pmroczko Napisano 11 Grudnia 2021 Napisano 11 Grudnia 2021 Dzień dobry! Chciałbym zaprezentować rezultaty prac opisanych tutaj: Gotowy model prezentuje się tak: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł 7 Cytuj
Vieh_san Napisano 11 Grudnia 2021 Napisano 11 Grudnia 2021 Fajnie wyszedł, trudne malowanie takie ciemne, ale widać zróżnicowanie. Cytuj
Grzes Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 A do czego jest ten wysięgnik przy kabinie? Cytuj
Adamsky Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 2 godziny temu, Grzes napisał: A do czego jest ten wysięgnik przy kabinie? to cos ala nasz DUAS Grzesiu 1 Cytuj
pmroczko Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Napisano 12 Grudnia 2021 Dzień dobry! Bardzo dziękuję za komentarze i za miłe słowa - ciesze się, że się podoba. Tak jest, ten wysięgnik ma na końcu takie "skrzydełko" które wychyla się "przód-tył" i na boki dostarczając danych o ruchu powietrza wokół śmigłowca. Tych danych używają potem systemy stabilizacji śmigłowca i kierowania ogniem. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł Cytuj
Adamsky Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 5 minut temu, pmroczko napisał: Dzień dobry! Bardzo dziękuję za komentarze i za miłe słowa - ciesze się, że się podoba. Tak jest, ten wysięgnik ma na końcu takie "skrzydełko" które wychyla się "przód-tył" i na boki dostarczając danych o ruchu powietrza wokół śmigłowca. Tych danych używają potem systemy stabilizacji śmigłowca i kierowania ogniem. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Paweł dlatego napisałem ze to cos jak nasza sonda DUAS Cytuj
Grzes Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 Dzięki Bo tak patrzę i myślę - co to? Wyciągarka? Ale na cholerę w Cobrze wyciągarka! Cytuj
pmroczko Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Napisano 12 Grudnia 2021 Godzinę temu, Adamsky napisał: dlatego napisałem ze to cos jak nasza sonda DUAS Ja z kolei tego skrótu - DUAS - nie byłem pewien. Musze sobie tego w sieci poszukać - albo proszę napisz co i jak Cytuj
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 4 godziny temu, Grzes napisał: A do czego jest ten wysięgnik przy kabinie Jest to czujnik przepływu powietrza HADP - Helikopter Air Data Probe Cytuj
pmroczko Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Napisano 10 Czerwca 2023 Cześć! Odgrzebię jeszcze ten temat, bo w międzyczasie skończyłem drugi model tego samego śmigłowca, ale przedstawiający go w czasach wojny w Wietnamie, przed przebudową: Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi