_OldMan_ Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 1 minutę temu, BRAVO112 napisał: gdzie znalazles te Nyske? na tym rys explo widac cos? https://sklep.gpm.pl/3d-druk/3d-modele/1/72-3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 no mowie przeciez, ze kartony dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 43 minuty temu, BRAVO112 napisał: tylko nie mow, ze nigdy kartonu nie kleiles gdzie znalazles te Nyske? na tym rys explo widac cos? Kleiłem, kleiłem i od czasu do czasu kleję obecnie. A ta oferta jest ze sklepu GPM w dziale modele 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Sympatycy twórczości p. Eugeniusza Gajkowskiego mogą wprowadzić korektę autora w tych publikacjach. Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 O, ciekawa pozycja "Samoloty września 1939 - Zrób to sam dla zaawansowanych". @Jarekk wiesz co w środku? A o co chodzi z tą korektą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Korektę autora publikacji. Wszystkie te publikacje były autorstwa p. Adama Jońcy. Zawartość zeszytu: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 48 minut temu, Jarekk napisał: Zawartość zeszytu Dzięki Faktycznie dla zaawansowanych modelarzy. 49 minut temu, Jarekk napisał: Wszystkie te publikacje były autorstwa p. Adama Jońcy. To skąd tam Gajkowski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 To bardziej pasuje na anegdotę towarzyską niż pisanie forumowe. "Inny" auto nie z branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 5 godzin temu, Jarekk napisał: To bardziej pasuje na anegdotę towarzyską niż pisanie forumowe. "Inny" auto nie z branży. Wbrew pozorom poważna sprawa. Jak mam zmieniać autora muszę mieć konkretne dowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Ustne oświadczenie autora jest dla mnie wiążące. Pisemnego Ci nie załatwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 W dniu 15.01.2023 o 23:05, kopernik napisał: Wbrew pozorom poważna sprawa. Jak mam zmieniać autora muszę mieć konkretne dowody. U mnie poprawka autora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 W dniu 16.01.2023 o 08:30, Jarekk napisał: Ustne oświadczenie autora jest dla mnie wiążące. Pisemnego Ci nie załatwię. A jednak postarałeś się załatwić pisemne potwierdzenie. Jak masz takie dojścia, to może uzyskaj zgodę od p. Jońcy na opisanie tej historii . To zaskakująca i frapująca informacja, wywracająca historię publikacji pod względem autorstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 11 Marca 2023 Share Napisano 11 Marca 2023 I dla takich informacji warto śledzić ten wątek. Szacun Jarekk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Marca 2023 Share Napisano 11 Marca 2023 Obecnie to metoda taka nazywa się "na słupa". Jak są układy, to czy redaktor może w swoim wydawnictwie wydać książkę? Co na to powie kolektyw POP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 11 Marca 2023 Share Napisano 11 Marca 2023 W dniu 15.01.2023 o 13:55, Jarekk napisał: Sympatycy twórczości p. Eugeniusza Gajkowskiego mogą wprowadzić korektę autora w tych publikacjach. w uzupełnieniu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Marca 2023 Share Napisano 11 Marca 2023 Wojtek59 mógłbyś pokazać co było w środku tych zeszycików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Marca 2023 Share Napisano 11 Marca 2023 Ja znalazłem jeszcze takie okładki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Mówisz i masz: Zefir i to już model latający. Z koeli to są kartonowe modele sylwetkowe No i znowu model latający (kupiłem już uszkodzony). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 11 godzin temu, Jarekk napisał: Ja znalazłem jeszcze takie okładki: Tego towaru to jest znacznie więcej: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 W dniu 10.03.2023 o 22:27, kopernik napisał: A jednak postarałeś się załatwić pisemne potwierdzenie. Jak masz takie dojścia, to może uzyskaj zgodę od p. Jońcy na opisanie tej historii . To zaskakująca i frapująca informacja, wywracająca historię publikacji pod względem autorstwa. Moze geneza jest podobna to autorów publikacji naukowych - jedna osoba pisze, a reszta się podłącza z racji bycia wyżej w hierarchii? Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter766 Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 wow fajnie, ze wspominasz te ksiazki! "na ladzie, morzu i w powietrzu" z 1970 roku i "na poligonie i na defiladzie" z 1975, to prawdziwe perly. pierwsza ksiazka to mega przewodnik po transporcie w PRLu, od samochodow po smiglowce. super, ze pokazuje tez, jak zrobic modele tych pojazdow. druga ksiazka opowiada o sprzecie wojskowym, tez ciekawe. szkoda, ze jedna ksiazka sie zniszczyla od pozyczania, ale to chyba znak, ze byla super popularna wsrod znajomych. a druga przepadla, ale super, ze udalo ci sie znalezc nowa na aukcji. nie wiem, czy byly jeszcze inne ksiazki z tej serii. moze warto byloby poszukac? to mogloby byc fajne uzupelnienie kolekcji. takie ksiazki to skarb, szczegolnie w idealnym stanie! warto trzymac na nich oko. moze ktos inny tez pamietac cos z tej serii? warto zapytac na fb na grupach dla milosnikow starych ksiazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi