barszczo Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Skoro tak dużo blaszek czeka na wklejenie, wrzucam Ci zdjęcia kokpitu prosto z manuala. Powinno trochę pomóc bo u Edka czasami instrukcja sobie, a życie sobie: Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 9 minut temu, barszczo napisał: Skoro tak dużo blaszek czeka na wklejenie, wrzucam Ci zdjęcia kokpitu prosto z manuala. Powinno trochę pomóc bo u Edka czasami instrukcja sobie Podziękowałbym lajkiem ale forum zabroniło mi już dziękować w tym dniu. Ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 dobrze idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 39 minut temu, kozborn napisał: Jeśli z braku wiedzy wprowadziłem czyjeś serce w niepotrzebne drżenie Ponieważ napisałeś interior green, jakoś wybronisz się. Znaczy ja Cię wybronię :). Tu pisownia ma znaczenie. Standaryzowany kolor to Interior Green i oczywiście nie jest to FS tylko ANA. Pisany małymi literami interior green to ogólne określenie na dowolny zielony kabinowy. Wśród tej, dość szerokiej, palety znajduje się kolor uzyskiwany na bazie ZCY, który stał się wzorem dla Interior Green i pewnie taki był stosowany w Dauntlessach. Swoją drogą jest trochę materiałów sugerujących ciemniejszy kolor niż ANA 611 w kabinach SBD, ale to raczej później i niekoniecznie jako standard. Interior Green, względnie odpowiadający mu interior green jest uznawany za typowy dla kabin tego samolotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, kozborn napisał: @MosesChodzi mi dokładnie o AK RC028. Jeśli z braku wiedzy wprowadziłem czyjeś serce w niepotrzebne drżenie - przepraszam 5 godzin temu, greatgonzo napisał: oczywiście nie jest to FS tylko ANA. Oczywiście, tyle ze zasadniczo wszyscy producenci farb, prócz nie licznych, stosują określenia FS a nie ANA Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Wnętrze na eleganckim wypasie wątek wzbudza słusznie wielkie zainteresowanie. Cieszy to tym bardziej że sporo wiadomości przyda się wkrótce i mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Tak waloryzowane wnętrze wymaga właściwej ekspozycji. Dlatego proponuję nie wklejać go do kadłuba, tylko prezentować obok modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 24 minuty temu, zaruk napisał: Tak waloryzowane wnętrze wymaga właściwej ekspozycji. Dlatego proponuję nie wklejać go do kadłuba, tylko prezentować obok modelu. Brak emotikona powoduje że baranieję i nie wiem, czy żartujesz, czy nie W każdym razie zgadzam się z tym o tyle, że tym bardziej nie wyobrażam sobie zrobić zamkniętej owiewki. Ale radzę poczekać z zachwytami bo za moment okaże się, że wnętrze mnie przerosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Tak waloryzowane wnętrze wymaga właściwej ekspozycji. Dlatego proponuję nie wklejać go do kadłuba, tylko prezentować obok modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 1 minutę temu, zaruk napisał: Tak waloryzowane wnętrze wymaga właściwej ekspozycji. Dlatego proponuję nie wklejać go do kadłuba, tylko prezentować obok modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Kolejne detale I montaż 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Takie coś mi wpadło pod rękę. Widać ten IG. Przy okazji: mimo ustaleń JAC z 1942 nadal stosowano różne kolory w kabinach amerykańskich samolotów. W sumie w czasie IIwś było ich, lekko licząc, ze sześć. Edytowane 29 Grudnia 2021 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Zagłówek będzie zamontowany na takiej konstrukcji Szczyt wieńczy ta mała łatka ...której nadałem półokrągły kształt z pomocą pędzelka, w nadziei, że będzie pasować. Pasuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Jestem pod wrażeniem finezji tych blaszek. Będą pięknie wyglądać w otwartej kabince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Drugie zdjęcie wygląda jak spod mikroskopu elektronowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Najgorzej jak toto wystrzeli z pęsety Też tak mieliście że widzicie taką kruszynę a potem dzieje się jakieś bliżej nieokreślone COŚ i już jej nie widzicie? i 15 minut szukania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Dzień bez szukania po panelach mikro detali z latarką w ręku to dzień stracony. Zawsze coś mi wystrzeli poza biurko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 12 minut temu, kozborn napisał: 15 minut szukania Dobre oczy! Z czasem jednak dochodzi się do wniosku, że lepiej odłożyć pęsetę i przenosić te części plasteliną (fixem) czy inną gumką przylepną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 2 minuty temu, greatgonzo napisał: Dobre oczy! Z czasem jednak dochodzi się do wniosku, że lepiej odłożyć pęsetę i przenosić te części plasteliną (fixem) czy inną gumką przylepną. Próbowałem. Od plasteliny nie chce się odlepić, jak rzadki CA jeszcze nie chwycił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Podobno posliniona wykałaczka jest świetnado przenoszenia drobnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Owszem, potwierdzam, daje radę! Ale pęsetą lubię się bawić choćby dla treningu ręki. Wierzę, że to jakoś pomaga w manipulowaniu drobnicą również przy innych okazjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 A niedawno ktoś chwalił kredkę/ołówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Dobre rezultaty daje też pośliniony cienki pędzelek. Pewniejszy chwyt niż wykałaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Mam takie ustrojstwo, patyczek zakończony kroplą silikonu. Całkiem zgrabnie przenosi się tym drobnicę czy kalkomanie. Jednak jako narzędzie do przyklejania małych blaszkowych detali średnio się nadaje gdyż silikon nie trzyma zbyt mocno fototrawionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Plastelinę należy odpowiednio przybrudzić. Nie, żebym miał coś przeciw treningom z pęsetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi