięgnik przy kabinie? to cos ala nasz DUAS Grzesiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Dzień dobry! Bardzo dziękuję za komentarze i za miłe słowa - ciesze się, że się podoba. Tak jest, ten wysięgnik ma na końcu takie "skrzydełko" które wychyla się "przód-tył" i na boki dostarczając danych o ruchu powietrza wokół śmigłowca. Tych danych używają potem systemy stabilizacji śmigłowca i kierowania ogniem. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 5 minut temu, pmroczko napisał: Dzień dobry! Bardzo dziękuję za komentarze i za miłe słowa - ciesze się, że się podoba. Tak jest, ten wysięgnik ma na końcu takie "skrzydełko" które wychyla się "przód-tył" i na boki dostarczając danych o ruchu powietrza wokół śmigłowca. Tych danych używają potem systemy stabilizacji śmigłowca i kierowania ogniem. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł dlatego napisałem ze to cos jak nasza sonda DUAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Dzięki Bo tak patrzę i myślę - co to? Wyciągarka? Ale na cholerę w Cobrze wyciągarka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Godzinę temu, Adamsky napisał: dlatego napisałem ze to cos jak nasza sonda DUAS Ja z kolei tego skrótu - DUAS - nie byłem pewien. Musze sobie tego w sieci poszukać - albo proszę napisz co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 4 godziny temu, Grzes napisał: A do czego jest ten wysięgnik przy kabinie Jest to czujnik przepływu powietrza HADP - Helikopter Air Data Probe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2023 Cześć! Odgrzebię jeszcze ten temat, bo w międzyczasie skończyłem drugi model tego samego śmigłowca, ale przedstawiający go w czasach wojny w Wietnamie, przed przebudową: Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi