Gościu Napisano 2 Lipca 2008 Autor Share Napisano 2 Lipca 2008 2. przydałoby się je bardziej zróżnicować kolorystycznie ale teraz to już musztarda... i gdybym ja robił takie rozwiązanie to bym dał im ślady zużycia i je troszkę postarzył. ;) Wszystko jeszcze mogę zmienić,nie fixowałem Skoro te bele aż tak źle wyglądają to poknocę przy nich prośba o uciachanie bezsensownych plastikowych troczków chlebakowi i dorobienie pasków do MP-40... Też da się zrobić....ale te dorobię z blaszki albo polistyrenu do chlebaka ;p Chwilowo nie mogę na niego patrzeć,popsuje jeszcze Ommr, jak zakończę to wrócę do wagonu. Dzięki za rady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 No kolego jako zagorzaly przeciwnik niemieckiej mysli technicznej musze przyznac ze przyjemnoscia zagladam do tego watku bo warsztat to masz super, sporo sie moge nauczyc podpatrujac twoje projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 sporo sie moge nauczyc podpatrujac twoje projekty Adam,sam wiem,że im więcej wiem..tym mniej potrafię,dzięki za miłe słowo Ommmmmmmrrrrrrrrrrr....brrrrrrr...taki upał, zero motywacji. Leżeć,pic wodę,znów poleżeć...męczące..może pospać? 3 dni markuję że coś robię....myślami jestem już na wczasach(zimna rosa o poranku,po gorącej letniej nocy) Wracając do rzeczy,wymieniłem kilka dech,dałem kilka kalek,wash-schnie,póżniej lakierek i sklejamy a później...hm..to opiszę póżniej...gorąc..uhhhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 Dzis juz się nie błyszczy,lekko zalałem rdzą miejsca trudno dostępnę po sklejeniu. Te które sa obtarte wykorzystam jako obicia/otarcia naturalne...z resztą i tak 9/8 zostanie pokryte nalotami,rdzą itd....niby niepotrzebnie,jednak ja będę wiedział że to pomalowałem Przymiarka na kratownicy: Został dokleić ową, jak i spasować zawiasy drzwi. Co do środka, postanowiłem wrzucić kilka kartoników które po prostu przykryję płachtą. Być może zostanie "niechcący" odsłonięta jakaś skrzynka,czy beczka...zobaczymy Niestety nie mam nigdzie zdjęcia,jak to wyglądało oryginalnie(zabezpieczanie ładunku przed deszczem itp) więc będę improwizował. W tym celu..no właśnie,intryguje mnie papier japoński(?) jaki używają modelarze od latania,w rękach go jeszcze nie miałem,ale ze zdjęć wynika że ma lepszą(gładszą) fakturę aniżeli chusteczka. Tak,czy siak..wyjdzie w praniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 wagonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Wszystko piknie idze ! Martwią mnie tylko te zbyt czerwone "dołożone" deski. Nie wydają Ci się zbyt ceglaste, strasznie rzucają się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Tak, papier japoński(czy inaczej bibuła japońska) ma mniej chropowatą powierzchnię niż chustka, jest też nieco sztywniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 hm......lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Tak lepiej... Jedno tylko pytanko. Taki duzy wagon do przewozu kilku kartonow? Moze jednak jakas inna koncepcja? Np. worki z piaskiem, lub piasek do ich wypychania. Ogolnie jesli chodzi o transport kolejowy podczas II WS jestem zielony, ale z logistycznego punktu widzenia . No chyba, ze wraca skads "na pusto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Taki duzy wagon do przewozu kilku kartonow? Moze jednak jakas inna koncepcja? Np. worki z piaskiem, lub piasek do ich wypychania. Ogolnie jesli chodzi o transport kolejowy podczas II WS jestem zielony, ale z logistycznego punktu widzenia . No chyba, ze wraca skads "na pusto". Z logistycznego punktu widzenia, to pociąg w jedną stronę jedzie załadowany, a w drugą ... niekoniecznie. Zależy dokąd akurat jedzie, co wiezie, z jakich składa sie wagonów itp. Zjawisko tzw. wolnych przebiegów, było, jest i będzie miało miejsce i nie trzeba być tu ekspertem od kolejnictwa. Nie jest to też typowy "towarowiec", więc trudno zarzucić autorowi brak żwiru, prosiąt lub węgla kamiennego w wagonie. Np. worki z piaskiem, lub piasek do ich wypychania. Po co wozić piach, żeby wypychać nim worki ? Przecież piasek jest w zasadzie wszędzie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Hej Jeśli kocurek na lorze ma być sprawny znaczy ze idzie na front (tak rozumiem koncepcje) - może lepiej wrzucić tam trochę części zamiennych - jakieś kółka, gąski i elementy z innych pancerzaków? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 Może źle to opisałem,kartoniki mają mieć rolę wypełniacza, chodziło mi o to, że wypcham nimi wagon po brzegi, pewnię gdzieniegdzie rozerwę płachtę i w tych miejscach dam "prawdziwe" skrzynki ew. beczki, które będą widoczne. Witaj na forum bartel_alek Koncepcja z zamiennikami,fajna..jednak wypadałoby robić kolejny wagon..a to już nie wchodzi w rachubę....bo końca by nie było... Żarełko,amunicja,zamienniki..itd Podrzucę coś do Ommr,jako niechcący widoczne na pewno ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Witam Witam:) a propos twojego pociągu to znalazłem takie zdjęcie KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Zjawisko tzw. wolnych przebiegów, było, jest i będzie miało miejsce i nie trzeba być tu ekspertem od kolejnictwa. (...) jesli chodzi o transport kolejowy jestem zielony. (...) No chyba, ze wraca skads "na pusto". Nigdzie nie napisalem, ze jestem ekspertem, a o "zjawisku tzw. wolnych pezebiegow" wiem bez tego... Po co wozić piach, żeby wypychać nim worki ? Przecież piasek jest w zasadzie wszędzie ?! No dobra, nie chce sie wdawac w czcza gadanine na temat potrzeb przewozu piasku. Nie wiedzialem, ze przestrzen w wagonie z zalozenia ma byc dobrze zagospodarowana i zasugerowalem inna koncepcje. Nie jest to też typowy "towarowiec", więc trudno zarzucić autorowi brak żwiru (...) Przeciez nic nie zarzucam tylko sugeruje. Rafał, wlasnie o to mi chodzilo. Nie bedzie zialo pustka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 No i haraszo Marudek no dobrze już. Nikt tu przecież nie chce robić Rafałowi niepotrzebnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 Kilka worków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 heheh śmieszne takie, jak z piekarni :P A kiedy parowóz ? węglarka też będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 (edytowane) worki wyglądają jak z polipropylenu, są poprostu za jasne, worki jutowe a takie chyba były najpowszechniej używane są trochę ciemniejsze :P Po za tym pomysł ich umieszczenia bardzo fajny, ja bym dodał jeszcze parę sztuk na pakę, na te bale drewniane (1-2 warstwy). Generalnie jestem pod wrażeniem tego projektu i z niecierpliwością czekam na kolejną aktualizację. Edytowane 14 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 Przecież nie sa jeszcze pomalowane. Czekam na blachy do weglarki. Kiedy parowóz,nie wiem,zakończę to wezmę się za loko. Prawdopodobnie bedzie wagon + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 a to przepraszam, zmyliło mnie to że są trochę przybrudzone :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Panzerkolejarzu Rafale ! Czy odetchnąłeś już i wracasz do prac nad pociągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Jendrass1, zaraz,chwila...to co robie w tydzień innym zajmuje miesiać..albo i wiecej Zakończę to co mi wpadło od zaraz,i znów wrocę do składów/tanka/loko. czekam tez na "spływ" zakupów-niezalezne ode mnie Finisz będzie,jednak na wstępie pisałem że nie wiem dokładnie kiedy. Poza tymi pozycjami na forum robię i inne modele(odpoczynkowe ;) ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Niezły jesteś zawodnik Czy Ty aby sypiasz albo jesz, no o pracy już nie wspomnę? Czekam zatem cierpliwie i już nie poganiam bo widzę, że wstąpił w Ciebie mały Gniewko Jeszcze coś dokupujesz do pociągu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Czy Ty aby sypiasz albo jesz Dość sporo(obydwie pozycje) Jeszcze coś dokupujesz do pociągu ? Tak zwei flaczki...i cos wykombinuję z jeszcze 1 wagonu. Sam MG jest mało przekonujący w kwestii AA. o pracy już nie wspomnę? Ja też, odliczam na palcach ręki..urlop:( że wstąpił w Ciebie mały Gniewko Raczej zniecierpliwik(w kwestii powyżeszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 z niecierpliwością czekam na kolejne etpay produkci pociągu. czy udąło ci się coś ruszyć miedzy innymi modelami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi