kowal76 Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2022 Dziś dokończyłem podwozie wraz z kołami i pomalowałem zbiorniki podkładem. W soczewce celownika farba clear green trochę siadła i dałem kropelkę kleju Tamki do przeźroczystych elementów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 Podwozie wyszło mega 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Bardzo ładnie. Ajabym tylko ten ślad po wypychaczu na przedniej goleni usunął, jeszcze się da. Akurat dziad będzie widoczny, a takie szczególiki od razu rzucają się w oczy przy odbiorze całości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Nie mogę zamykać kadłuba z racji braku kalek 3D do kokpitu. Czekam już na nie miesiąc czasu i mam nadzieję, że niebawem dotrą. W związku z tym robię co można :). Dałem troszkę łosza na burtach połówek kadłuba. Elementy silnika wklejone w połówkę kadłuba. Zbiorniki psiknięte już C 8. Pomalowałem też fotel do końca. Więcej z niego raczej nie wyciągnę, a na żywo wygląda lepiej niż na tych zdjęciach :). Edytowane 9 Stycznia 2022 przez kowal76 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Fotel jak prawdziwy. Wyszedł kozacki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Bardzo ładnie idą prace nad tym Zipperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 Super krzesło wyszło, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Powoli kończy mi się cierpliwość. Znowu termin zamówionych kalek 3 D Quinta przesumięty na 20.01. Zaraz będą dwa miesiące jak zamówiem z przedpłatą. Może przesadziłem 1,5 miesiąca :). Edytowane 15 Stycznia 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Klapy podwozia skończone. Zabrałem się też za malowanie owiewki. Co do zbiorników, to na ich końcówkach są przewidziane kalkomanie w postaci trzech pasków. Jednak na zdjęciu w necie widać, że jest inaczej. Jest pas, ale cały czerwony z białymi końcówkami :). Trzeba będzie go w takim razie namalować. Edytowane 15 Stycznia 2022 przez kowal76 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 7 godzin temu, kowal76 napisał: Klapy podwozia skończone. Zabrałem się też za malowanie owiewki. Co do zbiorników, to na ich końcówkach są przewidziane kalkomanie w postaci trzech pasków. Jednak na zdjęciu w necie widać, że jest inaczej. Jest pas, ale cały czerwony z białymi końcówkami :). Trzeba będzie go w takim razie namalować. Fajna robota ! Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2022 Kalki 3D dotarły :). Na burtach i podstawie celownika już część ich położyłem. Natomiast kokpit przygotowałem do malowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Super. Ciekawe jak to się będzie kładło. Sam chcę kupić zestaw do Jungmanna ICMu. Edytowane 19 Stycznia 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2022 1 minutę temu, barszczo napisał: Super. Ciekawe jak to się będzie kładło. Sam chcę kupić zestaw Jungmanna ICMu. Użyłem kalek 3D Red Foxa w F 51 i dla mnie rewelka :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 Tablica przyrządów już na swoim miejscu. Kokpit w trakcie malowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 7 godzin temu, kowal76 napisał: Tablica przyrządów już na swoim miejscu. Kokpit w trakcie malowania. Jakiego kleju użyłeś do przyklejenia tablicy przyrządów z Quinta Studio ? Z tego co mi wiadomo to te tablice nie mają swojego kleju i należy używać klejów innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał: Jakiego kleju użyłeś do przyklejenia tablicy przyrządów z Quinta Studio ? Z tego co mi wiadomo to te tablice nie mają swojego kleju i należy używać klejów innych producentów. Tego wikolu od miga co wcześniej pisałem :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 3 godziny temu, kowal76 napisał: Tego wikolu od miga co wcześniej pisałem :). Też używam tego kleju. Dzięki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 W dniu dzisiejszym dokończyłem malowanie oszklenia, które zazwyczaj maluję jak jest przyklejone do modelu. Tym razem jakoś tak wyszło, że pomalowałem przed :). Kokpit też już gotowy. Fotel i drążek wkleję na sam koniec oczywiście. Tylko przymiarka na sucho była. Drążek może bym już dokleił, ale chyba będzie on utrudniać wklejenie na koniec tablicy wraz podstawą celownika. Czas więc na zamykanie kadłuba . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Coraz bardziej mi się podoba. Przede mną trzy takie Starfightery w 48 z Hasegawy :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał: Coraz bardziej mi się podoba. Przede mną trzy takie Starfightery w 48 z Hasegawy :). W takim razie do dzieła :). Ja chciałbym zrobić jeszcze jedną Hasegawę, ale wersję G lub S. Tylko muszę go jeszcze kupić gdzieś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Godzinę temu, kowal76 napisał: W takim razie do dzieła :). Ja chciałbym zrobić jeszcze jedną Hasegawę, ale wersję G lub S. Tylko muszę go jeszcze kupić gdzieś . Muszą jeszcze poczekać aż się odrobię z wcześniejszymi projektami już na warsztacie :). Wersję G możesz znaleźć w sieci podobnie jak J ale S to już w 48 pozostaje Ci Kinetic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Świetnie to wygląda, muszę przyznać że te kalki 3D Quinty prezentują się bardzo dobrze. Robię właśnie Spitfira II i mocno się zastanawiam czy nie kupić do niego takiego gotowca 3D od Edwarda, tam jest dodatkowo jeszcze mała blaszka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 26 minut temu, barszczo napisał: Świetnie to wygląda, muszę przyznać że te kalki 3D Quinty prezentują się bardzo dobrze. Robię właśnie Spitfira II i mocno się zastanawiam czy nie kupić do niego takiego gotowca 3D od Edwarda, tam jest dodatkowo jeszcze mała blaszka. Mi też przypadły do gustu. Wolę je od blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 Czas na wklejenie kokpitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Stycznia 2022 Share Napisano 24 Stycznia 2022 Przetrzyj te wszystkie wystające elementy i krawędzie w kokpicie suchym pędzlem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi