DobreMzimu Napisano Piątek o 19:48 Share Napisano Piątek o 19:48 2 minuty temu, Xmen napisał: Czytam te komentarze i zastanawiam się nad jednym. Wy naprawdę myślicie że tam siedzą kompletni ignoranci nie znający się na prowadzeniu firmy.? Że nikt nie zrobił rozeznania rynku co może się sprzedać i na czym można zarobić ? Powiedz nam wszystkim, czemu ten Żubr i RWD cię tak uwierają? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Piątek o 19:50 Share Napisano Piątek o 19:50 (edytowane) 2 minuty temu, DobreMzimu napisał: Powiedz nam wszystkim, czemu ten Żubr i RWD cię tak uwierają? Nie zastanawiałeś się nigdy nad jakimiś korepetycjami z bycia w internecie i czytania ze zrozumieniem sarkazmów/żartów ? Edytowane Piątek o 19:51 przez TM48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Piątek o 19:53 Share Napisano Piątek o 19:53 1 minutę temu, TM48 napisał: Nie zastanawiałeś się nigdy nad jakimiś korepetycjami z bycia w internecie i czytania ze zrozumieniem sarkazmów/żartów ? Wyobraź sobie że się nie zastanawiałem. Wyjaśnij więc proszę na czym polegał ten żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Piątek o 19:57 Share Napisano Piątek o 19:57 7 minut temu, DobreMzimu napisał: Powiedz nam wszystkim, czemu ten Żubr i RWD cię tak uwierają? Ale ja nie zamierzam komukolwiek się tłumaczyć. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Piątek o 20:01 Share Napisano Piątek o 20:01 5 minut temu, DobreMzimu napisał: Wyjaśnij więc proszę na czym polegał ten żart. Obiektywnie, sam pomyśl. Subiektywnie dla mnie jest świetny bo zaraz odpala się DobreMizmu. Wkleja smutną buźkę i drży ze strachu, że jak ktoś tak pisze to producenci to czytają i żaden go nie wyprodukuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Piątek o 20:03 Share Napisano Piątek o 20:03 Są konstrukcje lotnicze tak brzydkie, że aż piękne... Ale ten wynalazek jest tak brzydki, że jest.... brzydki, szkaradny, fuj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano Piątek o 20:07 Share Napisano Piątek o 20:07 Tyle, że jak znam życie, będzie duużo lepszy niż stara Italerka. Potem zrobią 242 późny, potem wczesny i tak dalej.. I to będzie szło w świat, a u nas pójdzie z 1% produkcji. A gadania, jakby szło 90% 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Piątek o 20:09 Share Napisano Piątek o 20:09 1 minutę temu, TM48 napisał: Obiektywnie, sam pomyśl. Subiektywnie dla mnie jest świetny bo zaraz odpala się DobreMizmu. Wkleja smutną buźkę i drży ze strachu, że jak ktoś tak pisze to producenci to czytają i żaden go nie wyprodukuje. Obiektywnie, subiektywnie, odpala się, darży ze strachu, ... . Pytanie dotyczyło Żubra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Piątek o 20:14 Share Napisano Piątek o 20:14 1 minutę temu, India napisał: Tyle, że jak znam życie, będzie duużo lepszy niż stara Italerka. Potem zrobią 242 późny, potem wczesny i tak dalej.. I to będzie szło w świat, a u nas pójdzie z 1% produkcji. A gadania, jakby szło 90% Z jednej strony masz rację. Z drugiej strony, nie znaczy to, że np Do-217, czy innego Heinkla nie sprzedaliby w świecie lepiej. Ale to nie mój koń, nie mój wóz. Dla mnie to tylko fant którego sobie nie kupię i wcale się tym nie martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Piątek o 20:26 Share Napisano Piątek o 20:26 1 minutę temu, TM48 napisał: Z jednej strony masz rację. Z drugiej strony, nie znaczy to, że np Do-217, czy innego Heinkla nie sprzedaliby w świecie lepiej. Ale to nie mój koń, nie mój wóz. Dla mnie to tylko fant którego sobie nie kupię i wcale się tym nie martwię. Ja też sobie go nie kupię. Ale taki MB-200, czyli francuski Żubr, od co najmniej 50 lat pojawia się w kolejnych wydaniach i nie dzieje się to przecież wbrew oczekiwaniom rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Piątek o 20:27 Share Napisano Piątek o 20:27 (edytowane) To nowe szkaradło od IBG to jednak nie było takie małe i taki modelik to swoje będzie musiał kosztować i czy toto będzie kupowane tak ot spontanicznie, obojętnie czy w Polsce, czy na rynkach zagranicznych? To model raczej skierowany jest do naprawdę "konkretnego" odbiorcy Wydaje mi się, że naprawdę szkoda pary na takie wynalazki, nawet jakieś poloniki moim zdaniem by się sprzedawały o wiele lepiej. Taki Lublin w samej Polsce by się sprzedawał, przez wiele kolejnych lat, a byłby chyba mniej kosztowny w produkcji. Ale ja się tam nie znam, IBG ma od takich przemyśleń dobrze opłacanych specjalistów i może Gotha Go-244 to strzał w dziesiątkę Edytowane Piątek o 20:29 przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano Piątek o 20:38 Share Napisano Piątek o 20:38 Katastrophe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Piątek o 20:51 Share Napisano Piątek o 20:51 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: pytasz nas czy IBG? Pytam wszystkich narzekających, marudzących i rozczarowanych malkontentów, którzy chyba z nudów tłuką posty zawierające ubolewanie i rozczarowanie, że polska firma wypuściła kolejny model. Zarzuty są tak śmieszne, że sam do końca nie wiem dlaczego w ogóle zabieram głos w tym wątku... Sami eksperci od produkcji modeli redukcyjnych, znawcy tematu i rynku, dowcipni inaczej recenzenci urody konstrukcji lotniczych i ich miniatur... To takie polskie, zamiast radości marudzenie od rana do wieczora. Nie macie innych, prawdziwych problemów? 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Piątek o 20:57 Share Napisano Piątek o 20:57 (edytowane) Poczułem się wezwany do tablicy, bo pijesz do mnie coś mi się wydaje A Ty nie masz innych prawdziwych problemów i nie masz nic lepszego do roboty niż przedstawianie na forum tej swojej jedynej najbardziej racyjnej i odpowiedniej racji? Przyganiał kocioł garnkowi... Uwielbiam takich forumowych szeryfuf Napierdziela na innych, a sam nakręca imprezę.. Edytowane Piątek o 21:00 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Piątek o 20:59 Share Napisano Piątek o 20:59 29 minut temu, DobreMzimu napisał: Ale taki MB-200, czyli francuski Żubr, od co najmniej 50 lat pojawia się w kolejnych wydaniach i nie dzieje się to przecież wbrew oczekiwaniom rynku. Gdybym JA. Był IBG lub AH (formy stalowe) to bym nawet nie pomyślał o Żubrze. Był Answerem (shortruny) to bym pomyślał i zaryzykował przy którymś z kolei modelu. Tu jest za dużo zmiennych żeby jednoznacznie o tym wyrokować. Koszty, rynki zbytu, target itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano Piątek o 21:10 Share Napisano Piątek o 21:10 A mi się nawet ta konstrukcja podoba, i pomimo skupianiu się na sprzęcie w polskich barwach toto nabędę, tak jak kupiłem IARa... tylko czy ktoś nie chcialby odkupić w dobrej cenie Italerki w sfatygowanym pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Piątek o 21:11 Share Napisano Piątek o 21:11 10 minut temu, RogerM napisał: ...zamiast radości marudzenie od rana do wieczora. bo to radość marudzenia 35 minut temu, arhtus napisał: To model raczej skierowany jest do naprawdę "konkretnego" odbiorcy chociażby niemieckiego 58 minut temu, India napisał: Potem zrobią 242 późny, potem wczesny i tak dalej.. I to będzie szło w świat, a u nas pójdzie z 1% produkcji. A gadania, jakby szło 90% bo na innych forach tak trochę bez temperatury i (znowu) Polacy muszą wyrabiać normę za innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Piątek o 21:15 Share Napisano Piątek o 21:15 1 minutę temu, panmopsik napisał: chociażby niemieckiego Przede wszystkim azjatyckiego, gdzie jest olbrzymi rynek zbytu, a hitlerowskie miniatury są jak małe ołtarzyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano Piątek o 21:16 Share Napisano Piątek o 21:16 (edytowane) 10 minut temu, mysiek13 napisał: A mi się nawet ta konstrukcja podoba, i pomimo skupianiu się na sprzęcie w polskich barwach toto nabędę, tak jak kupiłem IARa... tylko czy ktoś nie chcialby odkupić w dobrej cenie Italerki w sfatygowanym pudełku nie pozbywaj się tak szybko, masz opcję glidera i dodanego "kubla", dodatkowo będziesz mógł je organoleptycznie porównać Edytowane Piątek o 21:23 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Piątek o 21:16 Share Napisano Piątek o 21:16 12 minut temu, arhtus napisał: Poczułem się wezwany do tablicy, bo pijesz do mnie coś mi się wydaje A Ty nie masz innych prawdziwych problemów i nie masz nic lepszego do roboty niż przedstawianie na forum tej swojej jedynej najbardziej racyjnej i odpowiedniej racji? Przyganiał kocioł garnkowi... Uwielbiam takich forumowych szeryfuf Napierdziela na innych, a sam nakręca imprezę.. Nie wiem dlaczego moje prawo do swobodnego wyrażania myśli opisujesz jako " jedyna najbardziej racyjna i odpowiednia racja". Taka bezpodstawna nadinterpretacja, do tego mało elegancka. I nie "napierdzielam", to raczej Twoja domena. Nie otrzymałem odpowiedzi na proste pytanie, zamiast tego coś o dzikim zachodzie i gotowaniu. Generalnie słabiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano Piątek o 21:21 Share Napisano Piątek o 21:21 4 minuty temu, TM48 napisał: Przede wszystkim azjatyckiego, gdzie jest olbrzymi rynek zbytu, a hitlerowskie miniatury są jak małe ołtarzyki. Mi się niemiecki rynek , będąc w ichnich "modelarskich" to tak bardziej z kolejkami i RC kojarzy niż z plastikowymi modelami....sorki za offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Piątek o 21:24 Share Napisano Piątek o 21:24 32 minuty temu, RogerM napisał: Nie macie innych, prawdziwych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Piątek o 21:26 Share Napisano Piątek o 21:26 Może być ciekawie, zapewne była jakaś wspołpraca z ICM , szkoda że nie DO-217, 317 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Piątek o 21:27 Share Napisano Piątek o 21:27 (edytowane) 11 minut temu, RogerM napisał: Nie wiem dlaczego moje prawo do swobodnego wyrażania myśli opisujesz jako " jedyna najbardziej racyjna i odpowiednia racja". Taka bezpodstawna nadinterpretacja, do tego mało elegancka. I nie "napierdzielam", to raczej Twoja domena. Nie otrzymałem odpowiedzi na proste pytanie, zamiast tego coś o dzikim zachodzie i gotowaniu. Generalnie słabiutko. Weź no sobie przeczytaj jak określiłeś tych wszystkich niesfornych narzekających, a potem mi praw te swoje morały.. Generalnie słabiutko.. Sam kilka postów wyżej dałeś podpalający wpis gdy było zbyt "cicho" chyba tylko po to żeby potem wyskoczyć i wypominać innym.. No po prostu śmiać mi się chce Edytowane Piątek o 21:28 przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano Piątek o 21:57 Share Napisano Piątek o 21:57 (edytowane) Żałuję, że IBG zapowiedziało model leżący całkowicie poza moimi zainteresowaniami. Ale życzę im wieeeelu klientów, bo wtedy więcej zarobią i będzie ich stać wydać coś, co z przyjemnością kupię. Powodzenia, chłopaki!!! Przemek Edytowane Piątek o 21:58 przez PrzemekW 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi